. . .

The Daily Mail skriver att Brendan Rodgers har engagerat sig i kontraktsförhandlingarna med Raheem Sterling för att se till att utgången blir positiv.

Sterling fyller som bekant 18 år den 8:e december – vilket är idag (lördag) – och vilket även innebär att han kan skriva på ett långtidskontrakt.

Kontraktsförhandlingarna sker förstås framförallt mellan Ian Ayre och Sterlings rådgivare, men Rodgers har också ett finger med i spelet.

”There are good conversations and there is no worry or concern – it will be resolved. I’m comfortable with it. The club is working on it very well; Ian Ayre’s doing a good job. I’ve spoken to the agent; there’s no problem,” sa Rodgers enligt The Daily Mail.

”There has been a lot made of it but there are still 18 months left (on Sterling’s current deal). He’s a young kid and we just want to make sure that everything’s right for him to be nurtured. I have spoken to Raheem. I’ve gone through what I’d call the core elements of his development,” fortsatte Rodgers.

Rodgers menar att Liverpool har en plan för Sterling: ”There is a plan in place for him. There’s a commitment there and he’s a real good kid. It’s quite low profile. We just want to make sure it’s right for him and he feels it. I believe he does. It’ll get done sooner or later.”

”He will have all the tools here, at one of the top football clubs in the world, to progress. I don’t want the club or the kid being affected by over-the-odds demands. All the figures that get bandied about for kids these days can destroy them,” tillade Rodgers om klubbens kontraktsförhandlingar med Sterling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Jag tycker Sterling har kapacitet att tillhöra den allra högsta toppen. Gäller bara för liverpool att höja sig de närmsta åren annars är jag rädd för att han väljer en ”bättre” klubb

 2. Jag förstår faktiskt inte riktigt hypen kring han. Tycker han är en ganska ordinär spelare utan några speciella abilities. Tar allt som oftast fel beslut när han närmar sig boxen. Inget vidare skott, eller extraordinärt passningsspel.
  Då tycker jag faktiskt att Suso är bättre.

 3. Tycker det är en stor talang men väldigt valpig.
  Han är lite mer ojämn än Suso men när han är bra så är han riktigt bra.
  Snabb som få och med en väldigt bra teknik.
  Finns fortfarande mycket han behöver träna på och hade vi haft mer alternativ på kanterna tror jag inte han hade matchas så hårt.
  Jag hoppas han får vila lite mer för även om han var grymt bra i inledningen så kan vi inte räkna med att en 18 åring ska vara en startspelare varje match.
  Bara hoppas man tar hand om honom så det inte blir som i fallet Owen (enligt Owen själv iaf).
  Förövrigt blir jag så sjukt besviken som går ut i media och säger såna saker om klubben som gjort honom till den stjärnan han var.
  Men att han gick till United visar ju bara vilken idiot han är…

  Grattis Sterling på 18 års dagen!! =D

 4. TJ. Hypen kring honom handlar om att han endast varit 17år. Säg en 17åring som är bättre, finns inte många. För sin ålder är han en absolut världsstjärna med en enorm potential.

 5. Han har potential att bli top 5 i världen.
  Suso är bra men deras talang är inte ens nära sterling är ljusår före.
  Suso kan ENDAST anfall hans försvar är horribelt, sterling är bra på båda redan som 18 åring.
  Suso är grym talang dont get me wrong , men sterling är några nivåer över suso 🙂
  YNWA

 6. När har Sterling visat upp några försvarsegenskaper? Han har däremot dragit på sig en hel del frisparkar och några i lite farliga situationer. Känns som att han framför allt bör öva på sitt passningsspel, resten kommer att komma med åren.

  Kingpin, har verkligen Owen snackat? Har själv nämligen bara sett ferguson yttra de orden du skrev nyss.

  Messi var 17 när han debutera… Finns inget som verkar stoppa honom 🙂

 7. Kingpin, tack för länken, tycker att du ska läsa den igen. Det är ett väldigt intressant och nyanserat inlägg i en debatt om hur man tar hand om talanger för att ge dem en lång karriär. Owen var i princip slut i sin kropp kring 26-27, en ålder som fortfarande borde innebär återförsäljningsvärde av hög nivå. Det vore tråkigt om Sterling går samma öde till mötes. Visst han ifrågasätter matchandet (handlar även om landslaget) av honom i den låga åldern men säger att han förstår att LFC inte hade samma möjligheter som utd, han säger även att han ville och inte skulle velat ha något annat än det som blev, de bästa åren han hade var i LFC enligt han själv. Men så nyanserad måste man väl kunna vara att man öppet kan diskutera hur man kunde gett Owen en längre karriär utan att kalla det skitsnack, för visst är det skadorna som satte stopp. Han har definitivt fog för diskussionen om skaderehab, han pratar generellt men i hans fall är LFC exemplet.. Våra skadehelveten och tunna trupper är väl inget att sopa under mattan direkt. Owen har aldrig tidigare snackat skit om LFC och det här förändrade inget, om du har några andra artiklar där han typ gör en Riera så kanske jag kan köpa det du innan skrev (hittade inget själv).

 8. OS: Bra inlägg. Jag läste ett LÅNGT inlägg om Torres på Tomkins Times, som i princip handlade om samma sak. Torres har matchats för hårt, spelat halvskadad på grund av att han betydde för mycket för laget. Kommit tillbaka för snabbt efter sin allvarliga knäoperation och pushat sig för komma med i VM-truppen.

  Det var citerat väldigt insatta spanska journalister, kommer inte på hans namn nu, men han som skriver mycket om Rafa och Guardiolas bok bl.a.

  Liverpool var tydligen chockade att Chelsea genomförde köpet av Torres, för han var i hemskt dåligt skick. Kroppen helt sargad. De trodde dealen skulle bli avblåst. Men som alla kommer ihåg så skedde det helt i slutet av fönstret och fanns ingen tid för en grundlig check.

  Är ju knappast den samma Torres vi var vana vid att se i slutet av sin LFC-karriär eller vad han har presterat i Chelsea än så länge, så ligger säkert något i det där.

 9. 10 min har hållt, och jag tycker fortfarande inte han är något vidare.

 10. Tror han menar att det (då) hade gått 10 min av matchen och att Sterling inte presterat!