. . .

rodgers

Brendan Rodgers har ingen spikad transferbudget, men han är ändå nöjd över stödet från FSG.

“That sort of conversation [about a budget] is ongoing but I’ve never had a specific number. I have been given assurances that most of what we want to do this summer we are going to be able to do. I speak regularly with them [FSG] and they’re very aware that we need to strengthen and improve,” sa Rodgers enligt The Times.

“The season has only just finished and contracts are still to be looked at but I’d hope we want to get the work done as quickly as we possibly can. The guys behind the scenes are doing a great job,” fortsatte Rodgers.

* * *

Ni har väl inte missat att Schalke har offentliggjort värvningen av Felipe Santana på ett 3-årskontrakt?

Det öppnar onekligen upp för en försäljning av Kyriakos Papadopoulos. Bild har tidigare uppgett att Schalke betraktar Santana som en ersättare till just Papadopoulos.

* * *

Bild har även en artikel där de hävdar att Papadopoulis framtid i Schalke är oviss. Tidningen skriver att Liverpool, Chelsea och båda Manchester-klubbarna är intresserade av greken, och att han kan lämna för sin utköpsklausul som ligger på 22,5 miljoner euro.

Kyriakos agent Paul Koutsoliakos säger också till tidningen: ”I dagsläget har vi inget intresse av ett byte. Kyriakos är helt fokuserad på försäsongsstarten. Det går enligt planerna.”

Papadopoulus agent säger ungefär detsamma om Skrtels sa häromdagen.

Jag tror att båda agenterna är mycket väl medvetna om att klubbyten (för Papadopoulos och Skrtel) är mycket troliga, men de kommer att agera professionellt och sköta allt snyggt. Det är ju trots allt så att en kontrakterad spelare inte har något konkret erbjudande att ta ställning till såvida in den klubb som han för tillfället är kontrakterad av accepterar ett bud.

* * *

Papadopoulos är fortfarande Rodgers ”No 1 defensive target” och Liverpool hoppas alltjämt kunna signa den talangfulla greken. Liverpool vill även signa Tiago Ilori, samtidigt som både Martin Skrtel och Sebastian Coates kan komma att lämna klubben. Liverpool är öppna inför erbjudanden för Coates (The Liverpool Echo).

Rodgers vill signa åtminstone två till mittbackar. Rodgers hoppas att Papadopoulos blir nästa mittbacksvärvning, då han är klubbens ”main defensive target”. LFC kan komma att behöva betala mer än £12 miljoner för greken (The Guardian).

Liverpool försöker fortfarande signa både Papadopolousoch Ilori, samtidigt som Skrtelförväntas lämna klubben (The Times).

* * *

Gerard Deulofeu är aktuell för en utlåning till Borussia Dortmund. En försäljning är dock inte aktuell (El Mundo Deportivo).

Marc Bartra är kontrakterad av Barcelona – men bara till nästa sommar. Nu erbjuder den spanska storklubben honom en fyraårig kontraktsförlängning (El Mundo Deportivo).

Christian Tello är osäker på om han vill stanna i Barcelona. Neymars ankomst får Tello att tvivla på om hans framtid finns i Barcelona. Samtidigt är många klubbar villiga att betala Tellos utköpsklausul, som ligger på 10 miljoner euro (El Mundo Deportivo).

Flera ryska klubbar – inklusive Dynamo Moskva och Rubin Kazan – är intresserade av Milos Krasic (Izvestia).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Hur mycket trovärdighet ligger det i Suarez till Real ryktet och en påstådd utköpsklausul på 35 miljoner euro. Vi köpte han för 22 miljoner pund(?). När han kom till oss var han kanske top 100 i världen, nu är han top10 och vi gör knappt vinst, riktigt jävla dålig affär om han vill gå och det här blir av.

  • Coffe: Både Pearce (Echo) och Bascombe hävdar att en sådan klausul inte existerar. Jag betraktar de som pålitligare än Balague. Som jag skrev i ett annat kommentarsfält, det enda som Balague gör är ju att han helgarderar sig. Vad som än händer, så har han ju nämnt det som ett tilltänkt scenario.

  • Det jag skulle kunna tänka var att den så kallade klausulen i det nya kontraktet som suarez tecknade varierade beroende på huruvida Liverpool kvalificerade sig för spel i Europa eller ej. Men hoppas du har rätt.

 2. Enligt Marc Overmars är inte Dortmund intresserade av Eriksen, förhandlingstaktik eller sanning mån tro?

 3. Guillem Balague skriver att Suarez bestämt sig för o lämna.

 4. Att sälja Suarez är tjänstefel , Och folk dom vill ha han såld = Idioter.

  – Han är vår GAME changer som till exp : Messi, Ronaldo , Rooney , Van Persie osv.
  En som kan göra mål från inget , vinna tuffa matcher som mot : Chelsea , United , City , Spurs , Everton.

  – Om han själv vill lämna våran fina klubb så kan jag köra han till John Lennon airport , För då kan han som Dalglish skulle sagt : PISS OFF.

  Men då ska vi få snuskigt bra betalt alltså mer än 50 miljoner pund , För suarez är ljusår bättre Torres så 🙂

  Ynwa

 5. @Pelle: Har du hört något om Strootmans framtid? Hör att United överväger honom.

  • Har hört att Strootman är aktuell för United och Milan men vet inte, inga superheta rykten direkt…