[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Under sin tid som ägare har Liverpools managers alltid flugit till USA för en säsongsgenomgång med FSG när säsongen är färdigspelad. Detta kommer att ske även den här säsongen.

På årets möte kommer Brendan Rodgers att få bevisa för FSG att ska behålla jobbet som en konsekvens av den säsongen, som har skapat besvikelse hos ägarna. FSG har förvisso inte för avsikt att sparka Rodgers, men genomgången kommer bli viktig för hur FSG ska föra klubben framåt efter den här säsongens besvikelse. Målet med genomgången är at Mike Gordon ska träffa Rodgers och undersöka om managern har lärt sig av sina tidigare misstag. Transferstrategin och laguttagningar kommer att vara heta diskussionsämnen, då FSG hoppas att Rodgers ska vilja behålla flera av förra säsongens värvningar som ännu inte har kommit till sin rätt i Liverpool. Under de senaste månaderna har Rodgers inte gett särskilt mycket speltid till spelare som Markovic, Lambert, Balotelli, Manquillo, Moreno och Lovren. FSG har förståelse för att spelare som Lambert och Balotelli inte har varit några succéer, men anser ändå att laget har underpresterat med tanke på att spelare köptes för hela £110 miljoner. Nu vill FSG helt enkelt veta att man har liknande tankebanor som Rodgers inför framtiden (The Times).

Liverpool vill behålla Raheem Sterling, men Manchester City tros förbereda att bud som skulle göra honom till en av deras bäst betalda spelare. På fredag kommer Rodgers och Ian Ayre att träffa Sterlings agent Aidy Ward på den sistnämndes initiativ. Ward förväntas informera Liverpool om att Sterling vill lämna, men LFC komme inte att acceptera en försäljning. Istället är Liverpool hoppfulla om att lyckas övertala honom att stanna (The Times).

* * *

FSG kommer att göra en grundlig analys av den här säsongens misslyckande. Rodgers jobb är inte i omedelbar fara, men han kommer att få besvara tuffa frågor om säsongens misslyckande. Rodgers accepterar att säsongen är ett misslyckande. FSG kommer att undersöka hur Rodgers arbetar efter systemet som de har satt upp med policies och smarta investeringar. Under de senaste veckorna har Rodgers pratat om att värva färdiga spelare och klargjort att han gärna skulle tillföra erfarna kvalitetsspelare till sin unga trupp. John Henry, Tom Werner och direktören Mike Gordon vill dock fortsätta med strategin som går ut på att utveckla unga spelare och implementera en vettig lönestruktur i spelartruppen. FSG är förvisso inte helt emot stora värvningar om klockrena spelare identifieras men de tänker inte göra om misstagen från när Liverpool nästan gick i konkurs. FSG komemr att undersöka om Rodgers fortfarande står bakom strategin och även hur han betraktar den omtalade transferkommittén. Just nu identifierar transferkommittén potentiella nyförvärv men Rodgers har sista ordet. Det är nästan säkert att någonting kommer att förändras. Exakt hur beror på om Rodgers vill fortsätta med den nuvarande modellen och tror att den kan bli framgångsrik. Om Rodgers går med på att fortsätta med den nuvarande strukturen kommer FSG att kolla på hur den kan effektiviseras. FSG kommer även att undersöka hur en ’director of football’ skulle kunna förändra saker och ting, men Rodgers har tidigare varit oerhört negativt inställd till en sådan (The Mirror).

Manchester City kommer att buda £40 miljoner för Raheem Sterling och förväntas dessutom erbjuda honom en veckolön på £150 000, medan Chelsea också är intresserade. Sterling har sagt till Rodgers att han vill lämna Liverpool, men på fredagens möte kommer LFC att informera 20-åringen om att man inte tänker sälja honom i sommar. FSG är beredda att vara lika tuffa som de var när Luis Suarez ville flytta till Arsenal. FSG har heller inte för avsikt att bråka med Sterling och dennes representant, eftersom man vill att han ska vara en viktig spelare i framtidens lagbygge. Liverpool fullföljde inte sitt intresse för Memphis Depay eftersom man vill behålla Sterling och förstärka med en högklassig anfallare. Det enda som kan få Liverpool att överhuvudtaget inleda en dialog om en försäljning av Sterling är ett bud på över £50 miljoner – och klubben tror inte att någon intressent kommer att vara beredda att betala så mycket. (The Mirror).

* * *

Alla uttalar sig om Raheem Sterling. Eller rättare sagt, alla får väl frågor om honom. Den senaste att kommentera situationen kring Sterling är Damien Comolli, ni vet han som gjorde supersuccé i Liverpool.

Comolli menar att Sterling bör säljas om han inte vill förlänga kontraktet: “If he refuses to extend his contract and they don’t sell him this summer, there is a major risk he will leave on a free transfer [in 2017],” sa Comolli till talkSPORT och fortsatte: “I don’t think any club, no matter what the magnitude is, can afford that risk at the moment. would probably have another go and spend hours trying to convince him to stay, but at the end of the day, I would recommend to the board he should be sold.”

* * *

Självaste Emile Heskey har också kommenterat Sterling-situationen. Heskey skrev på Kicca: ”If Raheem Sterling really thinks Liverpool have let him down because contract details have come out in the media, then it shows his immaturity. It’s part and parcel of football that things get leaked out, and you just have to get on with it. There is always someone who knows someone and talk gets out, Raheem needs to get used to it because it will happen throughout his career. If Raheem Sterling really thinks Liverpool have let him down because contract details have come out in the media, then it shows his immaturity.”

Vidare jämförde Heskey den omtalade Sterling med Shaun Wright-Phillips, som ju också var rejält hypad i unga dagar: ”Shaun was England’s hottest prospect after coming through and doing so well at Manchester City, but then he moved to Chelsea where he was not playing anywhere near as regularly. That possibly slowed his development as a player, and in the end Shaun stagnated and he went from the hottest prospect to someone who struggled to get a game. Raheem is a good player and has shown plenty of potential, but maybe the contract talk got to him in the second half of the season because his form did dip.”

* * *

Liverpool är intresserade av Edin Dzeko och Stevan Jovetic. City kräver £20 miljoner för Jovetic (The Daily Mail).

Liverpool och Spurs är intresserade av Angelo Ogbonna (ESPN).

* * *

Liverpool, Manchester City och Wolfsburg är intresserade av Mario Mandzukic. Kroaten har inte lyckats fullt ut i Atletico Madrid och klubben har ännu inte bestämt sig för om de ska behålla honom, men det lutar åt att han blir kvar. Särskilt då Mandzukic själv inte har gett några indikations alls på att han vantrivs eller vill lämna Atletico (El Mundo Deportivo).

17 kommentarer
 1. Hur stort är ett jätteanbud tro och hur mycket av dessa eventuella pengar får Liverpool?

  • Tydligen ska QPR ha 20 % av köpeskillingen …..

  • 20% på 40m pund = 8m pund…kan ju fan värva en bra spelare för dom pengarna QPR.

  • Säg inte det.. Vi värvade för ganska mycket mer än det i somras, och vad fick vi?

  • Fick Can för inte så mycket mer än så.

 2. 20 år gammal, engelsk home grown. 2 år kvar på kontraktet. Skulle detta vara FM skulle jag aldrig sålt honom för under 40 miljoner pund.Får man ett bud på 40m pund och en krona så tycker jag personligen att man ska ta det.

  Ings, Milner, Konoplyanka, Richards, Ayew. Finns klass spelare på free transfer som man kan plocka. Visst deras sign on bonus kommer vara hög men kan nog få alla dom 5 för samma peng som vi köpt Lallana, och har man då sålt Sterling för 40m pund så har man fortfarande en slant plus den ursprungliga transfer budgeten. Av den får man köpa en marquee anfallare som går att locka till ett förhoppningsvis EL spelande Liverpool. Ayew kan ju spela mittmittfält också. Låt Toure dra så tar man in Richards istället. Toure har ju en ganska ok månadslön. Gällande löneposten så bör man ju sälja Borini, balo och lambert då man får inte tre anfallare i marquee signing, Ings och Origi. Drar Sterling har man ju Konoplyanka och Ayew som kan spela ytter. Milner och Ayew på mitten. Kanske kan få råd att köpa in Illaramendi eller en färsk mördar Ballwinning midfielder. Både Hendo och Milner är Box to Box. Kanske behövs en kreativ istället då Gerrard försvinner och Allen inte håller riktigt. Illaramendi låter ju trevligt iaf.

  • Rannochia, De Jong, Luiz Adriano, Ayew, Milner, Ings, Abate, Khedira, Konoplyanka, Cech, Dani Alves och Schar är alla free agents i sommar om de inte förlänger.

   Samtliga skulle vara en uppgradering på någon spelare i vår trupp just nu. Det är såklart helt osannolikt att vi signar alla dessa, men i teorin:

   Rannochia > Lovren/Kolo/Coates/Illori
   De Jong > Lucas
   Luis Adriano > Lambert/Balotelli
   Ayew > Luis Alberto
   Milner > Gerrard (såklart endast med dagens standard)
   Ings > Aspas
   Abate > Glen Johnson
   Khedira > Lucas/Gerrard
   Konoplyanka > Luis Alberto (samt duglig ersättare till Sterling i dagsform)
   Cech > Brad Jones/Mignolet (ej lika prioriterat efter Migs vår)
   Dani Alves > Glen Johnson
   Schar > Kolo/Lovren/Coates/Illori

   Samtliga dessa byten skulle vara billiga och spelare för spelare förbättra vårt lag (på pappret, i teorin, om det var FM etc etc), de skulle krävas sign on bonusar, men dessa borde inte vara mycket dyrare än vad vi får för de spelare som kan säljas, speciellt inte om Sterling säljs.

   Personligen skulle jag inte bli besviken om någon av dessa anslöt, och det skulle möjliggöra att vi använde pengarna vi har i år på att gå all in på en eller två marquee-spelare.

   Om vi kan locka Firmino, Lacazette eller Vietto så har vi både fått in en spelare med potential att bidra direkt och som passar in i strategin. Problemet är väl att vi inte kan locka dessa spelare. Men man kan ju hoppas att vi betalar det som krävs och ger en ordentlig lön för att faktiskt låsa en sådan här deal.

   Viktigt fönster detta!

  • Vad sägs som Khedira, Schar, Abate, Neto och kanske Adriano/Ayew/Konoplyanka om Sterling säljs. Det tror jag skulle vara bra. Speciellt de tre första. Då har vi alla pengarna kvar till att värva en topp anfallare, typ Lacazette.

 3. Även Chiellini, Arteta, Gourcuff, Maxi Perreira, Toulalan, Pato, Rabiot, Yarmolenko, Delph, Uchida, Giovinco, Gignac, Vlaar, Lichtsteiner, Huntelaar med flera är i samma sits om de inte förlängt (har inte brytt mig att kolla det). Även dessa spelare skulle på ett eller annat vis kunna ersäta någon i vår trupp och höja lägstanivån och/eller högstanivån.

  Galen buffé av potentiella free agents denna sommar.

  • Delph skrev väl på ett 5års kontrakt i januari om jag inte har fel.

 4. Hoppas det går fort med alla övergångar i sommar så man kan sluta bry sig om silly season. Sen är det ”bara” för BR att svetsa ihop manskapet till nästa säsong.

 5. Det vore dumt att sälja sterling med tanke på den talangen han besitter. Ännu dummare att sälja till någon konkurrent i ligan. Även om vi skulle få 50 milj så tycker jag det vore osmart att sälja. För det första så bevisar vi återigen att vi är en säljande klubb som ej kan hålla i sina bästa spelare och för det andra så visar det även att vi har sänkt våra ambitioner och för det tredje så har vi missat CL och kan vid försäljning inte locka toppspelare.

  • Det är smart att behålla honom om han inte vill förlänga kontraktet och släppa honom gratis 2017.
   Sterling kommer lämna och nästa säsong så får man runt £15m med lite tur. Varför i hela helvete ska Liverpool pissa bort en potentiell affär på £50m för en spelare som varit helt värdelös 2015 och har tydliga attitydsproblem, en otroligt skev självbild och ett mongo till agent.

   Liverpool har förlängt kontrakten med sina viktigaste spelare i Hendo och Coutinho. Sterling är inte Liverpools bästa spelare och kanske den enklaste att ersätta av alla i truppen då han i stort sett redan är ersatt med Ibe.

  • Coutinho: Jag förstår inte varför Liverpool inte kan sälja till en konkurrent. Om Manchester City eller någon annan klubb kan lägga £50 miljoner på en spelare på Sterlings position, så kommer de ju att värva en bra spelare oavsett vilket. Någon annan £50m-spelare är antagligen bättre än Sterling.

  • Av den enkla anledningen att dem blir bättre och vi sämre, och vi är konkurrenter i samma liga.
   Jag verkar vara den ända i detta forumet som ser längre än den här trassliga våren där sterling har varit under isen men likväl så gör han 7 mål i ligan som 20-åring. Det är mer än coutinho bla och då har han varit dålig enligt många, tänk då när han är bra.
   Får han spela centralt i en diamant med två vettiga strikers framför sig, ja då kommer det bli väldig bra tror jag.

  • Coutinho: Fast om Sterling ska spela centralt i en diamant med 2 anfallare framför sig, så måste väl Coutinho placeras på bänken eller kanten? Eller vilket system tänker du dig?

   Sterling är bra halva säsongerna. 7 mål är bra men du borde tänka på att han har spelat anfallare i en tredjedel av matcherna, då har han egentligen missat mängder med chanser men även gjort en del mål. Klart att Sterling är en bra ung spelare men offra £50 miljoner för att behålla honom, särskilt om han inte ens vill vara kvar? Nej.

   Sterling skulle kunna bli väldigt bra, men han skulle även kunna vara en ny SWP. Hans utvecklingskurva pekar inte direkt spikrakt uppåt heller. Är han ens bättre nu än för 1 år sen?

  • Hade vi haft en vassare trupp, och Sterling fått bättre backup och mer rimlig press hade han nog gradvis utvecklats till en riktig guldklimp, för han har väldigt mkt boll i sig! Betänk att killen bara är 20bast..

   Tyvärr verkar ju BR velande med spelsystem inte gynna nån spelare, ingen får spela in sig på rätt position, och tvingas hoppa runt.. klar svaghet!

Kommentarer är stängda.