Albert Riera har fått lite speltid på sistone. Nu har yttern tröttnat på den lilla speltiden och på Rafa Benitez ledarstil.

”Under de två åren som jag har varit här har han aldrig hanterat en situation med en spelare genom att prata med honom. Han anser sig vara bossen och att alla andra är döva. Dialogen med spelarna är i stort sett noll,” säger Riera till Radio Marca.

”Om du slutar spela på det här sättet måste det vara någonting personligt. Om jag gör något fel och du är min boss, och du tror på mig, varför inte komma och berätta för mig vad jag måste göra för att spela? Det är vad som verkligen sårar mig.”

Riera verkar onekligen ogilla Benitez ledarstil, som går ut på att inte kommunicera speciellt mycket med spelarna.

”Torres och Reina uppmuntrar mig. De säger att de vet att jag kommer att göra bra ifrån mig om jag spelar. Men en vecka passerar och därefter en till och en till och ingenting förändras. Det borde inte vara någon kommunikationsbrist heller, eftersom jag pratar spanska och min engelska är inte heller dålig.”

Vidare verkar Riera förvånad över att Liverpool har blivit så pass mycket sämre efter försäljningarna av Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa.

”Det är ofattbart att två spelare har förändrat saker så här mycket.”

Riera kommenterar även ryktena som placerar Benitez i Real Madrid. Han verkar inte tro på den lösningen.

”I Madrid vill de alltid se dig både spela vacker fotboll och vinna. Jag ser detta som en svår sak. Vi har aldrig spelat vacker fotboll – effektiv, ja – men vi har aldrig uppvisat något briljant spel.

Nu säger Riera öppet att den lilla speltiden kan göra att han lämnar Liverpool – trots att Englands transferfönster är stängt.

”Just nu är den enda öppna marknaden den ryska. Jag har erbjudanden från två klubbar, och med tanke på min situation, har det fått mig att reflektera mycket… Min målsättning är att åka till VM och för att göra det måste jag spela.”

2 kommentarer
  1. Fan, gillar verkligen Riera har alltid tyckt att han är en vänster fotad beckham.

    • Å andra sidan måste någon/några spelare offras (ersättas) om truppen ska bli starkare. Riera har producerat lite i Liverpool, även om han har spelat bra i många matcher. I den bemärkelsen är han motsatsen till Babel.

Kommentarer är stängda.