Av någon anledning har Skybet sänkt oddsen på att Franck Ribery kommer att flytta till Liverpool i sommar. Jag förmodar att de har något motiv med att göra detta, men vad motivet är, är oklart.

Att Ribery skulle hamna i Liverpool känns trots allt oerhört långsökt. Bayern München vill, med all rätt, ha extremt mycket pengar för att släppa fransmannen, och det är väl minst sagt tveksamt om Benitez har den typen av pengar till sitt förfogande.

Mycket riktigt dröjde det inte länge innan media började skriva att Liverpool förbereder att bud på Ribery. Belfast Telegraph (vad är egentligen det för tidning?!) skriver att Ribery är värderad till £40 miljoner och att Liverpool försöker genomföra en affär.

Som sagt, jag tror inte alls på det, men jag kommer förstås att jubla om den 26-årige yttermittfältaren ansluter till Liverpool. Om man kollar på den nuvarande truppen och sätter ihop den starkaste möjliga startelvan är troligtvis vänstermittfältspositionen lagets svagaste och det är ju just där som Ribery är extremt skicklig.

* * *

En som jag däremot inte skulle bli speciellt förvånad om han dyker upp i Liverpool-tröjan är Samuel Eto’o.

Såväl Sport som El Mundo Deportivo skriver att Eto’o kommer att lämna Barcelona, vilket gör att jag är mer eller mindre övertygad om att så är fallet.

Vart kommer Eto’o att gå?

Manchester United? Kanske, de behöver en djupledslöpande anfallare, men tror de vill värva någon yngre än Eto’o, 28. 

Manchester City? Inte omöjligt, men jag tror inte att Eto’o drivs av bara pengar.

Chelsea? Inte heller omöjligt, men med afrikanska mästerskapen senare under säsongen, vill de verkligen förlora en trippel av anfallare under pågående säsong? Syftar på Eto’o, Drogba och Kalou.

Vilka återstår? De enda som jag kan komma på är Liverpool och Inter. De sistnämnda har ju redan värvat duktige Milito från Genoa och behöver knappast ytterligare en anfallare.

Liverpool har säkert råd att betala övergångssumman, som sägs vara £20-25 miljoner, men det stora frågetecknet är Eto’o lön. Killen har ju haft Benitez som coach i Real Madrid B, vilket bör underlätta, och jag tror faktiskt att han mycket väl kan hamna i Liverpool, förutsatt att han inte lockas av Manchester Citys pengar.

Att Benitez är ute efter en till anfallare tvivlar jag inte heller på. Han försökte värva Carlos Tevez, vilket tyder starkt på att det finns både vilja och pengar att hämta in en stjärnanfallare.

Tror även att marknadsavdelningen skulle bli nöjda med Eto’o, som är Afrikas populäraste spelare och givetvis ett stort namn i övriga fotbollsvärlden också.