Enligt ansedda The Times är Rafa Benitez nära att lämna Liverpool.

Benitez uppges vara osams med styrelsen, som tror att spanjoren ”spelar spel”, då han förefaller vara nära en flytt till Juventus.

Tidningens källor inom klubben menar att situationen blir ”allt mer ohållbar”.

Det är dock svårt för någon av parterna att ta något beslut i dagsläget, eftersom två punkter är ouppklarade:

1) Om Liverpool sparkar Benitez har spanjoren rätt till den enorma summan £16 miljoner i kompensation.

2) Osäkerheten rörande klubbens framtid.

Styrelsen förnekar att punkt #1 är väsentligt när de tar sitt beslut angående Benitez, men detta påstående förefaller osannolikt. Summan måste dessutom betalas till Benitez inom 24 timmar efter att Liverpool sparkar honom.

Med osäkerheten kring klubben avses naturligtvis ägarsituationen. Två grupper har uttryckt ett seriöst intresse att köpa klubben och ingen vet när ett köp blir av.

Liverpools styrelse uppges till och med vara beredda att diskutera Benitez med potentiella köpare, och meddela dessa att Benitez inte är rätt man att föra klubben framåt.

Mitt i allt, skriver The Times, att Benitez har en överenskommelse med Christian Purslow som innebär att de ska sätta sig ner efter säsongen och diskutera framtiden.

Dessutom har inte Benitez pratat med Martin Broughton än, som förmodligen har varit väldigt upptagen med sitt flygbolag på sistone.

Ändock, Liverpool kommer inte att hindra Benitez från att flytta till Juventus – då skulle klubben åtminstone slippa betala £16 miljoner till spanjoren.

Fortsättning följer säkert i söndagstidningarna…

1 kommentar
  1. han är en bra tränare och allt men han kan inte kontrollera sitt lag längre 🙂 spelarna lyssnar mer på Gerrard än på han

Kommentarer är stängda.