Liverpool fortsätter att jaga spännande talanger.

Det är tyska Bild som rapporterar att Liverpool vill värva Christian Pulisic, som man ju har försökt köpa ett par gånger tidigare. Kanske kan detta försök bli tredje gången gillt, då Liverpool uppges vara beredda att betala €60 miljoner för den 19-årige amerikanen.

Dessutom skriver The Chronicle att Liverpool och Arsenal är några av klubbarna som är intresserade av Kenedy. Newcastle vill gärna behålla den 22-årige brassen, som har gjort succé på lån från Chelsea, men de har tuff konkurrens om hans signatur. Chelsea, å sin sida, ska vara beredda att sälja Kenedy för £20 miljoner.

På ryktesfronten ut hittar vi en story från den skotska tidningen The Herald, som uppger att Celtic och Liverpool är nära att komma överens om utlåningsvillkoren för Rhian Brewster. Tanken är att Brewster ska lånas ut till Celtic under nästa säsong.

10 kommentarer
 1. Visst, Liverpool betalade £75m för van Dijk men han är en färdig spelare och bland dom bästa i världen på sin position. Finns inte en chans att Liverpool betalar samma summa för Pulisic som dom gjorde för Keita då den ena kommer vara en viktig del i nästa säsongs lagbygge medans den andra skulle få agera Back-up till Mané och Salah.

  • Faint: Det ska bli intressant att se vad som händer. Rykten kommer ju alltid att finnas.

   Tydligt att det finns två olika lager här. Det finns de som vill ha in ytterligare en offensiv klasspelare, och de som anser att nuvarande uppsättningen räcker (alternativt vill komplettera med en billigare offensiv spelare). Går ju att argumentera åt båda hållen – frågan är hur Klopp tänker.

   Vi kollar ju alla på matcherna och hör/läser vad Klopp säger. Det kommer inte bli massvis med nya spelare i sommar, det tror jag att alla är överens om. Samtidigt har Liverpool enormt fina förutsättningar, både ekonomiskt och attraktionsmässigt, när man ger sig in i transfermarknaden. Man har nog aldrig haft ett bättre slagläge där, åtminstone inte i modern tid.

  • Även om det betalar samma summa som för Keita, så ska det vara ok. Vi behöver kvalité i våra reserver för att utmana på riktigt. Det är vad som saknas i laget, för tillfället kan vi knappt rotera utan att märka tapp i kvalitén, särskilt på våra offensiva positioner. Vi behöver spelare som kan komma in och förändra matcher.

   Ser gärna som Klopp gjort tidigare har gjort, värva ett fåtal spelare med hög kvalité snarare än ett gäng dussinspelare. Sen gör det ju såklart inget om man gör ett kap som med Robertson, men det är inte alltid så lätt.

  • Cdouf – Jo absolut. Säger inte att Liverpool inte ska köpa in backup spelare, det behövs speciellt ytterpositionen.

   Det jag däremot är väldigt skeptisk till är att Liverpool köper en 19årig ytter för så stora pengar då han skulle behöva regelbunden speltid för att utvecklas så att han verkligen blir värd dom pengarna. Om det hade varit €60m för en etablerad ytter så hade jag varit mycket mer förstående. För dom pengarna får man en spelare som varit på en hög nivå och kan komma in och göra skillnad.
   Pulisic är duktig, inget snack om saken, men han presterar knappast på topp i majoriteten av matcherna han spelar. Och om han är utanför startelvan en längre tid så kommer han tappa mycket. Så är det med unga spelare.

   Sen så skulle jag vara beredd på att argumentera att Liverpool har ett minst lika bra alternativ som Pulisic redan som river upp The Championship i Wilson. Pulisic har ju så klart spelat på en högre nivå, men han är ju inte ens i närheten av att vara €60m bättre än Wilson.

 2. yes please …. kan ju spela både som höger å vänster ytter … ett högintressant framtidsnamnen … 60 låter dock lite dyrt men är
  Dortmund redo å sälja samt vi är att köpa så slå då till … är ju en position som vi saknar bredd på i truppen ….

 3. inte vad vi behöver när ska ben w och harry w få ärliga chanser och inte bara lite inhopp då?

 4. Jag tycker vi har sett vad som sker i PL nu när spelarna är extremt trötta! Att byta Mane, Firmino eller Salah mot Solanke eller Ings håller inte. Woodburn och Wilson tycker jag ska vara med och utmana nästa år. Kanske Woodburn på lån. Jag tycker att vi behöver en spelare till som kan utmana på centralt och på en kant. Tycker att Richarlison i Watford hade vart spännande.

  Har inte sett en hel match med Pulisic, så kan inte uttala mig om han.

  • jackhysell: Jo, jag är ju inne på din linje. Det är inte bara en position utan tre anfallspositioner som saknar täckning. En till klasspelare där vore väldigt bra, också för konkurrensen. Tänk om bredden varit lika dålig på mittfältet, och vi bara hade haft 3 klasspelare där… Med tanke på att de är 3, skulle även spelare 5 och 6 kunna få en hel del speltid under säsongen.

  • HAr du någon lista med intressanta nyförvärv på just de 3 anfallspositionerna? Som jag skrev innan så tror jag att richarlison hade vart intressant, även Zaha från CP, trots hans tidigare UTD koppling.

  • Jack; Har alltid listor men tanken var att inte publicera så mycket transfer talk innan säsongen är färdigspelad. Nu har CL-finalen förlängt säsongen, så kanske får tänka över hur vi ska göra nu. Vi kommer självklart fokusera på CL-finalen men det blir många dagar mellan matcherna.

Kommentarer är stängda.