Pelles punkter handlar om kritiken mot Klopp, Plan B, Wijnaldums djupledsspel och formsvackan.

 • Häxjakten. I början av säsongen verkade de engelska fotbollsexperterna, dvs ett gäng gamla spelare, tro att Guardiola och Klopp var fotbollsgudar. En formsvacka senare står i synnerhet Klopp inte särskilt högt i kurs. Just nu är kritiken massiv mot Klopp; samma experter som tidigare hyllade honom försöker slå rekord i Klopp-kritik i varje sändning. Efterklokheten, och inte analysförmågan, lyser verkligen igenom när de gamla fotbollsspelarna tar plats i studiorna för att såga Klopp. Att vår manager bör kritiseras efter den senare tidens resultat fattar vem som helst, men i skrivande stund känns det ärligt talat mer som en häxjakt än som konstruktiv kritik. För det är ju just konstruktiv kritik och seriösa analyser som experter egentligen får betalt för att ge oss tittare.
 • No plan B. När ett PL-lag jagar mål i slutet av matcherna och managern väljer att inte lyfta högt på en uttalad targetman, ja, då heter det alltid att en ”plan B” saknas. Jag anser att detta nödvändigtvis inte måste stämma. Det finns trots allt många typer av taktiska justeringar som managers kan göra, till och med utan att överhuvudtaget genomföra några byten. Och det kan också finnas en poäng med ha en stark tilltro till sitt grundspel och inte vara för snabb att förändra för mycket så fort allting inte klickar. Klopp har byggt en tränarkarriär på en viss typ av spel och är förstås för smart för att bara dumpa det så fort hans lag stöter på motgångar.
 • Wijnaldums djupledsspel. Precis som många andra vidhåller jag att Liverpool är som bäst när Wijnaldum är på planen. Han har en underbar förmåga att ta smarta djupledslöpningar som motståndarna har svårt att hantera. Löpningarna skapar inte bara utrymme för Wijnaldum utan kanske framförallt för Liverpools andra spelare som försöker hitta intressanta ytor i motståndarnas straffområde.
 • Formsvackan. Rent allmänt är nog de flesta överens om att alla har formsvackor över en säsong. Liverpools senaste 4-5 veckor har varit usla. Så enkelt är det. Men som Rocky en gång sa ”… But it ain’t about how hard you hit. It’s about how hard you can get hit and keep moving forward; how much you can take and keep moving forward. That’s how winning is done!”. Jag är ingen superbeundrare av Rocky-citat, men i det här fallet känns det pricksäkert för Liverpools nuvarande situation.
9 kommentarer
 1. Tycker det inte är så konstigt att kritiken mot Klopp kommer, det ser precis ut som det gjorde förra året och även under stora delen av hans tid i Dortmund. Vi är brutalt bra mot spelande lag och lika brutalt dåliga mot lag som backar hem. Vi har alltså förlorat 4 matcher denna säsong, 2 av dessa lag har någon gång under säsongen legat på sista plats.

  Tror den största kritiken just nu gällande plan B är att när vi nu är så totalt sönderlästa av alla lagen så har Klopp inget motmedel. Alla spelar exakt likandant mot oss, hemma som borta, topplag som bottenlag.

  Vi är väldigt djupt nere i vår svacka, kommer tyvärr ta tid att ta sig ur. När vi väl är ute så tror jag tyvärr att CL-tåget lämnat perrongen och vi står kvar med våra väskor… Men som vi spelar 2017 så har vi inget i cl att göra.

  • Jag tycker inte Liverpool är sönderlästa, det är snarare så att Liverpool har tappat det spelet dom hade i januari. Det är statiskt och ett slött bolltempo. Sen att Liverpool kom fram till ett dussintal lägen förra månaden vart det borde varit mål 10 gånger av 10 är också ett täcken på att det är Liverpool som tappat sin väg och sitt självförtroende mer än att alla andra lag styrs av fotbollsgenier i en klass över Klopp(inte för att det krävs ett geni att backa hem med 10 man). Den stora rotationen Liverpool och Klopp tvingades till pga. spelschemat och avbräck på bärande spelare har gjort att kontinuiteten har försvunnit och allt det bra som den bär med sig. Lag backade hem mot Liverpool i höstas också, om nu folk verkar ha missat det faktumet.

   Nu med ett betydligt lättare spelschema och en friskare trupp så borde Klopp kunna banka in lite tro och vilja i sina spelare så att dom kan ta sig ur den här svackan.

  • Jag håller helt med! En av anledningarna till att de blir statiskt är ju för att de inte finns ytor att ta djupledslöpningar när de har 10 spelare på egen tredjedel.

   Klubbarna spelar mot oss och vet att följande två saker ska följas, LÅT DEM INTE KONTRA och FÖRSVARA POÄNGEN VI HAR JUST NU.

   Sen kan varje klubb lita på att de kommer få 1 hörna… 1 hörna mot Liverpool = 1 mål.
   När de sen lyckas göra första målet mot oss så har de en ännu större anledning till att backa hem!

  • Det jag menar med sönderlästa är om ni ser till hur lagen ställt upp mot oss denna sida nyåret. Lagen vet nu att vi spelar mycket genom mittbackar/Henderson för att bygga upp spelet. Detta gör nu att alla lag har 2-3 gubbar som stör i uppspelningsfasen och vi gör första halvlekar som ligger 10ggr under vår nivå pga detta. Sen så ser lagen oceanerna av yta bakom backarna och utnyttjar stenhårt i omställningarna.

   Sen så kan ju inte Klopp stå till svars för alla mål vi släpper in på fasta, men nåt måste ju göras där. Hoppas på skärpning framöver, vi måste stoppa blödningen nu!

  • Det är väl i och för sig tveksamt om spelschemat är så himla enkelt framöver. Inte lika många matcher eftersom det bara är en i veckan, fast Tottenham, Leicester och Arsenal är ju inte det enklaste man kan stöta på direkt. Å andra sidan är det ju mot topplag vi plockar våra poäng numera, så det kanske är så man ska tänka, ju bättre lag desto bättre.

 2. Hej!

  Min amatöranalys till varför de senaste veckorna har sett ut som de har gjort.
  – Mané åkte till AFM
  – Henderssons skada
  – Matips frånvaro.
  – Couthinos skada
  – Can testat på det DM vid Henderssons skadefrånvaro för att hämta boll och föra/styra uppspelen. Mycket bolltapp, för många touch och inte många öppnande passningar. Han har inte de egenskaperna. Måste vara frustrerande som medspelare.
  -Hendersson tillbaka men fortsätter spel Can…Klopp är för naiv gällande hans förmåga att bidra. Han ska inte spela alla matcher utan mot vissa motstånd.

  Tryggheten och självförtroende försvann i.o.m att dessa stöttespelares frånvaro.
  Vi tappade dynamiken i spelet.

  Man kan fråga sig, ”ja men Hendersson kom tillbaka och Couthino och nu även Mané”.
  Absolut, men de har kom inte tillbaka samtidigt. Jag tror nu när alla kugghjul är på plats så kommer maskineriet börja rulla igen. Lallana, Frimino, Mané, Curre, Hendersson, Winji, Milner, Matip, Lovren, Clyné.

  De hade fått en hel försäsong ihop och en lyckad höst och vet hur de ska pressa tsm och anfalla.

  Vi kommer vinna nästa match med den uppställningen. PUNKT.

  • Gillade Can som fan förra säsongen. Hur han drev upp bollen och släppte den vidare som en riktig tank. Men i år har han inte alls kommit in i det, kanske pga skada eller så har han fått andra direktiv. Som det ser ut just nu bör Wijnaldum ha den platsen och Henderson som städgubbe bakom. Din uppställning ser bra ut. Målvaktsfrågan är svår däremot eftersom båda gör sina blunders med jämna mellanrum. Det jag vill se mer av är att vi måste använda farten när vi vinner boll. I stället för att vänta och spela runt bollen så måste vi försöka få den framåt innan alla lag hinner ställa upp sin mur för då är det svårt att komma igenom

 3. Pelle hur bra är Sead Kolasinac skulle han passa in som VB är ju utan kontrakt till sommaren

Kommentarer är stängda.