Liverpools formdipp, de uteblivna nyförvärven i januari och sommarens transferfönster avhandlas i ”Pelles punkter”.

  • A new hope. Det var precis vad 1-1 mot Chelsea representerade, hemmafördelen till trots. Som LFC-supporter kanske man inte direkt firade en poäng på Anfield, men känslan var ändå att laget är på gång igen efter den tunga perioden. Som Tomas betonar i sin senaste krönika är Coutinho, Mané och Matip tillbaka. Liverpool brukar avsluta säsonger starkt, problemet brukar vara katastrofala inledningar. Nu är Liverpool uppenbarligen med i racet om CL-platserna i och med att man ligger fyra i tabellen. Den här säsongen kommer Liverpool att slåss om topplaceringarna ända in i kaklet.
  • Selling club? Liverpool gick plus på januaris transferfönster, precis som man gjorde i förra sommarens dito. Jag tror inte att klubben går in i transferfönstrena med målsättningen att gå plus, men det är logiskt. Förra sommaren gjorde man en rad bra försäljningar, i januari var nog inte de tilltänkta nyförvärven tillgängliga. Det är väl någonstans här som man kan klämma in ”Tack för allt, Ian Ayre!” också innan vi vänder blad, så att säga.
  • De tre musketörerna. Eller rättare sagt, de tre Bundesliga-spelarna. Enligt Liverpool Echo vill Klopp nämligen ha Brandt, Pulisic och Dahoud i sommar. Inte mig emot, alla tre är supertalanger och skulle naturligtvis förstärka laget. Unga, utvecklingsbara och redan förbannat bra. Helst vill jag ha Dahoud.
  • Den fjärde musketören. Kolašinac, som blir free agent i sommar, skulle vara en förträfflig värvning. Mångsidig defensiv spelare som kan backa upp på mittbacks- och vänsterbackspositionen. Då skulle vi kunna säga farväl till Moreno också. Ett nytt fynd av Matip-kaliber. Just make it happen, Mr Edwards!
  • Emre Can. Kontraktsförhandlingarna uppges gå sådär. Här kan jag förstå klubben; för Emre har ju inte gjort sig förtjänt av ett särskilt fett kontrakt den här säsongen. Med tanke på att han alltid försöker spela för svårt undrar jag hur självbilden är? Kanske är det svåra spelet en reflektion av självbilden, och kanske avspeglar sig detta också i kontraktsförhandlingarna? Jag börjar misstänka att Emre kan ryka i sommar.
  • Målvakter. Jag är så j-vla trött på att Liverpool aldrig köper en riktig toppmålvakt. Våga värva en gubbe som man kan lita på. Värva Handanović, helst enkelt.
1 kommentar
  1. Can åter igen i start11:an , nu mot Hull !!! Vad har han för hållhake på Klopp

Kommentarer är stängda.