Officiellt bekräftade övergångar:

– Leon Crncic från NK Aluminij till Leicester.
– Lukas Jutkiewicz från Everton till Coventry.
– Justin Mapp från Chicago Fire till Philadelphia Union.

* * *

Liverpool-relaterade rykten:

Liverpool är alltjämt säkra på att Fernando Torres kommer att stanna i klubben, trots växande spekulationer kring spanjorens framtid (The Mirror).

Javier Mascherano har informerat Roy Hodgson om att han inte längre vill spela för Liverpool. Argentinarens fru Fernanda vantrivs i England och en flytt till Spanien eller Italien föredras. Liverpool är beredda att sälja Mascherano om ett bra bud kommer. Inter kan komma att inkludera Sulley Muntari ett bud, men Hodgson gillar även Scott Parker, som Liverpoolville värva i januari, men dessvärre inte hade råd. West Ham vill inte sälja Parker, men om Liverpool konkretiserar sitt intresse med ett konkret erbjudande , kommer Parker troligtvis att vara angelägen om att diskutera en potentiell flytt till Merseyside (The Times).

Javier Mascherano har meddelat Liverpool att han vill lämna, och parterna hade en mycket saklig och vänskaplig dialog om saken, och man kom fram till att argentinaren kommer att säljas om ett acceptabelt erbjudande inkommer. Barcelona och Inter är intresserade (ESPN Soccernet).

Javier Mascherano har informerat Liverpool om att han vill flytta. Inter planerar att buda £25 miljoner, vilket vore svårt för Liverpool att motstå. Hodgson ämnar att förstärka truppen med åtminstone en vänsterback och dessutom en tufft tacklande mittfältare som ersättare till Mascherano (The Daily Mail).

Roy Hodgson vill värva en vänsterback, en mångsidig vänsterkantsspelare, en backup-spelare till försvaret, en högklassig offensiv spelare samt en ersättare till Mascherano (som vill lämna). Liverpool är nära att värva Maynor Figueroa – man uppges rent av vara överens med Wigan om en övergångssumma på omkring £5 miljoner. En annan spelare som man är intresserade av är Royston Drenthe, vars utspel på facebook har förnekats av hans representant, som dock har bekräftat att Liverpool har varit i kontakt rörande holländaren. Liverpool har även spanat in Carlos Salcido, som skulle gå på blott £2 miljoner. Andra spelare som Liverpool överväger är Paul Konchesky och Luke Young.

Roy Hodgson kommer att kräva en övergångssumma för Javier Mascherano som är tillräckligt stor för att både finansiera en ersättare samt ytterligare en offensiv spelare. Potentiella ersättare till Mascherano är Sulley Muntari, Scott Parker och Jeremy Toualalan.

Tottenham är beredda att buda £8 miljoner för Scott Parker, men West Ham vill ha £15 miljoner för den oerhört tuffa mittfältaren (The Mirror).

Kevin-Prince Boatengs agent Mario Miele säger att han ”har hört” att Liverpool, Everton och Besiktas är intresserade av mittfältaren, som ju annars är ett oerhört hett namn för Genoa (Skysports.com).

Rafael van der Vaart har förnekat de citat som engelsk press publicerade under helgen. Holländaren säger sig vara felciterad, och han ämnar att stanna i Real Madrid (De Telegraaf).

West Ham är beredda att lägga ner sitt intresse för Loic Remy, eftersom de inte gillar att Nice försöker starta ett budkrig om anfallaren (The Daily Star).

* * *

Övriga rykten:

Aiden McGeady har två alternativ; att stanna i Celtic eller flytta till Spartak Moskva. Nu måste yttermittfältaren, vars prislapp ligger på omkring 310 miljoner, bestämmer sig för hur han ska göra (Skysports.com).

Talangen Dominic Adiyiah är nära en utlåning till Mainz 05 (Ghanaweb).

Sunderland, Fulham och Bolton vill värva Pompeys John Utaka (The Daily Mail).

Stephen Irelands framtid i Manchester City är osäker, eftersom mittfältaren har problem med de mentala påfrestningarna som spel på elitnivå innebär (The Daily Mail)

West Ham och Hamburg är intresserade av Jean-Alain Boumsong, vars kontrakt med Lyon går ut om ett år (The Mirror).

Mario Balotelli har nobbat Manchester United för att istället flytta till lokalkonkurrenterna City, men ännu är ingenting påskrivet (The Mirror).

Manchester City är beredda att kasta in Shaun Wright-Phillips i sitt bud på James Milner (The Mirror).

Aston Villa vägrar sänka sitt krav på £30 miljoner för James Milner (The Guardian).

Flertalet icke-namngivna PL-klubbar är intresserade av colombianen Edixon Perea, hävdar anfallarens agent Barry McIntosh. Perea är free agent för tillfället (Skysports.com).

5 kommentarer
 1. konkretiserar, dagens nya verb, skön blogg föv

 2. Vad skulle Toulalan gå på tror du?

 3. Ingen som funderat på att Gerrard kan ta den ”defensiva innermitt rollen”? Alla def inner är ju inte heller likadana i alla managers spelsätt. LFC behöver ju inte nödvändigtvis söka en def inner mitt utan kan ju spela Gerrard på det sättet. Kan räcka att ha Lucas i truppen som en renodlad def inner.
  Gerrard skulle enl mig vara kanon i vissa typer av matcher. Lite samma spelare som Alonso om man så önskar. En spelfördelande defensiv innermittfältare. Benitez körde ju 2 ultra defensiva spelare i försvarsuppställning o så behöver ju inte Roy nödvändigtvis göra.
  Ville bara öppna upp en annan tanke hos folk.
  Alltså, en ersättare till Masch behöver ju inte vara av defensiv kvalitè utan kan vara en ”neutral” innermitt.

 4. Priset på McGeady ska vara 130miljoner va? Är det bara jag som gärna hade sett McGeady hos oss istället? 130miljoner är ett bra pris.

 5. @Kalle
  Drömmen vore ju att även sälja Lucas och få in en bra spelande defensivmittfältare, typ Banega + en som du benämner som neutral som gärna tacklar hårt och bra (Parker). Sedan kan man ha Gerrard som alternativ på den defensiva platsen. Han är ju trots allt en av våra bästa målskyttar de senaste åren så det vore nog inte så bra att cemetera honom i bakplan 🙂

  GO REDS!!!

Kommentarer är stängda.