Liverpool vann gårdagens reservlagsmatch mot Burnley med 1-0 efter ett snyggt frisparksmål av Dani Pacheco. Målet gjordes på övertid.

Segern var reservlagets fjärde raka i ligaspelet. Nu har laget 12 poäng vilket är detsamma som Manchester United – som man delar serieledningen med.

Eftersom flera av Burnleys A-lagsspelare är avstängda efter landslagsuppehållet behöver de ha några reservlagsspelare i 100-procentig form till nästa Premier League-omgång, vilket innebar att ett ytterst oväntat namn tog plats i gårdagens reservlagselva.

Det handlade om managern(!) Owen Coyle, som startade på topp i matchen.  Det var faktiskt bara tre år sedan som 43-åringen la av med fotboll. Han är förstås ytterst erfaren i sammanhanget och har bland annat en landskamp för Irland på meritlistan.

Hur som helst, Daniel Ayala och Stephen Darby, som var Liverpools mittbackar för kvällen, spelade bra och tillät inte ”gubben” att måla.

Personligen tycker jag att det drar ett löjets skimmer över matchen att en 43-årig manager startar för det ena laget, men samtidigt måste man ha förståelse för att en klubb som Burnley inte har massvis med spelare i klubben.

Liverpools lag i matchen: Hansen, Darby, Irwin, Ayala, Threlfall, Spearing, Weijl (Brouwer 58), Saric (Poloskei 46), Amoo, Eccleston, Pacheco.
Avbytare: Bouzanis, Gomis Mendy, Kohlert.

David Amoo blev vald till ”Man of the Match” av Liverpools officiella hemsida.