Pålitliga källor fortsätter uppge att Klopp vill signa van Dijk och Sessegnon.

* * *

Liverpool är beredda att göra Virgil van Dijk till klubben dyraste värvning genom tiderna. LFC har inte blivit avskräckta av den enorma prislappen på £50 miljoner. Chelsea, Manchester City och Everton är också intresserade av mittbacken (Liverpool Echo).

Jürgen Klopp planerar att skeppa iväg Alberto Moreno i sommar – och hoppas ersätta honom med Fulhams Ryan Sessegnon. Även Hulls Andy Robertson har ryktats till LFC, men det är Sessegnon som är den vänsterback som Klopp helst vill ha in. Den 17-årige Sessegnon får skriva på ett proffskontrakt när han fyller 18 år maj. I början av säsongen kom Sessegnon överens och Fulham överens om att han ska skriva på ett sådant kontrakt när han fyller 18, vilket i så fall kommer att betyda att Liverpool måste betala en saftig övergångssumma för honom (Liverpool Echo).

Arsenal är beredda att erbjuda Alex Oxlade-Chamberlain ett kontrakt värt £100 000 i veckan. Hans nuvarande kontrakt går ut sommaren 2018 – Liverpool och båda storklubbarna från Manchester följer händelseutvecklingen kring honom (The Mirror).

Det är fortfarande oklart om Rafa Benitez blir kvar i Newcastle, trots klubben avancemang till Premier League. Benitez vill nämligen inte stanna under vilka förutsättningar som helst; han vill ha £100 miljoner till nya spelare. Benitez vill värva sju spelare och vill förstås också bestämma vilka dessa blir (The Mirror).

Liverpool och Marseille är intresserade av Real Betis målvakt Antonio Adan, vars prislapp ligger på €8 miljoner (Estadio Deportivo).

5 kommentarer
 1. Hade velat se att vi försökte värva Asensio från Real, men det är väl rätt otroligt att de släpper honom!

  • Nej han lär knappast komma till oss men det hade varit en intressant värvning.

 2. van Dijk är bra men rättfärdigar han verkligen de pengarna? Finns det inte bättre spelare som är billigare?
  Sessegnon har jag noll koll på men han är uppenbarligen en stor talang. Men är han redo för spel i PL? Är tanken att vi ska fortsätta med Milner och ha Sessegnon som back-up? Är det inte bättre med en mer färdig vänsterback då? Eller vad tycker ni?

  • Håller med om att det känns alldeles för tunt att ha Sessegnon som back-up till Milner på VB-platsen, speciellt då han som du säger kanske inte är redo för spel i PL riktigt ännu.
   Nu har visserligen Milner spelat riktigt bra där, men hade gärna velat se att vi vi värvade ett mer etablerat namn där, speciellt då Milner varken är någon ungdom eller är en ”riktig” vänsterback.

  • Håller med, varför envisas med att spela Milner på VB när han gör det så mycket bättre som MF eller Ytter? Värva en rutinerad/färdig spelare som kommer in i ligans tempo/spel efter några matcher så vi får ett starkare mittfält/anfall/försvar, inget ont om Milner men hans begränsning kommer synas när vi kommer till CL och möter bättre lag, det är vad jag tror.

Kommentarer är stängda.