. . .

Kvällens stora samtalsämne är ju tyvärr inte att Aspas är nära en flytt till LFC. Det är Luis Suarez intervju i uruguayansk radio.

Danilo

Här är intervjun i sin helhet, översatt till svenska. Observera att detta är en egen översättning och småfel kan därför förekomma (jag är ingen professionell översättare…).

Journalisten: – Är du nära en flytt till Madrid? Ha de pratat med din agent?
Suarez: – Min strävan efter att vinna med stora klubbar finns alltid där. Jag har pratat med min agent, det finns ingenting konkret. Att säga nej till Madrid vore alltid svårt och särskilt med tanke på laget som de har. Jag har kontrakt med Liverpool, men det vore väldigt svårt att säga nej till Real Madrid. Det går många rykten under transferperioden, men man vet aldrig förrän konkreta bud kommer.

Journalisten: – Är din tid i Liverpool slut?
Suarez: – Jag är lycklig i Liverpool. Jag är lycklig på grund av fansen. Jag gjorde ett misstag, jag är mänsklig, men de har pratat om mig på sätt som de inte borde. Min familj har blivit lidande och saker och ting har spårat ur. Min dotter och min fru har blivit lidande. Jag är inte beredd att fortsätta stå ut med den engelska pressen.

Journalisten: – Om du skulle kunna flytta till en annan liga, som den spanska?
Suarez: – Jag älskar Liverpool, men om det finns en chans att spela någon annanstans… Jag har lidit för mycket som ung för att komma dit jag är för att bli orättvist attackerad av den engelska pressen. De har inte uppskattat mig som spelare, de har bara dömt min attityd.

Journalisten: – Insisterar klubben på att du ska stanna?
Suarez: – Ja, de har alltid sagt det. Jag har pratat med coachen och han vet vad jag vill. Han har varit en spelare. En del av spelarna förstår min situation, nog sagt.

Journalisten: – Cavani, en av två kommer att hamna i Madrid?
Suarez: – Det är en stolt sak för Uruguay att någon har chansen att gå till Madrid. Det är nödvändigt att vänta tills det finns någon mer konkret för att reda ut saker ordentligt. Möjligheterna betyder att vi båda gör ett bra jobb.

Journalisten: – Guardiolas bror pratar med Madrid…
Suarez: – När en klubb vill ha en spelare, kollar de på spelaren, inte hans agent.

* * *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Tråkigt om han går. Bara att börja se över potentiella ersättare.

 2. Känns mer och mer som han är förlorad. 2 grymma strikers kanske har lämnat oss nu på några år som båda jag älskat speciellt Torres. Bara att mjölka ur så mycket cash som det går och använda till en bra ersättare. Ser dock inte ånga som skulle kunna ersätta han tyvärr. Har ni några förslag?

  • Varför inte elegante Reus? Eller spännande Fischer? Eller knäppa arsenal på näsan med Jovetic? Kanske Benzema+pengar för suarez?

  • Cobran77: Det finns många bra spelare i fotbollsvärlden. Särskilt om man har stora pengar att handla för. Tycker dock det är för tidigt att börja spekulera på allvar, med tanke på att det inte finns några konkreta bud på Suarez än. I varje fall inga konkreta och seriösa (£22m och några mediokra talanger med buyback option ser jag inte som seriöst om det stämmer…).

 3. Pelle/ Jesper vad ser ni för potentiella ersättare ifall suarez lämnar? Vilka hade ni sett som realistiska värvningar?

  • Vi jobbar på det där. Känns lite tidigt eftersom Suarez antagligen är en bit ifrån att bli såld ändå. Men Luis Muriel skulle vara EN av de intressanta spelarna. Skulle dock krävas mer än en spelare för att ersätta honom fullt ut.

  • Det finns fler än vad man kan tro, men vi får väl se vad som händer med Suarez först. Jag är dock övertygad om att den nuvarande transferkommittén kommer att göra bra ifrån sig om deras uppdrag blir att köpa in 1-2 svindyra offensiva spelare.

 4. Killen bet en snubbe på planen och var knappast omtyckt av pressen i England innan. Vad trodde han skulle hända? Kan förstå om han inte känner sig omtyckt men han har fan bäddat den där sängen själv så det är bara att ligga i den. Vi alla förstod väl att han skulle bli sugen på att flytta på sig om Real eller Barca kom och knackade på. Så länge han inte går till något annat engelskt lag och det känns ju väldigt otroligt. Nu ska vi ha duktigt betalt om han ska gå. 45+Higuain. Då kan vi köpa Jackson Martinez också så känns det inte som en sån stor förlust.

  • Den engelska pressen har varit på Suarez mycket även utöver bettet och Evra-incidenten. Jämför t.ex hur ofta de utmålar honom som en filmare i jämförelse med Bale.

   Sen gör ju FA sitt yttersta för att skeppa Suarez ut ur landet. Många spelare har pekat finger till motståndarlagens fans under de senaste åren, men så vitt jag vet har bara Suarez blivit avstängd för det.

  • Jag håller med om det du säger. Speciellt efter evra grejen har engelsk press jagat honom med högafflar. Det typiska är ju att när folk äntligen började uppmärksamma hans otroliga talang på fotbollsplanen biter han Ivanovic. SÅ jävla dumt. Att det dessutom inte är första gången han biter en motspelare säger väl endel om hans personlighet. Missförstå mig rätt. Jag älskar Suarez och hoppas han blir kvar. Han är Liverpools enskilt viktigaste spelare och en viktig pusselbit i Liverpools projekt. Ingen är dock större än klubben och om han vill lämna vill jag att han drar som en avlöning. En spelare som inte vill spela för Liverpool ska inte ha privilegiet att få göra det.

 5. Suarez bror twittrade citat ”I know the truth, the bomb is coming!” (Källa : Richard buxton) Så förmodligen händer något tråkigt, men bara ta så mycket som går, för känns svagt med aspas sturridge och borini på topp kommande säsong.. Hoppas att cavani snackas över så suarez får real platsen isåfall haha

  • Virro: Jo, jag har sett att folk har nämnt det, men ingen av de som nämner det följer ju Suarez bror. Så jag vågar inte riktigt lita på det… Man vet ju inte kontexten heller.

 6. Vår vän Guillem Balague på Twitter: I will let you know about another Liverpool signing tomorrow if I get it confirmed. And I am as excited about that one as I am of Aspas.

  • joakim: Om Balague bekräftar Papa och det stämmer så är såklart allt förlåtet 😉

  • @ Pelle: Mycket i alla fall! Fixar han en bekräftelse på Eriksen också så är ALLT förlåtet 😉

  • Ja, men jävlar om han syftar på Sergi Canos! Hehe…

 7. Luis Alberto, Sevilla, meddelas vara vårt nästa köp…ngn som har koll på honom?

 8. Jag vet inte hur mycket vikt man ska lägga vid såna här intervjuer. Klart som fan att Real alltid är ett intressant alternativ för toppspelare, Ronaldo gick ju dit tillslut ifrån ett lag han bara året innan vunnit CL med. Alonso gick dit ifrån laget han på fyra år vunnit CL och FA med, kommit tvåa i CL och PL samt spelat semi i CL.

  Jag tror däremot att man ska ta i beaktning att Suarez inte är nöjd med att spela i en klubb som inte satsar på den nivån som hans kaliber är av. Att värva Aspas för 7-8 miljoner pund av den begränsade budgeten känns sådär, visst Alonso hade nog inte mycket högre status när han kom och det här kan bli jättebra, speciellt om man tänker skeppa Downing och gå break-even på affären.. annars känns det dock som fel prioritet med den potential till försäljningar som finns i övrigt och hur det skulle kunna ge budget för spelarköp offensivt i 20-miljoners klassen och det tror jag Suarez även kan känna, killen har inte tid att vänta i evighet… han är 26 nu.

  • Alla vet att det är svårt att säga nej till Barcelona och Real Madrid, men då får han ju stå för det och inte skylla på engelsk media. Det var ju inte dem som fick honom att bita Ivanovic eller bråka med Evra. 18 matchers avstängning på 2 säsonger är en del, och det är enbart hans egna fel.

   Blir att ta den enkla utvägen att skylla på media tycker jag (även om det såklart inte är kul, men väldigt mycket är självförvållat).

  • Alonso var lagkapten och en stor del i att Sociedad kom 2a i La Liga det året han såldes till Liverpool. Mycket högre status än Aspas har idag, dessutom var väl Alonso ett år yngre när han värvades.