. . .

Kvällens stora samtalsämne är ju tyvärr inte att Aspas är nära en flytt till LFC. Det är Luis Suarez intervju i uruguayansk radio.

Danilo

Här är intervjun i sin helhet, översatt till svenska. Observera att detta är en egen översättning och småfel kan därför förekomma (jag är ingen professionell översättare…).

Journalisten: – Är du nära en flytt till Madrid? Ha de pratat med din agent?
Suarez: – Min strävan efter att vinna med stora klubbar finns alltid där. Jag har pratat med min agent, det finns ingenting konkret. Att säga nej till Madrid vore alltid svårt och särskilt med tanke på laget som de har. Jag har kontrakt med Liverpool, men det vore väldigt svårt att säga nej till Real Madrid. Det går många rykten under transferperioden, men man vet aldrig förrän konkreta bud kommer.

Journalisten: – Är din tid i Liverpool slut?
Suarez: – Jag är lycklig i Liverpool. Jag är lycklig på grund av fansen. Jag gjorde ett misstag, jag är mänsklig, men de har pratat om mig på sätt som de inte borde. Min familj har blivit lidande och saker och ting har spårat ur. Min dotter och min fru har blivit lidande. Jag är inte beredd att fortsätta stå ut med den engelska pressen.

Journalisten: – Om du skulle kunna flytta till en annan liga, som den spanska?
Suarez: – Jag älskar Liverpool, men om det finns en chans att spela någon annanstans… Jag har lidit för mycket som ung för att komma dit jag är för att bli orättvist attackerad av den engelska pressen. De har inte uppskattat mig som spelare, de har bara dömt min attityd.

Journalisten: – Insisterar klubben på att du ska stanna?
Suarez: – Ja, de har alltid sagt det. Jag har pratat med coachen och han vet vad jag vill. Han har varit en spelare. En del av spelarna förstår min situation, nog sagt.

Journalisten: – Cavani, en av två kommer att hamna i Madrid?
Suarez: – Det är en stolt sak för Uruguay att någon har chansen att gå till Madrid. Det är nödvändigt att vänta tills det finns någon mer konkret för att reda ut saker ordentligt. Möjligheterna betyder att vi båda gör ett bra jobb.

Journalisten: – Guardiolas bror pratar med Madrid…
Suarez: – När en klubb vill ha en spelare, kollar de på spelaren, inte hans agent.

* * *