Det har länge surrats om att Divock Origi eventuellt ska ansluta i detta januarifönster istället för nästa sommar, som dealen med Lille ju egentligen är.

Idag skriver The Liverpool Echo att LFC är villiga att betala upp till £3 miljoner för att Lille ska släppa Origi den här månaden. Lille har visserligen inte accepterat förslaget, men de inledande diskussionerna har varit positiva och LFC tror att man ska kunna komma överens.

Dessutom figurerar liknande uppgifter i L’Equipe, som uppger att Liverpool är villiga att betala Lille 4 miljoner euro i kompensation för att få över Origi redan den här månaden.

Det hör även till sammanhanget att Origi har haft en tung säsong hittills. Det vore med andra ord inte helt ologiskt om Lille valde extra pengar för att kunna ersätta honom med en annan anfallare. Samtidigt uppges Origi vara väldigt taggad på att ansluta till Liverpool redan nu och en flytt förefaller således bäst för samtliga inblandade parter.

* * *

Mer på transferfronten:

Enligt Sky Sport Italia och tidningen Libero innebär Milans rekrytering av Alessio Cerci att de kommer att skjuta upp Suso-värvningen tills kommande sommar. Milan övervägde att köpa loss Suso i januari, men kommer istället att värva honom på free transfer efter säsongen.

Vidare rapporterar Tuttosport att Inter inte har råd att köpa loss Lucas Leiva för 7 miljoner euro utan att sälja någon spelare först. Huvudkandidaten är Fredy Guarin, men det verkar inte finnas någon större intresse från någon klubb att köpa colombianen för de 10 miljoner euro som Inter vill ha för honom.

9 kommentarer
 1. Detta med Origi låter dumt. Ung och i dålig form, ska han vara lösningen på våra problem?

  • Knappast lösningen, men bättre alternativ än Borini och vi kommer knappast lösa våra problem i januari oavsett.

  • Kan jag visserligen hålla med om men för Origis skull gäller det ju då att han får spela en del också.

  • Håller med att det känns dumt. En kille i den åldern mår nog bäst av att få mycket speltid i en klubb/liga som är ”lagom bra” för honom. Där tror jag nog att Lille passar bättre än Liverpool. Förhoppningen är ju ändå att Sturridge spelar en hel del under våren. Risken är då uppenbar att det blir väldigt lite speltid med väldigt mycket att bevisa. Det är inget som funkar för varken Borini eller Balotelli, så jag tycker pengarna bör sparas eller läggas på någon annan position.

 2. Tror det bästa med att få in Origi hade varit att vi faktiskt kunnat vila Sterling. Borini är långt ifrån tillräckligt bra.

 3. Varför inte byta Lucas mot Guarin? 😉

 4. Alltid tyckt att Origo skulle stanna kvar i Lille men verkar inte som det är optimalt att spela där just nu heller pga tråkigt spel osv vad jag har hört iaf (sett 2 matcher i år bara) då kan man lika bra ta hit killen direkt kanske men samtidigt dyrt för den lilla tiden han är här då.

 5. Varför låta han lida i Lille. Hans tankar är onekligen redan i Liverpool. Ge BR våren att skola in honom i laget. I VM var han dessutom en bra ”impact player” och det behöver vi idag.

 6. Vi har (förhoppningsvis) många matcher i vår och jag ser gärna att vi redan nu tar in honom. Passar bra mycket bättre in i vårt spel än Balotelli, Borini och Lambert. Han verkar dessutom redan nu ha tankarna på Liverpool. Resultatet av att plocka in honom kommer mest troligt få Borini att lämna. Hoppas vi kan få ngt liknande som Sunderland erbjöd i somras.

Kommentarer är stängda.