[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Daniel Sturridges skada ställde till stora problem för Liverpool, vars offensiv onekligen blev lidande av anfallsstjärnans frånvaro. Anfallsuppsättningen skulle onekligen behöva kompletteras av ytterligare en djupledslöpare. Detta behöver dock inte betyda att Liverpool ävärvar en ny spelare – istället kan det bli så att Divock Origi, som ju för tillfället är utlånad till Lille, ansluter tidigare än planerat.

Det är den beliska journalisten Sven Claes, som till vardags arbetar för Het Laatste Nieuws, som lyfter upp det som en möjlighet att Origi kan ansluta till Liverpool redan i januari:
https://twitter.com/svenclaes/status/522064376078270464

Det återstår naturligtvis att se om de tre parterna kan komma överens redan i januari, men en kvalificerad gissning är att Liverpool är väldigt angelägna om att plocka över Origi så fort som möjligt. Han är en spelare som behövs i den nuvarande truppen och man vill knappast signa en liknande spelare i januari när man har honom på ingång nästa sommar.

Origi har gjort en stark säsongsstart för Lille. 19-åringen har gjort 3 mål och 2 assist på de inledande 7 matcherna i Ligue 1.

På den senaste landslagssamlingen blev Origi dessutom rejält hypad av Vincent Kompany: ”He is very gifted and talented. Technically, he’s a monster. More importantly, he is an outstanding worker in training. I see him working like crazy. If he continues in this way, in a few years he will be among the five or ten best strikers in the world,” sa Manchester City stjärnmittback till medier.

* * *

Relaterade länkar:

Totaal Liverpool: Talangprofil Divock Origi

Totaal Liverpool: Utlåningskollen v.41

1 kommentar
  1. Tror det kan vara bättre Origis utveckling att köra hela säsongen i Frankrike. Som vanligt så hypas spelare som kan/kommer att komma. Om vi ska se en tonåring som lösningen på avsaknaden av Suarez så tror jag att pressen blir alldeles för stor. Kan redan ha blivit fallet med Sterling, är du inte ens 20 år ska du inte ”tvingas” att bära ett lag som Liverpool. Tycker dock att det är kul att höra en spelare av Kompanys kaliber vara imponerad. Hoppas han är lika bra på att bedöma talanger som han är på att spela fotboll.

Kommentarer är stängda.