Inför helgen stod League One play off-final, vänskapslandskamp och U17 EM-final på schemat.

Nu är de två förstnämnda matcherna avklarade.

Darby imponerade inte

Play off-finalen var väl… sådär. Stephen Darby fick ju inte starta för Swindon, men kom in i den 67:e minuten och gjorde väl inte direkt någon imponerande insats.

Darby är en karaktärsspelare, men känns inte som framtida Liverpoolmaterial. Jag jämför honom med t.ex Crystal Palaces nästan tre år yngre Nathaniel Clyne, som känns som en ytterback med mycket större potential än Darby. Framförallt är Clyne snabbare och bättre offensivt – ja, han är mer  en ”modern” ytterback.

Dessutom är Darby redan 21 år. Han har bara spelat 15 matcher på seniornivå, vilket är ett underbetyg till framförallt Liverpool, som inte har gett honom tillräckligt bra matchträning. Varför har han inte spenderat mer tid på lån?

Nej, tyvärr, men jag har svårt att se Darby som en framtida Liverpoolspelare. Han är helt okej, men det finns helt enkelt betydligt bättre spelare i fotbollsvärlden.

Trevlig landskamp

Landskampen mellan Sverige och Bosnien blev en desto roligare tillställning. På förhand hade jag inga större förhoppningar om att få en match där båda lagen skulle bjuda upp till dans, eftersom jag förväntade mig ett tråkigt spelande Sverige, men ack så fel jag fick.

Sverige spelade faktiskt riktigt bra och U21-spelarna tog för sig bra, även om de naturligtvis inte är några framtida världsstjärnor som vi snackar om. Emir Bajrami kan dock bli intressant för en bättre liga än den holländska om han förbättrar sin ”final ball”.

Den härliga inramningen gjorde att det inte direkt kändes som en vänskapsmatch. Det blev en ”riktig” match.

Av de fyra bosnier som jag hade för avsikt att kolla in lite extra fick tre starta och en hoppa in. Skönt att ingen var skadad eller fastcementerad på bänken (men det är väl i och för sig nästan ingen i en vänskapsmatch när halva laget får bytas ut under match).

Edin Dzeko gjorde en helt okej match. Han var faktiskt betydligt mer framgångsrik i luftrummet mot Nemanja Vidic i Champions League än vad han var mot Olof Mellberg och Daniel Majstorovic i den här matchen, men jag antar att man som anfallare är beredd att ta mer stryk i en CL-match än i en vänskapsmatch. Speciellt med tanke på att Dzeko förmodligen är angelägen om att inte skada sig, då han med stor sannolikhet kommer att byta klubb för hundratals miljoner inom en relativt snar framtid.

Vet inte om ni har läst intervjun med Sami Hyypiä på websidan The Empire of The Kop, men finländaren verkar också vara imponerad av Dzeko. På frågan ”Which Bundesliga player could make it in the Premier League?” svarar Hyypiä med ”Edin Dzeko for sure. He would be absolutely able to make it”, och nämner inga fler Bundesligaspelare.

För att återgå till landskampen mot Sverige. Playmakern Zvjezdan Misimovic gjorde inte heller någon lysande match, även om andraassisten i samband med Bosniens andra mål var mycket snygg.

Däremot gjorde Sejad Salihovic ett mycket positivt intryck första gången jag såg honom spela vänsterback. Jag skrev ju om hans fantastiska vänsterfot redan innan matchen, så det var ingen överraskning att han slog in en perfekt slagen frispark, men jag tycker att han visade prov på andra kvalitéer också. Salihovic påminner faktiskt ganska mycket om Fabio Aurelio, men en stor skillnad är att han är betydligt fysiskt starkare än brassen.

Senijad Ibricic gjorde ett ganska kort inhopp och hann väl inte riktigt göra sig själv rättvisa, men jag noterade att han ville ha väldigt mycket boll och försökte ta tag i taktpinnen.

Nemeth spelade mot Tyskland

En något oväntad Liverpoolspelare som lirade landskamp igår var Krisztian Nemeth, som hoppade in för Ungern i 0-3-förlusten mot Tyskland. Nemeth gjorde ett skapligt inhopp. Enligt rapporter blev han isolerad på topp för Ungern, men lyckades ändå komma till en bra målchans, som dock Manuel Neuer lyckades rädda.

Ungern mönstrade även fler fina talanger. Vladimir Koman startade matchen och fick således göra sin landslagsdebut. Föga oväntat fick playmakern svårt att spela sitt spel mot det starka tyska laget. Ungern blev tillbakatryckta vilket naturligtvis försvårade för Koman.

Matchen i matchen

Dagens U17 EM-final blir naturligtvis hur intressant som helst att följa. Den givna ”matchen i matchen” blir den mellan anfallarna Paco Alcacer och Connor Wickham.

Alcacer kan förresten mycket väl dyka upp i England framöver. Eftersom han bara är 16 år kan han lämna sin nuvarande klubb Valencia symbolisk summa. Enligt The Mirror är massa engelska klubbar intresserade – de som nämns är Chelsea och Arsenal – men även fler lär vilja ha EM-skyttekungen.

Wickham är ju välkänd vid det här laget… Alla vill ha honom. Han har redan spelat bra för Ipswich i the Championship och hans facit i U17-landslaget är inte så tokigt det heller. Eller vad sägs om 9 vinster på 9 landskamper, och 7 mål på dessa?

1 kommentar
  1. nej, det blir svårt för darby… kul att nemeth fick spela mot tyskland!

Kommentarer är stängda.