Nu talar mycket för att Fabio Aurelio kommer att få göra en efterlängtad landslagsdebut inom kort.

Liverpoolspelaren är nämligen uttagen i den 24-mannatrupp som ska möta England och Oman den 14:e respektive 17:e november.

Givetvis kul för Aurelio att få debutera som 30-åring.

Andra debutanter i truppen är Hulk (Porto), Michel Bastos (Lyon) samt Carlos Eduardo (Hoffenheim).

Även Lucas Leiva finns med i den brasilianska truppen.  Den minst sagt omskrivne Adriano är inte med.  Bra gjort av Dunga!

* * *

Till att börja med skulle jag vilja kommentera Fabio Aurelio och vad jag tycker om denne.

Han är skadedrabbad och mesig. Det sistnämnda omdömet står jag för, eftersom Aurelio tenderar att backa undan från hårda närkamper. Han undviker gärna att ta smällar och jag förstår honom, med tanke på alla hans skador.

Det hindrar dock inte Aurelio från att alltjämt ha en suverän vänsterfot och god speluppfattning, vilket gör honom till en användbar spelare.

Aurelio-Fabio_1506609

Enligt min mening bör Rafa Benitez dock först och främst använda Aurelio som vänstermittfältare. Jag tror att hans framtid finns på den positionen – och inte på vänsterbackspositionen.

Dessutom är Aurelio mer än godkänd som innermittfältare. Kanske kan han, på ålderns höst, bli för Liverpool vad Ryan Giggs har blivit för Manchester United? Alltså en allroundskicklig, smart spelare med god känsla, starka fasta situationer samt rutin.

Förläng Aurelios kontrakt!

* * *

Som redan nämnt i inlägget är även Carlos Eduardo uttagen till Brasiliens A-landslag.

Av alla intressanta spelare som finns i det intressanta Hoffenheim, och likväl det brasilianska landslaget, kanske Eduardo är den mest intressanta.

CarlosEduardo_1360913

Eduardo är jämngammal med Lucas Leiva och de spelade tillsammans i Gremio innan flyttlassen bar av till Europa.

22-åringen är en kvick, teknisk vänstermittfältare som även kan spela offensiv mittfältare. Onekligen ett namn för Liverpools scouter att hålla koll på.

Brasilianska talanger tenderar att bli överdrivet hypade och helt enkelt få bättre omdömen än vad egentliga spelkapacitet motsvarar, men med Eduardo är det precis tvärtom. Han är någonting så pass ovanligt som en underskattad brassetalang. Det är sannerligen inte vanligt det.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.