Lagkaptenen har 2 år kvar på sitt kontrakt och är inte nära förlängning.

Dagens överlägset största LFC-story handlar om Jordan Hendersons kontrakt.

Athletic – men också andra pålitliga källor – rapporterar att Hendersons framtid i Liverpool är långt ifrån säkrad.

Henderson, som fyllde 31 år för ungefär en månad sedan, har 2 år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Parterna har förhandlat om en förlängning, men man har inte gjort några särskilda framsteg i dessa förhandlingar. Athletic beskriver dialogen som fortsatt pågående och att förhandlingarna inte har kollapsat, men att de är komplicerade och känsliga.

Athletic skriver att Alisson Becker är nära ett nytt kontrakt, medan man även aktivt jobbar med att förlänga kontrakten med Fabinho, Virgil van Dijk, Mohamed Salah och Sadio Mané – som alla har kontrakt som går ut sommaren 2023. Ytterbackarna Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson har kontrakt 1 år längre än så, men också där vill klubben förlänga.

Det är enkelt att dra paralleller mellan Henderson och Georginio Wijnaldum, som ju nyligen lämnade Liverpool på free transfer sedan parterna inte lyckats komma överens om villkoren för ett nytt kontrakt. Wijnaldums ålder var en starkt bidragande faktor till att den kontraktsförhandlingen aldrig gick i mål, och Henderson kommer att vara 33 år när hans nuvarande kontrakt går ut.

Athletic hävdar att PSG-managern Mauricio Pochettino är en beundrare av Henderson, och att även Atletico Madrid – där hans vän Luis Suarez ju spelar nuförtiden – är intresserade. Båda klubbarna har tidigare varit villiga att värva äldre spelare med höga löner och kan vara så även i fallet Henderson.

Samtidigt är Athletic noga med att påpeka att Jürgen Klopp redan hade sett till att Hendo kritat på nytt kontrakt om han hade bestämt allt inom klubben. Klopp ville även behålla Wijnaldum, men han accepterar att Mike Gordon och Michael Edwards tar den typen av beslut.

2 kommentarer
  1. Så svårt detta.. en del av en själv vill ju ha dessa mästare säkrade karriären ut. Men förstår också att det är problematiskt rent ekonomiskt. Tycker dock att Henderson är en given person att ha kvar i klubben. Salah är en annan spelare som verkligen förtjänar livstidskontrakt.

  2. Han är redan inskriven som klubblegendar och därutöver nog den bästa ambassadören för engelsk fotboll just nu.
    MEN ingen kan spela för evigt, inte minst i Liverpool -alla är inte en Milner som har kropp att spela på denna nivå tills de är 35. Jag litar på att klubben har koll på dessa fysiska förutsättningar hos våra spelare och gör prognoser på hur deras utveckling kommer falla ut. Ifall prognosen inte räcker för ett högt fysiskt krävande PL så ser jag inga problem i att försöka casha in.
    Ingen är större än klubben.

Kommentarer är stängda.