[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu har Liverpool släppt ett pressmeddelande där man bekräftar att Luis Suarez lämnar klubben och att endast detaljer återstår innan han skriver på för Barcelona.

Dessutom har både Rodgers och Suarez kommenterat den kommande flytten.

* * *

Rodgers kommenterade flytten enligt följande till Liverpools officiella hemsida: ”Luis is a very special talent and I thank him for the role he has played in the team in the past two years, during my time at Liverpool.

”I think he would be the first to accept he has improved as a player over that period, along with the team and has benefited from being here, as we have benefited from him.

”The club have done all they can over a sustained period of time to try to keep Luis at Liverpool. It is with great reluctance and following lengthy discussions we have eventually agreed to his wishes to move to Spain for new experiences and challenges. We wish him and his young family well; we will always consider them to be friends.

”We are focused on the future, as we strive to continue with the progress we have made and build on last season’s excellent Barclays Premier League campaign.

”I am confident we will improve the team further and will be stronger for this coming season, when we will be competing on all fronts; domestically and in the greatest club competition in the world, the Champions League.

”If there is one thing the history of this great club teaches us, it is that Liverpool FC is bigger than any individual. I hope our supporters continue to dream and believe that we are moving forward and with continued improvement and progression, together we will bring the success we all crave and deserve.”

* * *

Suarez om flytten: ”It is with a heavy heart that I leave Liverpool for a new life and new challenges in Spain. Both me and my family have fallen in love with this club and with the city.

”But most of all I have fallen in love with the incredible fans. You have always supported me and we, as a family, will never forget it, we will always be Liverpool supporters.

”I hope you can all understand why I have made this decision. This club did all they could to get me to stay, but playing and living in Spain, where my wife’s family live, is a lifelong dream and ambition. I believe now the timing is right.

”I wish Brendan Rodgers and the team well for the future. The club is in great hands and I’m sure will be successful again next season.

”I am very proud I have played my part in helping to return Liverpool to the elite of the Premier League and in particular back into the Champions League.

”Thank you again for some great moments and memories. You’ll Never Walk Alone.”

* * *

Lästips: Tomas krönika ”Suarez avsked”.

30 kommentarer
 1. Nu kan man sluta hoppas, mörk dag enligt mig.

 2. Trots alla tråkigheter tappar vi nu killen som till stor del bidragit till att Liverpool nu är tillbaka i det finrummet där vi hör hemma. Många fina minnen har du givit oss och själv anser jag 3-1 vinsten mot United 2011 som den absoluta höjdpunkten. YNWA Suarez och tack för allt!

 3. Det må vara mörkt nu, men det är alltid som mörkast före soluppgången.

 4. Det här kommer lösa sig fint. För första gången får Brendan Rogers möjligheten att ställa upp laget på det sätt som det var tänkt från början, Visst färre gjorda mål men förhoppningsvis betydligt stabilare.

  • Tänkt från början? hade BR trott att det passa truppen bäst hade han gjort det oavsett. Det är uppenbart att BR inte är en som kör ner huvudet i marken och kör på sin princip som en idiot a la Scolari. Det hade räckt för BR bara att bänka någon eller tvinga ut Sturrdige på kanten om det var uppställningen som var det absolut viktigaste.

  • Det vägde tyngre att ha inne de två bästa spelarna (SAS) samtidigt än att spela favoritsystemet tror jag.

  • Saken är den att Suarez och Sturridge båda två kan hantera en kantroll i ett 4-3-3…

  • Men de spelar bättre centralt

 5. Så synd att det sker men vi kan ju inte ha en spelare som är avstäng x antal matcher varje år.

 6. Förstår faktiskt inte riktigt Suarez i det här fallet.. är det klimatet eller pengarna?

  Barca kommer inte att gå nämnvärt långt i CL framöver, deras backlinje bortsett Alba behöver fräschas upp ordentligt. Xavi verkar gjort sitt. Varför Barca inte fokuserar på dessa positioner förstår jag inte heller.

  Han är ändå 27 år, Barca har säkerligen 4-5 år uppbyggnadstid framför sig och man har dålig ekonomi. Dessutom, tror han att han ska få samma frihet som i LFC?

  • LFC är på väg uppåt, med Suarez hade vi vunnit PL garanterat de närmaste åren… det måste vara en av de tyngsta titlarna man kan ta, PL-guld med LFC.

  • Suarez’ frus familj bor i Barcelona och det väger nog tungt i hans beslut.

  • De håller ju på att bygga nytt, Rackitic ska ersätta Xavi te x samt att SuareZ nybörjare klar. Inom kort lör de också gjort klart med 1-2 topp mittbackar!

 7. Utan suarez kmr vi vill inte komma till cl nästa år och vi kmr inte vinna ligan häller

 8. Han kommer få samma lön i Barca som han hade i Liverpool, men den främsta anledningen är väl att Barca är en större klubb och att hans frus familj är bosatta där.

 9. Jag kan köpa att han säljs men det känns som att eftersom vi inte fick Alexis eller ngn annan spelare i dealen tycker jag vi kunde gett fingret åt Barca å sålt till Real eller nått bara för att. Någon sorts makt måste väl en klubb ha som äger en spelare. Men fönstret är ju inte stängt än men känns surt om vi inte får in något riktigt att hoppas på iaf.

 10. Även då man vart beredd på det här så är det svårt att inte känna sig lite ledsen nu när det är klart. Älskade grabben, önskar honom all lycka i Barca!

 11. Även om vi förlorar vår bästa spelare så finns det även fördelar med försäljningen. Fler spelare lär ta för sig mera för att på allvar konkurrera om en startplats vilket var betydligt svårare när suarez fanns med i bilden. Pengarna som vi får kan även användas till att värva spelare till de positioner vi verkligen behöver samt en ”ersättare”. En klubb som Liverpool förtjänar inte heller den skit man fått pga suarez. Som jag ser det fanns det ingen anledning att inte sälja!

 12. Skönt, ärligt talat. Han vill ju uppenbarligen inte spela i Liverpool och han skadar Liverpool med sina avstängningar. Tror det kan bli mer harmoni i truppen nu när Suarez är borta, känns som att de andra spelarna kan slappna av. Får bara hoppas träningsattityden blir den samma. Tack för att du sköt oss till Champions i alla fall, Luis!

  • Harmonin i truppen har lyfts fram vid ett flertal tillfällen som ”fantastisk”, så jag tror inte Suarez förstörde så mycket. Tvärtom en absolut världsstjärna som gav 100% på träningar och matcher samt verkade genuint glad åt andras framgångar. Har svårt att se någon spelare som är så överlägset bäst i ett lag ta så lite plats som Suarez gjorde.

  • Håller med till fullo, det verkade inte spela någon roll för honom om det var småmål eller stormatch, vinna ville han till varje pris och det smittar alltid av på ett positivt sätt. Jag har aldrig sett någon fira som han själv gjort mål så som Suarez nästintill gör när det blir mål. Han ville inte spela i LFC ifjol heller, han vann sedan skytteligan och är en stor anledning till andraplatsen.

 13. Jag är uppriktigt sagt ordentligt orolig för kommande säsong efter det här.. visst kan vi hävda att vi börja förra säsongen bra.. men faktum är att vi hade en hel del tur vilket gjorde att luckorna i vårt försvar inte blev så tydliga. Suarez är enligt mig nyckeln i det hela. Visst är Sturridge, Gerrard, Hendo, Coutinho och Sterling väldigt bra spelare, men det är tyvärr inte i klass med vad våra konkurrenter har.. Lallana, Lambert, Can och Markovich.. ja det är bra spelare men två anses vara färdigutvecklade men är knappast världsspelare, två är relativt dyra talanger. Vi har i dessa köp spenderat 60 miljoner pund, hela initiala budgeten. För de 60-70 vi får för Suarez måste vi köpa en världsklasspelare minst.. men CL-spel till trots, det lär bli svårt att fånga stjärnorna när de vet att de kommer att bli ensamma och inte får spela med Suarez utan ska ersätta honom.

  Och vi har fortfarande inte värvat en ordentlig mittback… Lovren, varför?

  • Förmodligen för att Saints inte vill sälja, åtminstone inte innan Koeman kommit på plats. Han har sagt att han tog jobbet med vetskapen om att tre spelare skulle försvinna (Lambert, Lallana och Shaw). Bra sätt att höja prislappen på Lovren eventuellt.

   Jag hoppas att LFC väljer någon annan om de måste ha in en MB, undrar dock om det inte trots allt räcker med att täcka kanterna. Ser inte den där riktigt förstklassiga mittbacken som ska vara ledig för rimliga pengar…

  • Ser tyvärr inte den förstklassiga ytterbacken heller.

 14. Det är bara önska Suarez lycka till för i sina bästa stunder var han fenomenal och i andra stunder not so much. Det är med sorg i mitt hjärta men det är bara att acceptera men precis som när Torres lämnade och allt verkade mörkt så reste vi oss och det kommer vi göra igen.

  Nu är det bara hoppas Brendan spenderar dessa pengar väl och inte gör en Tottenham.

 15. Luis Suarez ska tacka Chelsea för hade inte Chelsea inte köpt Torres så hade vi inte köpt Suarez.

  • Det är i så fall vi som skall tacka Chelsea för att de köpte Torres. Men jag har faktiskt för mig att Suarez skulle ha värvats även om Chelsea inte hade värvat Torres.

  • Japp det skulle han, snackas om att han kom till LFC mycket för att få spela med just Torres.

   Vi ersatte Torres med Carrol…

 16. I just can’t seem to get enough…. :'(

 17. Jag kommer att sakna dig suarez. Du är den bäste spelaren som jag sett i vår röda tröja men tyvärr har allting ett slut. Hoppas du och din familj får det bra i Barcelona, lycka till.

Kommentarer är stängda.