UEFA har valt att inte stänga av Mamadou Sakho för doping.

Detta är förstås ett glädjebesked för såväl Liverpool som Sakho. LFC genomför som bekant en del förändringar i mittbacksuppsättningen; Matip har värvats, Touré lämnat och Skrtel förväntas göra detsamma. Därför är det extra bra att Sakho stannar.

Sakho missade olyckligt både Europa League-finalen och EM på hemmaplan. Det måste vara med blandade känslor som Sakho ser sina landsmäns framgångar i EM – han borde trots allt vara med på planen.

I samband med frikännandet gjorde Sakho följande officiella uttalande på Liverpools hemsida: ”I am happy that this is finally over. It’s been a difficult time for me but I knew I had done nothing wrong. I am looking forward to getting back in the team and playing again.”

1 kommentar
  1. Var det inte Sakho som valde att ”stänga av sig själv”? En väldigt konstigt grej detta, och visst är det tråkigt att han har missat så mycket viktiga matcher. Men det kanske är straffet för att nu tydligen knaprade piller som, visst inte var olagliga, men inte heller helt kosher. Jag vet inte hur vanligt det är men nog borde ett storlag som Liverpool FC ha tydliga instruktioner för vilka kost-hjälpmedel som man ser att spelarna tar i sig.

    Tyckte det mest är skönt att vi slipper panikvärva en back just nu och känner inget direkt behov av att hänga ut Uefa.

Kommentarer är stängda.