Utlåningskarusellen fortsätter för det serbiska yrvädret.

När Lazar Markovic lånades ut till Sporting trodde många på succé. Den snabba Markovic gjorde trots alltid ett positivt intryck i Benfica, vilket var huvudanledningen till att Liverpool köpte loss honom från den portugisiska storklubben. Dessvärre uteblev succén i Sporting, som bestämde sig för att avbryta lånet.

Nu är Markovic klar för Hull. Han lånas ut resten av säsongen.

Kommentar:
Hull behöver förstås all hjälp de kan få. I skrivande stund ligger de näst sist i Premier League.
Markovic, å sin sida, behöver all speltid han kan få. Han är fortfarande bara 22 år gammal, men känslan är att hans karriär står och väger. Han har inte råd med ytterligare ett misslyckande.
Det råder inga tvivel om att Markovic har styrkor som fotbollsspelare, men på samma sätt råder inga tvivel om att han också besitter stora svagheter. Åtminstone stora sett till den höga nivån han spelar på.
Framförallt måste Markovics beslutsfattande bli bättre. Det är egentligen bara i tidig debutålder som det håller att bara vara en ”frisk fläkt”, åtminstone om du har ambitioner att spela på den högsta nivån. Markovic måste producera poäng, så enkelt är det.
Hans chanser till speltid skulle onekligen öka om Hull säljer nyckelspelaren Robert Snodgrass, som jagas intensivt av West Ham. Om Snodgrass säljs skulle pressen på Markovic kunna bli ganska stor, men kanske är det den typen av prövning som Markovic behöver just nu.
Jag tror tyvärr att Markovics chanser i Liverpool är förbrukade oavsett hur det går i Hull. Nu handlar det om att höja hans marknadsvärde och sälja nästa sommar. Det är förstås lite förvånande att det har blivit så här, med tanke på hans fina tendenser i Benfica, men han har inte motsvarat de högt ställda förväntningarna.