FA har offentliggjort beslutet rörande Suarez; Han får sinnessjuka 8 matchers avstängning + £40 000 i böter.

Läs mer HÄR.

Liverpool har också släppt ett pressmeddelande. Läs det HÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Om inte Terry får en längre avstängning borde någon anmäla FA för rasism. Detta är ett jäkla hårt slag för oss. Nu måste vi ta in en anfallare i Januari om inte Carroll börjar spotta in mål.

 2. Ska man skratta eller gråta? Det är helt sjukt vilken idioti detta är…

  Om avstängningen kvarstår på 8 matcher efter överklagan osv. borde ju Terry får det dubbla för sina uttalanden till Anton Ferdinand!

 3. Seriöst jag sitter framför datorn och bara skakar och kokar av ilska. Tur man är ensam så denna skit inte går ut över någon man älskar lika mycket som Liverpool. Come On

 4. Du är inte ensam om att vara arg Cobran! Det är verkligen ofattbart.

  Ändock ett kraftfullt och bra svar från Liverpool.

 5. Once God, always God – Robbie Fowler. Håller med dig att det är skönt att de går ut och svarar som de gjorde iaf. Hur är det med överklagningar är det samma idioter som går igenom bevisningen eller är det nått högre upp??

 6. Under de 14 dagar som vi har på oss att överklaga, får han spela då under tiden?

 7. Känns som de måste ha rätt starka bevis för att ge ÅTTA matchers avstängning. Sjuukt! Ja nu blir det till att öppna plånboken om vi ska ha nån kreativitet framåt den närmsta tiden…. Får hoppas Gerrard kommer tillbaka i en galen form och att Carrol hittar målet.

 8. Och vad ska Evra få som ju erkänt att han förolämpade suarez på spanska… 8 matcher och FA måste börja döma ut sjuka straff åt höger o vänster så fort nån anklagar nån ju…. Endast Evras ord går de ju på då ingen annan hört nått som de kan använda som bevis…Ni är inte de enda som kokar grabbar.
  PS3 Dosan höll på o flyga in i TV:n här när domen kom upp på twitter…

 9. Surt… men Suarez borde växa upp, sluta Gnälla, gestikulera efter varje domslu & sluta filma i tid o otid… bita folk i örat och agera målvakt… han har ett digert cv vår god gentleman 😉 blir intressant o se hur fa dömmer framöver, Terry-Ferdinand borde väl vara på tapeten snart oxå?

 10. Om något i denna situation är rasistiskt tycker jag fa är det, som ger Suarez längre tid för en grej som knappast har bevis för – än Terry som ju är engelsman och gjorde mycket värre uttalande. (mycket värre om nu det som Suarez säger är sant)

 11. Varför tar folk upp när han tar med handen i VM och räddar ett givet mål och som sedan gör så de går vidare? Han blir ju utvisad och motståndaren får straff sen är det ju upp till Ghana spelaren att sätta bollen i nät. Skulle han göra så mot scum på övertid så inte skulle jag klaga. Nu vart det en passning till dig men är fler som klagat över det dock inte här och jag kan inte förstå det. Sen resten du skriver håller jag med om till en viss gräns. Free Suarez. Come On

 12. Jag är så j**** arg att jag tänker inte skriva nått för då kokar det över

  Att Luis Suarez har så grymt grymt stor vinnarskalle ( jag tycker det är den bästa egenskapen man kan ha som idrottsman) att han tar en boll med handen, blir förbannad när supportrar skriker på han. Han VISAR känslor helt enkelt å det måste man få göra utan att bli straffad så här!! Rasistiska ord är totalt oacceptabelt och jag är säker på att inte luis är det minsta rasist, hans farfar är ju för bövelen mörk, men om han sagt nått i stridens hetta så var ju inte äckel evra och united sena på att göra allt dom kunde för att ljuga ihop nått å få liverpool försvagade…

  STARTA KRIG MOT FA, MÅNGA FLER KLUBBAR KOMMER FÖLJA OSS!!

  jag är bitter men tycker det här är fel, 8 matcher.. har han tagit strypgrepp på nån???

 13. Terry vs Ferdinand är inte klart ännu, fortfarande under utredning och ni kan ju tänka er vad som väntar han i straffväg nu efter denna typ av bestraffning.

 14. Hur fan kan man dömma Suarez när det är ord mot ord, den lättaste av regler är ju att man endast kan tro på en sak som TVÅ (o)beroende källor sagt/skrivit… Blir som Liverpool sagt jävligt intressant att se vad de ha för argument…

 15. Det som är mest intressant är väl Suarez bakgrund. Dvs att Suarez morfar var en ”negrito”. Han kommer alltså ifrån en släkt som han nu tydligen är en rasist emot.

  Sen är det ju bara grädde på moset att FA inte tycker att Suarez är rasist, men man dömer honom ändå för 8 matchers avstängning. Säger ju helt emot sig självt.

  Måste dock säga att uttalandet såg riktigt bra ut. Synd att det här kommer förstöra vår säsong.

 16. Tycker att LFC och KK sköter det här galant, bättre stöd kan man inte få av sin klubb utåt sett än vad Suarez har fått. Bara att gå in för omspel i cupmatcherna nu. Det enda positiva i det här är att vi nu inte kan göra annat än att köpa två toppspelare i januari (förutsatt att ägarna verkligen har pengar), utan våra för stunden två kanske viktigaste spelare kan vi hälsa hem till en framskjuten placering.

 17. Jag är lika besviken/förbannad som er andra. Riktigt pinsamt av FA att ta upp Surre som ett ”varnande exempel”.
  Hela grejen är ett skämt.

  MEN, det är bara att svälja med ett leende, hoppas att överklagan går igenom och i sämsta fall, få ner dommen till 4 matcher.

  Det vi absolut inte får göra är att gå på en ”panik-shoppingtour”, köpa någon överbetald medelmåtta (läs Chamakh) som sedan får sitta på bänken.

  Nu är det ett riktigt kalasläge för Carroll att börja leverera, han kommer ha en frenetiskt springande Bellamy vid sin sida. Att Suarez försvinner är ett avbräck, men ingen total katastrof.
  Ingen spelare är större än laget (med lite reservation för Stevie).

  Kom igen nu grabbs, lite positiv inställning har aldrig skadat!

 18. Tror & hoppas laget klara sig utan sin stjärna! Förhoppningsvis har vi kvar spelet i laget, trots att den störste ”pådrivaren” och energi spelaren försvinner. Annars är vi ju tyvärr tebax till Torres/Gerrard stadiet, där vi faller med en/några spelare..

 19. Jag tycker att en riktigt kreativ spelare bör inhandlas. Tidigare var det inte många i laget som kunde göra det där lilla extra och med Suarez borta är det ytterst få. Jag tror att det är något som har saknats i vårt anfallsspel och en finurlig offensiv innermittfältare hade vart trevligt att få i januari. Både Henderson och Adam är duktiga passningsspelare, men har inte den där sköna sydeuropeiska/sydamerikanska känslan att hitta på oväntade lösningar kring straffområdet. En Jovetic eller Özil vore trevligt även om de kanske inte är aktuella nu i Januari.

 20. Läser och läser, domen samt kommentarer här och på andra ställen. Har svårt att se rimligheten i straffet.
  Vad är din åsikt i ärendet Pelle2x? Du har skrivit ”sinnessjuka” i texten ovan, så jag utgår ifrån att också du tycker att det hela är märkligt. Tror du på ett överklagande till högre instans? Hur kommer FA att kunna upprätthålla den här hållningen (jag tänker då närmast på Terrys utbrott och Evras lika rasistiska påhopp mot Suarez)…
  Liverpool FC:s officiella reaktion känns också ovanligt stark i sammanhanget.

  • Rikard, Ja jag tycker att det är ett sinnessjukt hårt straff sett till tidigare bestraffningar som FA delat ut, och jag kan fortfarande inte greppa alla omständigheterna kring det här.

   1) Om ord står mot ord, så hur kan Suarez bortom allt rimligt tvivel vara skyldig? Utan vittnen, kamerabevis osv, varför är Evra 100% trovärdig och Suarez 0% trovärdig? Det verkar inte som att ”innocent until proven guilty” gäller.

   2) Om FA verkligen anser att Suarez bortom allt rimligt tvivel har sagt rasistiska glåpord till Evra, varför har de inte vidarebefordrat ärendet till polisen? För i så fall är ju detta en polissak. Det gör att jag misstänker politiska motiv bakom domen, snarare än att den är grundad på objektiv fakta.

   Liverpool kommer självklart att överklaga. Då är frågan om FA verkligen står för 8 matcher. Jag tvivlar på det. Liverpool kommer säkerligen att gå till civil domstol och det kan bli en otroligt tung smäll för FA om en civil domstol friar Suarez, vilket ju (sett till den bevisbördan som har kommit fram hittills) låter väldigt sannolikt att de gör. Därför tvivlar jag på att FA vågar stå fast vid sitt beslut efter överklagandet, men vi får väl se.

   Jag är givetvis emot alla former av rasism, men jag kan bara inte se hur Suarez bortom allt rimligt tvivel har gjort sig skyldig till rasism. Det känns verkligen som en politisk dom och inte som det bör gå till i demokratiska rättsprocesser. Jag tror heller inte att det är en slump att FA väljer att statuera exempel just när två utländska spelare är inblandade. Sen är det givetvis ingen överraskning att media är politiskt korrekta, överdriver rubriker osv, så är det ju alltid.

 21. Pelle, har inte Suárez sagt att han använt sig av ordet ”negro” (betyder svart på spanska) men inte i rasistiska syften? Det ordet lär vara accepterat i Uruguay, precis som att säga ”blondie” till någon.

  Tycker också att straffet är löjligt hårt med tanke på att det inte finns vittnen. Varken domare eller United-spelare. Står bakom Liverpools uttalande till 100%

  • Jesper, Jo det verkar som att Suarez har sagt negro eller negrito. Det är ju inte samma sak som att säga n-gger (som givetvis är rasistiskt). Barcelona kallar väl Abidal för ”El Puyol negro” och när jag streamar sydamerikanska matcher använder ju kommentatorerna precis de orden när de kommenterar. Jag kan egentligen ingen spanska överhuvudtaget, men visst är det konstigt att utdela en stenhård bestraffning för ett ord som inte verkar uppfattas som rasistiskt av de som kan språket. Och som sagt, om FA verkligen är övertygade om att det var rasistiskt, varför lämnar de inte över ärendet till polisen? Jag tror att FA inser att Suarez aldrig skulle fällas i en civil domstol.

 22. Beslutet om Terry vs Ferdinand kom idag och man beslutade att Terry ska infinna sig hos domstolen den 1 februari. Hoppas att han får ett långt långt straff för i det fallet finns det bevis.

 23. Daniel, Saxat från Aftonbladet

  ”Riskerar böter
  Skulle John Terrys fällas riskerar spelaren som mest böter på knappt 30 000 kronor. Det engelska fotbollsförbundet (FA) har dock ännu inte agerat i ärendet men lär så göra om landlagskaptenen döms. Under tisdagskvällen kom beskedet att FA straffar Liverpools anfallare Luis Suarez, 24, med åtta matchers avstängning för en rasistisk attack mot Manchester Uniteds Patrice Evra.”

  Riskerar böter
  Skulle John Terrys fällas riskerar spelaren som mest böter på knappt 30 000 kronor. Det engelska fotbollsförbundet (FA) har dock ännu inte agerat i ärendet men lär så göra om landlagskaptenen döms. Under tisdagskvällen kom beskedet att FA straffar Liverpools anfallare Luis Suarez, 24, med åtta matchers avstängning för en rasistisk attack mot Manchester Uniteds Patrice Evra.”

  Mina kära LFCare, ge inte upp Suarez och stå på hans sida precis som vår kärlek till ”The liverpool way”.

  • b-george, Det är inget konstigt med att FA inte har agerat mot Terry än. De har låtit polisen göra sin utredning och kommer att låta domstolen agera först. Jag tycker att det är helt riktigt. Sedan kan FA ta del av polisens utredning, rättegångens dom och agera utifrån det. Men vad jag inte förstår är varför FA inte rapporterat Suarez-ärendet vidare till polisen, om de nu verkligen anser att han bortom allt rimligt tvivel har attackerat Evra med rasistiska ord. För det är väl deras skyldighet att polisanmäla lagbrott?

 24. Även jag har tänkt i samma banor som dig Pelle och med LFCs starka uttalande om beslutet blir jag ännu mer övertygad att det hela inte luktar jul så här tids, men som sagt vi får se när domen offentlig görs.

 25. Det är ju som Pelle säger helt politiskt, det finns inga tydliga bevis och ”göra en höna av en fjäder” blir ju ett rätt bra uttryck! Det hela handlar bara om FA som vill visa musklerna och statusera ett exempel med suarez att rasism inte accepteras. Visst jättebra att dom motarbetar rasism men att göra det så klantigt och klumpigt som dom gör nu med Suarez är bara pinsamt.
  Jag är helt säker på att FA nu i efterhand (med tanke på reaktioner från alla håll och kanter) har förstått hur extremt klumpiga och klantiga dom varit. Tror på att straffet minskas till bara 3 matcher, i ett försök att reparera skadan!
  Bara min åsikt!