Under kvällen fick jag nys om några ganska oväntade rykten.

* * *

Grekiska tidningar skriver att Fiorentina är intresserade av Krisztian Nemeth, som ju är utlånad från Liverpool till AEK Aten.

Ungaren har gjort 3 mål och flertalet assist på 7 matcher för Aten, och gjorde som bekant nyligen succé i U20-VM.

Liverpool bör naturligtvis behålla Nemeth, och Fiorentinas potentiella intresse kan man ta som ett kvitto på att ungraren är en talang av rang.

* * *

En annan stor talang är Gai Assulin, som huserar i Barcelonas B-lag.

Israelens kontrakt går ut efter säsongen. Barca vill förlänga, men många klubbar är intresserade av 18-åringens signatur.

Assulins agent är ingen mindre än Pini Zahavi – kanske världens mest kända agent.

Zahavi har legat många bakom många stora affärer. Han representerade till exempel Rio Ferdinand och Juan Sebastian Veron när de flyttade till Manchester United.

Sist Zahavi övertalade en ung Barcatalang att flytta gick det dock åt skogen. Man får väl trots allt säga att Giovanni Dos Santos flytt till Tottenham blev allt annat än lyckad…

Men egentligen är det kanske inte så konstigt om Assulin vill byta klubb. Han spelar yttermittfältare eller offensiv mittfältare, och man måste väl säga att konkurrensen på de platserna är minst sagt hård i Barcas A-lag.

Hur som helst, nu verkar Assulin vara på väg att lämna Barcelona. Mediakällor i Israel hävdar att Liverpool är intresserade, vilket visserligen kan bero på att Assulin vid upprepade tillfällen har sagt att han gillar Liverpool och att Yossi Benayoun är hans förebild & favoritspelare.

Liverpool är förresten otroligt populära i Israel på grund av just Benayoun.

Man har dock konkurrens om Assulins signatur. Enligt The Daily Star är Chelsea och Tottenham intresserade, och dessutom sägs det att Arsene Wenger har gillat talangen under många år