___________

Det finns alltjämt några fynd på transfermarknaden inför fönstrets sista veckor.

Jag har valt att inrikta mig på offensiva spelare, främst spelare som skulle kunna spela ytterforward i Rodgers 4-3-3.

Moussa Dembele, 25 år, Fulham
Kommentar: Dynamisk, teknisk och mångsidig spelare med ett kontrakt som går ut sommaren 2013. Underskattad, tycker jag.

Miralem Sulejmani, 23 år, Ajax
Kommentar: Den forna supertalangen har blommat ut under de senaste säsongerna. Vore onekligen en klart godkänd värvning, då han är van med 4-3-3, kan göra mål samt förmodligen är tillgänglig för en prisvärd summa, eftersom hans kontrakt går ut sommaren 2013. Lite bortglömd spelare. Känslan är att han skulle kunna göra fullständig succé eller floppa totalt.

Son Heung-Min, 20 år, Hamburg
Kommentar: Mångsidig sydkorean som behärskar samtliga offensiva positioner. Är allsidig i sitt spel och har potential att blomma ut rejält. Arbetstillstånd vore dock ett problem…

Juan Iturbe, 19 år, Porto
Kommentar: En väldigt fin talang som dock har haft svårt att få speltid i Porto, men de har som bekant otroligt bra spelare på hans position(er). Passar perfekt på en kant i 4-3-3. Kanske kan Porto tänka sig att sälja för ett rimligt pris med tanke på omständigheterna?

Hector Herrera, 22 år, Pachuca
Kommentar: En väldigt smart och löpstark mittfältare med bra passningsspel och ”funktionell” teknik. Mångsidig spelare som skulle kunna spela offensiv högerback, mittfältare eller högerforward i Liverpools 4-3-3. Vore onekligen en otroligt intressant – och förmodligen inte överdrivet dyr – spelare att få in som ”squadplayer”.

Nathan Redmond, 18 år, Birmingham
Kommentar: Snabb och teknisk yttermittfältare som säkerligen skulle trivas i Liverpools 4-3-3. Birminghams taskiga ekonomiska situation innebär att de troligtvis skulle sälja för £5-7 miljoner.

Wilfried Zaha, 19 år, Crystal Palace
Kommentar: Jag har inte alltid varit övertygad om Zahas storhet, men faktum är att han verkligen skulle passa in i Rodgers LFC. Snabb, irrationell och teknisk spelare som dock måste utveckla sina avslut.

M’Baye Niang, 17 år, Caen
Kommentar: Hypad talang som många vill ha, men hittills har ingen intressent varit villig att matcha Caens prislapp, som verkar ligga på £4-6 miljoner.