Det vankas stormatch i nästa omgång av Premier League, vi ska då ta emot våra rivaler från Manchester på Anfield. Som ett led i uppladdningen inför matchen kommer vi på Totaal Liverpool publicera supportrars bästa minnen av mötet lagen mellan. I dag är det Totaal Liverpools egna skribent Johannes Ollson som delar med sig av sitt bästa minne:

13:e september 2008 gästade Manchester United Anfield i en match som är mitt bästa minne. Jag var själv inte på plats, men stod smått euforisk upp i tv-soffan när domarens slutsignal förkunnade LFC:s första seger på nio ligamatcher mot United. En ynka poäng på de åtta senaste fighterna i Premier League var ett horribelt facit mot de värsta rivalerna. Och Liverpool hade dessutom blivit mållöst i sju av matcherna.

Det var alltså dags för revansch. Dags att bryta den negativa trenden och ta tre poäng. Båda lagen hade öppnat säsongen starkt och var obesegrade inför den upphaussade matchen. Bataljen började lika trist som det gjort på senare år – United tog ledningen. Redan i den 3:e spelminuten serverade Dimitar Berbatov Carlos Tevez och 0–1 var ett faktum. Argentinaren satte i höjd med straffpunkten bollen i en chanslös Pepe Reinas vänstra hörn.

I minut 27 kom kvitteringen. Och det var ett självmål som inledde vändningen. Alberto Riera löpte in i boxen från vänster, och Xabi Alonso siktade mot landsmannen. Inlägget touchade en bortaspelare och ändrade både riktning och fart. Edwin van der Sar i bortamålet slängde sig framåt för att avvärja anfallet men petade bollen på Wes Brown som löpte i motsatt riktning. Engelsmannen kunde inget göra och styrde in bollen i egen bur. 1–1.

Som ni förstått kommer det ett avgörande. Och hjälten som bröt den negativa trenden var Ryan Babel. Matchvinnande 2–1 kom i minut 77. Efter ett misslyckat anfall på högerkanten signerat Dirk Kuyt och Javier Mascherano vann duon tillbaka bollen i offensivt straffområde. Kuyt visade kyla och istället för att skjuta ur snäv vinkel spelade holländaren in bollen snett bakåt. Från ungefär samma position som Tevez öppnat målkontot mötte Ryan Babel upp bollen och borrade in tre poäng i nätmaskorna framför the Kop.

Personligen är det ett av de skönaste fotbollsmålen någonsin. Vilket är ditt favoritminne från en match mot Manchester United?