Bulgaren Nikolay Mihaylov är en Liverpoolspelare. Han är kontrakterad av klubben, men eftersom han har ytterst svårt att få arbetstillstånd i England har han lånats ut förra säsongen och även kommande till Twente.

I Twente har målvakten hård konkurrens av 38-årige Sander Boschker, som förutom en misslyckad sejour i Ajax, har varit klubben trogen sedan 1989.

Mihaylov är född 1988. 

Det är givetvis inte lätt för en inlånad yngling att peta en målvakt med över 500 matcher för klubben, och jag förstår ärligt talat inte varför Mihaylov lånades ut till just Twente, men på sistone har han faktiskt glänst.

I förra veckans match blev Boschker utvisad efter blott 27 minuter i CL-kvalmatchen mot Sporting Clube de Portugal, och då fick Miyahlov ta plats mellan stolparna.

Mihaylov inledde med att rädda Joao Moutinhos straff och fortsatte sedan att storspela.

Matchen slutade till slut 0-0 och Twente blev därmed det första holländska laget på sju matcher att inte förlora på bortaplan mot Sporting.

Ikväll spelas returmatchen i Holland, och Mihaylov kommer naturligtvis att starta matchen, eftersom Boschker är avstängd.

5 kommentarer
  1. Härligt att Sveriges bästa och mest uppdaterade Liverpoolblogg är tillbaka med det färskaste om LFC.

    Kör PQ!

  2. såg precis på youtube hans räddningar mot sporting han va grym. ta in honom igen och låt han fightas med cavalieri om avbytar målvakt.

    YNWA

  3. @tempa 12 år
    Problemet är att Mihaylov inte får arbetstillstånd för att vara i England, så Liverpool kan inte ta tillbaka honom. Det var samma sak med Sebastian Leto innan han lånades ut och såmåningom även såldes till Grekland.

Kommentarer är stängda.