Italiensk källa uppger att Mertens är aktuell för Liverpool.

Tuttomercatoweb (TMW) är en aktiv aktör när det gäller. Deras trovärdighet har varit varierande genom åren, men kan nog sammanfattas att ligga någonstans i mitten vad gäller trovärdighetsgrad. Precis som många andra italienska medier var TMW helt rätt ute när Liverpool och Roma förhandlade om Alisson Becker – ett rykte som engelska medier förnekade ända tills klubbarna slutligen kom överens om övergångssumman. Häromdagen förnekade Liverpool Echo det påstådda intresset för Willian, men eftersom lokaltidningen alltid numera förnekar tills övergångar är mer eller mindre klara, är det svårt att bedöma hur seriöst man ska ta det.

Nu hävdar TMW att Liverpool har steppat upp sitt intresse för Dries Mertens under de senaste dagarna. 32-årigen blir free agent i sommar, enligt TMW är hans förstaval att stanna i Napoli, men det finns också andra intressenter. Där ska Liverpool vara heta på grötan och intresset är nära att resultera i ett 3-årigt kontraktserbjudande. TMW nämner även att Chelsea och Inter är intresserade av Mertens.

Enligt TMW är Liverpool intresserade av Mertens som en potentiell ersättare till Divock Origi eller Xherdan Shaqiri. Belgaren är som bekant en mångsidig spelare som skulle kunna spela var som helst i Liverpools 3-mannaanfall. Genom sin karriär har den lille Mertens oftast varit yttermittfältare, men på senare år har han spelat mycket som central anfallare i Napoli.

Nu väntar vi på att se om pålitligare italienska källor kommer att rapportera om Liverpool och Mertens. TMW:s rapportering skulle kunna vara ett sätt för Mertens att pressa Napoli att ge honom ett bättre kontraktserbjudande, det är inte sällan som agenter spelar ut det kortet genom medierna.

De senaste dagarna har även Joaquin Correa ryktats till Liverpool. I dagsläget är det lösa rykten som inte rapporterats av källa som ens kan beskrivas som ”medelmåttigt” pålitlig likt TMW.