Idag blev det officiellt att Felipe Melo har förlängt sitt kontrakt med Fiorentina till 2013. Lite oväntat med tanke på att han har ryktats till många andra klubbar på sistone, men å andra sidan kanske det var hans agent som satte igång rykterna för att Fiorentina skulle erbjuda hans klient ett ännu bättre kontrakt.

Melos nya kontrakt ska för övrigt innehålle en utköpsklausul på £20 miljoner.

* * *

Enligt Skysports har Barcelona erbjudit Samuel Eto’o en tvåårig kontraktsförlängning.

Barcelona har som bekant gått ut offentligt med att Manchester City har kommit med ett extremt saftigt kontraktserbjudande till Eto’o, som dock ska vara sur över Barcas offentliggörande av saken. Återstår att se vad som händer här, jag tror att han kommer att spela i en toppklubb nästa säsong – men inte i Barca eller Man City.

* * *

Atletico Madrid försöker sälja Maxi Rodriguez till Tottenham.

Enligt AS har Spurs erbjudit £10 miljoner för argentinaren, som bara har ett år kvar på sitt nuvarnade kontrakt med Atletico, och klubben vill sälja för att förhindra att han kan gå som Bosman nästa sommar.

Maxi vill å andra sidan spela kvar i Atletico ett år till för att kunna lämna som Bosman nästa sommar – eftersom det skulle ge honom helt andra möjligheter att själv kunna bestämma vilken hans nästa klubbadress blir.

* * *

Enligt Daily Star är Birmingham mycket intresserade av Spurs vänsterback Gareth Bale.

Birmingham vill ha talangen på lån kommande säsong.