Under tisdagen rapporterades det från Liverpool att vår mittback Joel Matip tvingas till operation pga en skada ha ådrog i helgens match mot Crystal Palace. Enligt de första rapporterna kommer det här göra att han spelat sin sista match för säsongen.

Liverpools försvar har varit omdebatterat i flera säsonger, men har sedan intåget av Virgil van Dijk sett tryggare ut än på länge. Skadan på Matip kommer såklart oerhört olägligt, så här dagarna innan kvartsfinalen i Champions League mot Man City. Med Joe Gomez redan på skadelistan, Clyne på väg tillbaka från skada och nu Matip borta för resten av säsongen är vår försvarslinje väldigt tunn, lägg till det att Emre Can, som kunnat vara ett alternativ, dras med ryggproblem. Ragnar Klavan har bara spelat en enda minut i ligan sedan sitt avgörande mål mot Burnley i januari, även han har under den perioden dragits med en skada. Vi får verkligen hoppas att de spelare som nu är friska fortsätter att vara det säsongen ut

3 kommentarer
 1. Synd för då är det lättare för Man C att veta hur vi kommer ställa upp. Hade varit bättre att ha flera alternativ så de inte hade kunnat veta, nu kommer de kunna bestämma taktiken efter vilka spelare vi ställer upp med.
  Räknar med att backlinjen kommer se ut så här: TAA – Lovren – VVD – Robertson.

 2. Är mer orolig för TAA. Han skulle verkligen må bra av en liten vila på ett par veckor från spel. Har haft två riktigt tuffa matcher på kort tid vart han fått bära syndabockshatten för baklängesmål. Han är lite för ung/oerfaren fortfarande för att ha ett så pass stort ansvar själv på en så pass utsatt position som han har. Det va betydligt lättare för honom att prestera när Gomez roterade med honom. Han fick tid att vila och varva ner. Nu med både Gomez och Clyne borta så har han all press på sina axlar. Om inte Milner hade varit en av det tre bästa alternativen på mitten så hade jag satt honom på högerbacken. Men med Can borta så är nog Milner och Ox dom som tar plats framför Henderson.

  Men när det gäller Matip kontra Lovren som partner till van Dijk så är jag fortfarande mer i fördel för Lovren. Trotts hans tuffa match mot United så har han spelat på en högre nivå än Matip sen van Dijk kom in. Matip har inte varit dålig men har inte direkt gjort en mycket bra match heller. Lovren har sett betydligt mycket mer bekväm ut bredvid holländaren.

 3. Jag hoppas att vi startar med följande elva då…

  Milner – Lovren – VVD – Robertson

  Wijnaldum – Hendo – Ox

  Salah – Firminio – Mane

  Vi har inte direkt några alternativ till den elvan som jag ser, hoppas att Ox kan vara bra… men det är ju lika upp o ner som en berg o dalbana. TAA har varit för dålig. Han kommer bli sönderstressad i en sån här match, Milner vet vad han gör.

Kommentarer är stängda.