Sylvain Marveaux har genomgått en läkarundersökning i Liverpool. Mittfältaren kommer troligtvis att bli klubbens andra nyförvärv i sommar (The Guardian).

Liverpool är nära att signa Marveaux. Mittfältaren läkarundersöktes under torsdagen och borde skriva på ett kontrakt idag fredag (The Mirror).

Marveaux är nära att skriva på för Liverpool. Fransmannen, som klubben har varit ute efter länge, har anlänt till Merseyside för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. När Marveaux är klar kommer Liverpool att intensifiera sitt värvningsförsök av Stewart Downing (The Daily Mail).

På torsdagskvällen åt Damien Comolli och Sao Paulos talang Lucas Moura middag på en restaurang i Liverpool (Twitter).

Stoke har budat £12 miljoner för Scott Dann, som även är ett intressant namn för Liverpool och Spurs. Samtidigt startar Stokes bud på Dann ytterligare spekulationer om att Ryan Shawcross kan vara på väg bort från klubben – Liverpool vore intresserade om Stoke är villiga att sälja Shawcross, som värderas till £15 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Udineses colombian Cristian Zapata har gått ut och sagt att han är väldigt nära en flytt till Liverpool, och att vi får se vad som händer i slutet av Copa America (La FM).

Liverpool är ytterst nära att signa Sylvain Marveaux sedan fransmannen genomgått en läkarundersökning igår kväll (The Daily Express).

Sylvain Marveaux ser ut att presenteras som ny Liverpoolspelare inom kort. Vänstermittfältaren kan komma att konkurrera med Stewart Downing, som alltjämt är högintressant för Kenny Dalglish. Andra spelare som Liverpool försöker värva är Charlie Adam, Connor Wickham, en mittback samt en reservmålvakt. Den nya reservmålvakten blir dock inte Doni, som har tackat nej till Liverpool (The Telegraph).

* * *

Manchester City såg länge ut att värva Gary Cahill, men nu förefaller såväl Liverpool som Arsenal vara beredda att betala de £17 miljonerna som Bolton kräver för att släppa mittbacken, medan City vädjar om mer tid. City vill sälja flertalet spelare för att sänka sina löneutgifter innan de budar på Cahill – och de vill gärna inkludera de i en affär för engelsmannen – men de (Citys oönskade spelare) vill inte till Bolton, med undantag för Shaun Wright-Phillips, som kan tänka sig en flytt dit. Det som framförallt talar emot att Cahill flyttar till Liverpool är att klubben inte kommer att spela i Europa kommande säsong (The Bolton News).

* * *

AS Roma vill signa Gael Clichy (TalkSPORT).

AS Romas sportdirektör Walter Sabatini hävdar att Doni fortfarande kan hamna i Liverpool. ”Förhandlingarna med Liverpool intensifieras”, kommenterade Sabatini situationen (Football Italia).

Sylvain Marveaux klarade INTE läkarundersökningen i Liverpool. Hans krånglande ljumskar gör att han inte kommer att skriva på för Liverpool (Football.fr).

Marveaux kan fortfarande kommer att flytta till Liverpool, men övergången är allvarligt hotad av det faktum att fransmannen inte klarade läkarundersökningen (Twitter).