Om man ska tro på vad tidningarna skriver försöker Manchester City att värva ungefär samma spelare som Liverpool. Det är lite störande, med tanke på att deras ekonomiska muskler är betydligt större än Liverpool.

Samtidigt har Liverpool annat att erbjuda, som till exempel en realistisk chans att vinna stora titlar redan nästa säsong, och spel i Champions League. Så självklart kommer många spelare att vilja gå till Liverpool, trots att Manchester City är beredd att betala mer.

Däremot borde det ställa till det i förhandlingar med andra klubbar, som givetvis vill ha så mycket pengar som möjligt för sina spelare.

null

I dagens News of the World kan man läsa att Manchester City tror sig ha vunnit kampen om såväl Barrys som Tevez signatur – två spelare som Liverpool är intresserade av.

Manchester City är beredda att betala Kia Joorabchian £32 miljoner för Tevez, och spelaren själv ett fyraårskontrakt värt £140 000 i veckan. Samtidigt hävdar de att av alla erbjudanden som Tevez-lägret har fått så var Liverpools det lägsta.

Även Barry lockas med pengar. Han erbjuds £90 000 i veckan, vilket är betydligt mer än vad de andra intresserade (Liverpool, Tottenham, Arsenal) är beredda att betala honom.

Det återstår dock att se vart Tevez och Barry hamnar. Jag är inte så säker på att deras beslut enbart styrs av pengarna, speciellt inte i Barrys fall, med tanke på att hans huvudorsak till att lämna Aston Villa är sportsliga skäl och inte ekonomiska. Tevez är svårare att bedöma.