EL-gruppspelsmatchen mot Napoli slutade 0-0 efter en klart godkänd insats av Liverpool.

Att ta en poäng på bortaplan mot Napoli – som mönstrade en stark startelva med offensiva stjärnor som Lavezzi, Hamsik och Cavani – är naturligtvis ett väldigt bra resultat av detta Liverpoolag.

Liverpool ställde upp många ”squadplayers”. Pepe Reina vaktade kassen, framför backlinjen (från höger) med Martin Kelly, Jamie Carragher, Martin Skrtel och Paul Konchesky. På mittfältet återfanns Milan Jovanovic och Ryan Babel på kanterna, medan Jay Spearing och Christian Poulsen spelade centralt. Framför fanns den offensiva mittfältaren Jonjo Shelvey samt anfallaren David N’Gog. Carragher byttes ut mot Soto Kyrgiakos i halvtid.

Lite anmärkningsvärt var att Jovanovic faktiskt startade på högermittfältet, men serben bytte kant med Babel så småningom. Jovanovic kändes ganska obekväm på högerkanten – det var åtminstone min känsla.

Hur som helst, detta var en gedigen insats av Liverpool. Försvarsspelet var klart godkänt och jag tycker även att man var hyggliga framåt, med tanke på att man i princip enbart mönstrade reserver. Precis som tv-kommentatorerna mycket riktigt påpekade, ”vann” Liverpool de klara målchanserna med 2-1.

Dessvärre missade man målchanserna. N’Gog visade åter igen att han inte är mycket att räkna med mot kvalificerade motståndare, medan Babel också missade ett fantastiskt läge efter ett oerhört bra förarbete av Jovanovic.

För att komma in på spelarkritik, tycker jag att hela backlinjen var klart godkänd. Kelly var stabil, likaså Carragher, och Skrtel var ovanligt bra, medan Konchesky hade flera offensiva utflykter – kul att se.

På mittfältet, tycker jag att Spearing spelade förnuftigt. Poulsen var bra utan bollen, då han läste spelet bra och således gjorde flera fina brytningar, men han var tveksam i spelet med bollen. Jovanovic gjorde ingen jättematch, men blixtrade till några gånger. Den sämsta spelaren var helt klart Babel, som knappt hade ett rätt – han var verkligen inte vän med bollen och hade ingen kemi med medspelarna – och dessutom verkade han lite slö ibland.

Jag tror att Babel kommer att bli den första att säljas när transferfönstret öppnar. Hans utveckling har varit skamligt negativ de senaste säsongerna.

Längre fram i banan gjorde Shelvey en gedigen insats. Han hade en imponerande räckvidd och precision i sitt passningsspel, vilket gjorde att han kunde förse medspelarna med flera bra, kreativa passningar. Tyvärr kunde inte N’Gog ta till vara på de chanserna han fick. Jag är även mycket tveksam till tajmingen i fransmannens djupledslöpningar.

Bäst i Liverpool: Shelvey.
Sämst i Liverpool: Babel.

I övrigt noterar jag att Romelu Lukaku fortsätter att producera i Anderlecht. Ikväll gjorde han ett mål i belgarnas 3-0-seger mot AEK Aten. Där snackar vi om en megatalang.

15 kommentarer
 1. Håller med om Shelvey, och hoppas han fortsätter få chanser då och då!

  Lukaku är en av mina absoluta drömvärvningar.
  Har försökt följa Anderlecht så mycket som möjligt den här säsongen,och Romelu är sjukt stark och ett riktigt storlöfte, för att inte använda fm-termen ”underbarn” (var faktiskt via fm mitt intresse för Lukaku väcktes) .

 2. Förstår inte hur folk kan vara nöjda efter matchen!
  Vi skapar ingen målchans genom kollektivt anfallsspel., Bara genom en försvarmiss
  från Napoli och en bra prestation av Ngog.

  Vi ska vara nöjda med att Napoli ville spela lika statiskt och orörligt som Roy vill spela och då syns inte våra problem. Så fort de ville springa lite och sätta press blev det farligt direkt.
  Visst bra att hålla nollan, men de hotade ju inte direkt.
  Jag förväntar mig mer i alla fall vilket lag vi än ställer på planen.

  Rörligheten var obefintligt och passningsspelet var uselt som vanligt.

  Vad lågt våra förväntningar har blivit när det här anses vara en bra match!

 3. Håller med Cribe. Inte bra att denna match ses som bra spelmässigt den var bra resultatmässigt men anfallsspelet är ju otroligt dåligt.
  När Roy blev frågad om vad som kunde bli bättre denna match sa han ingenting???
  Tycker hann att detta var en perfekt genomförd match???
  Detta skrämmer mig iaf

 4. Jo visst, förstår hur ni menar. Men med tanke på de senaste ligamatchers usla försvarsspel är det inte konstigt att Roy Hodgson är nöjd efter denna match. Jag tycker det bara var lite skakigt från början från Koncheskys sida men det löste sig.
  I anfallsspel hade vi ngog på topp och shelvey nedanför sig, det går bara inte ha jättehöga förväntningar då. Vi vann som sagt även målchansstatistiken.

 5. Men då¨kan Roy säga att det var ett bra resultat och att killarna gjorde det bra
  efter förutsättningarna istället för att antyda att det var en perfekt match
  och att INGENTING kunde göras bättre?

  Hur var det att ha ett eget anfallsspel?
  Kunde inte det göras bättre?
  Var det också perfekt?
  Inte i min bok i alla fall…

 6. Jag hålelr med om att anfallspelet var uruselt fatatr inte att man ser Ngog som ett löfte. Men därimot spelade Liverpool bättre 4-2-3-1 än Roys taktik 4-4-2 för att Liverpool har många centrala spelare.

 7. Att Ngog inte är ett löfte? hur menar du då Daniel.
  Killen är 21-22 år kan stundtals spela riktigt bra, har längden och försöker så
  gott han kan. Sen kan man diskutera om han håller för att starta eller vare andra alternativ på topp. Men jag har stor tro på honom, vilket jag vet även många andra har.

 8. Jag tycker först och främst att N’Gog ska biffa till sig lite så att han inte blir undanputtad så lätt. Han är alldeles för klen för PL än så länge, jag tror dock att han kan bli en bra anfallare om något år. Han har sina stunder av briljans, som målet mot Arsenal i första ligamatchen i år och hans fina vändning mot Napoli igår.

 9. Ngog har så jävla tur när han gör mål asså Andwa hans mål mot Arsenal var snyggt men det var ren tur mål. Han var stressad och tittade inte ens upp när han sköt. Ngog är klen och riktigt långsam hinner inte med tempot i premier league. Vi behöver en ny anfallare som kan komplitera Torres. Just nu har jag Athletico Bilbaos Fernando Llorente Torres i huvudet som hade varit en ren drömvärvning för alla Liverpoolsupportrar. David Ngog skämmer ut lagets klubbmärke.

 10. Jag skulle inte kalla det turmål. Han vet vart målet är och går för att sätta den i närmsta hörnet (som han ska göra i det läget). Bollen går in och dessutom snyggt! Jag vet inte om du har särskilt bra koll på N’Gog eftersom du kallar honom långsam, en av hans styrkor är väl hans snabbhet? Tror att han blir en bra anfallare i framtiden. Sedan fattar jag inte att du tycker att Liverpool ska spela med 2 anfallare när du i kommentaren innan säger att de ska spela med 1.

 11. Jag säger inte att Liverpool ska köra med 2 anfallare det har jag inte påstått. Jag säger att Llorente skall komplitera Torres när han är skadad. Ngog har ingen snabbhet är trött att titta på Liverpool när de har han uppe på anfallet. Finns ingen kreativitet, ingen snabbhet och ingen styrka. Seriöst nu man kan använda Ngogs ben som tandpetare. Bara han kommer i anfall så blir han undan puttad av en back så är han veck och det är synd att Torres börjar gå samma väg som Ngog för att han var en stark, snabb anfallare.

 12. Jag tror inte att man placerar en så pass bra anfallare som Llorente på bänken om man köper honom för stora pengar. Torres behöver en partner däruppe och Llorente skulle passa riktigt bra. Med 2 anfallare kan vi ha Gerrard och Meireles centralt och samtidigt dumpa Poulsen och Lucas ur startelvan. Sedan kan vi använda Cole på en kant och Kuyt på den andra. Det hade varit en riktigt bra formation, enligt mig. Du har fortfarande fel angående N’Gogs snabbhet, det är en av hans få styrkor. Jag tror inte du kollar särskilt mycket på N’Gog, du ser bara hur många mål han gör och bryr dig inte om det andra, du är för trångsynt.

 13. Ngogs styrka är just att han är snabb, smidig men han behöver samtidigt verkligen bygga upp sig, det är sant att han ofta blir nertacklad när han tar emot bollen. Han är inte en messi som inte behöver vara lika ”biffig” just för att messi är tillräckligt snabb för att undvika detta. Ngog är snabb men inte supersnabb och behöver träna upp sin styrka.
  Sen ska Liverpool självklart lira med två anfallare, drömmen vore Forlan.

 14. Ok håller med dig om att man ska ha Llorente upp på anfallet med Torres men jag håller inte med dig om Ngog fortfarande. Jag tycker att han är kass pågrund av anledningarna: Han är inte snabb han hinner inte med när han får en djupledspass. Av 10 genomskärare så hinner han med 2 av de 2 genomskärare han tar till sig blir han kappad av en mittback. Han har ingen styrka därför platsar han inte i premier league han kanske var bra i paris. Han har bra spelförståelse men han kan ej utföra de pågrund av att han blir undanputtad. Sedan kan han inte biffa till sig det skulle ta lång tid innan han hade kunnat göra det. Liverpool brhöver en anfallare som kan producera om man vill vara på topp. Jo men vi vill ha Ngog för att han är vårat löfte att ta ner oss till championship.

Kommentarer är stängda.