Liverpool försöker förhandla fram en billig januariövergång för Lyons Aly Cissokho. Vänsterbacken, som även kan spela på mittfältet, är eftertraktad av både Liverpool och Newcastle, men tros föredra en flytt till Anfield. Lyons president Jean Michel Aulas har medgivit att klubben måste sälja några spelare för att fixa till ekonomin, vilket innebär att Liverpool försöker förhandla ner priset till omkring £6 miljoner. Damien Comolli har naturligtvis en god relation med Lyon – någonting som kan underlätta i förhandlingar mellan klubbarna (The Mirror).

Kommentar: Jag vill inte att LFC ska signa Cissokho. Enrique har spelat bra, Robinson är en enorm talang och Johnson kan också göra ett gediget jobb på vänsterbackspositionen. Däremot finns andra spelare i Lyon som jag gärna skulle norpa – inte minst om vi snackar ”rea.” Jag tänker främst på Clément Grenier och Dejan Lovren. Jag har ju redan skrivit en hel del om Lovren, så ska inte gå in på honom igen.

Fortsättning… Grenier är mer av en doldis. Han är en mycket skicklig offensiv mittfältare som även kan spela på högerkanten. Han är bara 20 år och har ännu inte fått sitt definitiva genombrott i Lyons A-lag, men han är absolut en högintressant spelare för LFC. Han har verkligen visat framfötterna i franska ungdomslandslag och få tvivlar på hans potential. Lyon befinner sig i ett utsatt ekonomiskt läge, vilket gör att de möjligtvis skulle överväga relativt låga bud på en så pass lovande spelare som Grenier. Normalt sett skulle de hålla extremt hårt i den här typen av spelare, men frågan är om de kan säga nej till typ £5-10 miljoner?

* * *

Benfica är beredda att sälja Juan Capdevila i januari (Com Radio).

Marseille överväger att försöka värva Diego Milito (Le Parisien).

Den för tillfället klubblösa mittfältaren Guti befinner sig i förhandlingar med Getafe (GOAL.com).

* * *

Inter har återupplivat sitt intresse för Dirk Kuyt. Den italienska storklubben hoppas kunna övertala Liverpool att sälja 31-åringen för omkring £10 miljoner (Mediaset).

Fiorentina förväntas sälja Juan Vargas i januari. Liverpool och Arsenal är intresserade av den vänsterfotade peruanen, som gärna skulle flytta till England (Gazzetta dello Sport).