Newcastle – Aston Villa 6-0. Helt sjukt. Fucking sick!

Nog för att Aston Villa inte är det mest stabila laget, men att åka på dunderstryk mot en nykomling är en djupdykning till jordens medelpunkt.

Man kan inte påstå att Aston Villa hade något större flyt i matchinledningen – syftar på John Carews fruktansvärda straffmiss och Ashley Youngs felaktigt offsideavblåsta friläge – men deras försvarsspel var under all kritik.

Busarna dominerade i Newcastle. Kåkfararen Joey Barton fick superträff, 1-0. Slagskämpen Andy Carroll satte 3(!) och den naturliga ledargestalten Kevin Nolans två mål innebar att segersiffrorna blev 6-0.

Många i Newcastle var väldigt framgångsrika i luftrummet, men störst framgångar av alla skördade Carroll. Han fick Richard Dunne att se ganska klen ut, och i slutändan tyckte jag ärligt talat rent synd om talangen Ciaran Clark, som var fullständigt chanslös i duellerna mot Carroll.

Newcastles backlinje – som saknade potentiella nyckelspelare som Steven Taylor och Sol Campbell i mitten – skötte sig utmärkt. Jose Enrique gjorde en oerhört bra insats, både defensivt där han raderade ut premiäromgångens succéman Marc Albrighton och i offensiven där han stod för vassa initiativ. Fabricio Coloccini visade argentinsk landslagsklass och Mike Williamson var en trevlig överraskning. På högerbackspositionen gjorde James Perch en solid insats.

Mycket har förändrats i Newcastle sedan de åkte ur the Premiership. Nu spelar de ganska klassiskt brittiskt med mycket aggressivitet, hårda närkamper och urstarkt huvudspel. Dessutom verkar de vara väldigt hungriga och ha en härlig team spirit. Och inte minst har de en klassisk centertank i Carroll, som lär hinna A-lagsdebutera under säsongen.

Det enda som är sig likt i Newcastle är hemmapubliken, som fortfarande är lika fantastisk.