[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Liverpool och Stoke är överens om en övergångssumma på £4,5 miljoner – som kan stiga till £7 miljoner – för Oussama Assaidi. Stoke är dock inte villiga att matcha hans lönekrav på £45 000 i veckan, vilket kan göra att övergången inte blir av (The Daily Star).

* * *

Arsenal och Southampton är överens om en övergångssumma på £7 miljoner för Calum Chambers (The Mirror).

Arsenal är nära att värva Calum Chambers för £12 miljoner (The Daily Mail).

* * *

I fredags flög Divock Origi till Boston. Där kommer han att läkarundersökas och därefter skriva på ett femårskontrakt med Liverpool. Origi kommer att lånas ut till Lille och förväntas träna med den franska klubben den kommande måndagen (L’Equipe).

* * *

Den troliga värvningen av Dejan Lovren gör att både Kolo Touré och Daniel Agger ryktas bort:

* * *

Atletico Madrid är nära att köpa Antoine Griezmann för €25 miljoner (GOAL.com).

* * *

Liverpool budade nyligen €18 miljoner för Xherdan Shaqiri, men han vill stanna i Bayern München, som dessutom vill behålla honom. Det mesta talar för att han blir kvar i Bayern och kanske även förlänger sitt kontrakt (Blick).

* * *

Liverpool och Southampton är överens om en övergångssumma på £20 miljoner för Dejan Lovren. Ian Ayre har flugit tillbaka till England för att slutföra övergången. På lördagen kommer kroaten att läkarundersökas och förhandla om sitt kontrakt (The Liverpool Echo).

Både Loic Remy och Divock Origi borde offentliggöras som nya Liverpoolspelare inom de närmaste 48 timmarna (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool är ytterst nära att värva Dejan Lovren för £20 miljoner. Klubben har vägrat ge några kommentarer om Lovren, men han förväntas genomgå en läkarundersökning på lördagen – troligtvis kommer detta att ske i Liverpool (The Daily Mail).

Loic Remys flytt till Liverpool borde bli officiell i helgen. Han har genomgått sin läkarundersökning i Boston, men problem med pappersarbetet har förskjutit offentliggörandet (The Daily Mail).

* * *

Remy och Origi är klara med sina läkarundersökningar i Boston (The Telegraph).

Remy har åkt till New York med sin familj och kommer att ansluta till sina nya lagkamrater i Liverpool senare under USA-touren (The Telegraph).

* * *

Nu rapporterar pålitliga Ben Smith att Dejan Lovren är ytterst nära att skriva på för Liverpool sedan klubbarna kommit överens om en övergångssumma på £20 miljoner.

Det verkar alltså som att Brendan äntligen får sin Dejan. Vackert så.

* * *

På lördagen kommer Dejan Lovren att genomgå en läkarundersökning i Liverpool samt diskutera kontraktsvillkoren Ian Ayre. Liverpool betalar £16 miljoner samt eventuellt ytterligare £4 miljoner i prestationsbaserade tillägg för Lovren (The Telegraph).

Loic Remys läkarundersökning i Boston tog längre tid än beräknad eftersom han behöver åka till flera olika anläggningar för att kunna göra alla nödvändiga undersökningar och tester (The Telegraph).

Divock Origi har anlänt till USA för att genomgå en läkarundersökning och genomföra sin övergång till Liverpool för £10 miljoner. Han kommer att lånas ut till Lille den kommande säsongen (The Telegraph).

27 kommentarer
 1. Haha det var verkligen på tiden! Rätt så utdragen transfersaga denna 😉

  Hade givetvis hoppats på ett namn som Hummels eller Benatia för att nämna två, men om Lovren håller i samma form som under fjolåret så vore han en väldigt bra värvning!

  Tycker fortfarande vi borde rycka lite i Romagnoli, kan ju bli hur bra som helst på mittbackspositionen!

  • Romagnoli är en väldigt intressant talang. Men det är nog inte läge att köpa en till mittbackstalang som är på gränsen till A-laget då man redan har Ilori och Wisdom(som jag är övertygad om kommer spela mittback under Rodgers.)

   Men kanske en Tah istället? Ett år yngre och trots en del matcher för A-laget så kan man spela honom i U-21 laget en hel säsong. Romagnoli om han skulle köpas in tror jag man får låna ut direkt.

  • Romagnoli är inte så tokig som ytterback heller, men bäst centralt. Ser honom som bättre/har mer potential än Wisdom. Ni kanske inte håller med om just det men det tycker jag iaf 😀 är dock ej ett köp som vore högprio som du säger! men köp hellre tidigt och låna ut än när de kostar multum

   Tah vore inte heller dum, oerhört skicklig för sin ålder. Passande kvalitéer som BR letar efter.

   Att ha en backuppsättningen med Romagnoli och Tah i framtiden vore smaskens!

 2. Då kan man nästan säga att Lovren, Remy och Origi är klara.

  Förväntar mig att Antingen Moreno,Rojo, eller Bertrand kommer.
  En reservmålvakt
  En Marqueesigning.

  Ut: Borini, Coates , Agger, Toure, , Kelly, Assaidi

 3. Vi har värvat för ca £ 100 miljoner.
  Spelare som kan säljas

  Reina
  Johnson
  Kelly
  Toure
  Agger
  Coates
  Robinson
  Coady
  Lucas
  Assaidi
  Borini
  Försäljning av alla spelare kan ge ca £ 70 miljoner.

  • Hur kan du få det till 70 milj?
   Det är väl bara agger, borini, assaidi och Lucas som vi får något för.

  • Reina £4m
   Johnson £3m
   Borini £14
   Assaidi £7m
   Lucas £6
   Agger £10m
   Coady £2m
   Toure Gratis
   Kelly £5m
   Robinson £3m
   Coates £5

   £59m sammanlagt. De där är ju bara vad jag skulle uppskatta deras värde att va.
   Om nu det skulle stämma på ett ungefär så har Liverpool över £190m att köpa spelare för med dom £60 som transferbudgeten sägs vara + £75m från Suarez.

  • Reina 2, Johnson 6, Kelly 3, Toure 0, Agger 10, Coates 2, Robinson 2,
   Lucas 8, Assaidi 7, Borini 14. Skulle snarare värdera spelarna såhär,

  • Det är £5m skillnad så spelar ingen större roll 🙂
   Sen så kräver Liverpool £4,5-5m för Reina. Kelly och Coates är unga och har en hel del erfarenhet så värdet på dom tycker jag ska vara mer än dom £3m och £2m du nämnde. Robinson hade en bra säsong i Blackpool så en Championship klubb kan nog betala £3m för honom om inte lite mer t.o.m. Och du glömde värdera Coady.
   Hur som helst så är poängen att Liverpool kommer ha runt £190m att handla spelare för.

   Och jag märkte att jag skrev £5 på Coates, försökte inte vara rolig utan helt enkelt glömde m på slutet 😀

  • Ni har lite övertro på vissa spelare.

   Reina 2 milj
   Johnson gratis ( kolla hans lön)
   Borini 14 milj
   Assaidi 6 milj
   Lucas 5 milj
   Coady 1 milj
   Kelly 2 milj (skadebenägen)
   Toure (gratis)
   Coates 1 milj
   Robinson 1 milj
   Coates 2 milj ( skadebenägen)

   Jag får det till 34 milj, vi får se vem som kommer närmast:)

  • Handlar inte om övertro. Man kan inte hålla på och skänka bort spelare. Coates kostade £7m. Att han skulle vara värd £1m finns inte ens på kartan.
   Robinson är ung och va ordinarie i Blackpool. Han är en spelare med mycket potential. Kanske inte en toppklubb i PL men definitivt för ett mittenlag. Absolut värd mer än en miljon.
   Som sagt, Liverpool kräver närmare £5m för Reina så vad han skulle vara värd spelar ingen roll.
   Johnson är fortfarande engelsk landslagsman. Att man skulle släppa honom gratis i sommar finns inte.
   Kelly är en mittback/ytterback, fortfarande relativt ung, en hel del PL erfarenhet. Skulle kunna göra ett bra jobb som mittback i en toppklubb i Championship.
   Coady kan man lätt få ett par miljoner för. Precis utanför seniortruppen men har god potential och bra ledaregenskaper. En Championship klubb skulle göra en bra värvning genom att ta in honom.

   De där är tanken bakom mina värderingar på vissa spelare.
   Som sagt, man kan inte hålla på att skänka bort spelare för struntsummor. Även om dom inte är bra nog för Liverpool betyder inte att dom är helt värdelösa.

 4. Vad hände med att inte betala överpriser???

  • Det som hände var att man beslöt sig för att värva några spelare som nyss genomfört en bra säsong i PL. Då får man alltid betala väldigt mycket… förutom vid ovanliga undantagsfall när klausul finns (läs Remy).

 5. Tycker att det är ett sjukt överpris på Lovren, hoppas verkligen jag blir motbevisad dock.

  Hela transferkarusellen har ju spårat ur… Dugliga fotbollsspelare går för monstruösa belopp.
  Förstår inte alls hur någon klubb kan vara villig att betala 14 miljoner pund för en spelare som Borini.

  Tycker inte heller vi ska överdriva värvandet, José är en klart fungerande vänsterback och om vi inte hittar något som passar, släng inte iväg en jävla massa pengar på en chansning.

  Jag gillar dock den förmodade värvningen av Remy. Smart rakt igenom.
  Tack för ordet.

  • Grivans// När det gäller överpriser på spelare, så har BR gått ut med att de inte kommer betala hur mycket som helst för spelare på marknaden. Han försvarade köpet av Lallana med att engelska spelare är dyra samt att de gav vad de värderade honom till. Det är kanske därför de vägrar betala för mycket för Moreno medan vi fans tycker att LFC är snåla.

   Håller med dig om att priserna för bra spelare är för höga men samtidigt är ju priserna för Bale, Suarez, Ronaldo m. fl. helt vansinnigt sjuka!

 6. Ställer mig lite frågande om hur mkt mer som kommer att hända i backlinjen. Tanken på en ny vänsterback, lovren, Sakho/skrtel, ny högerback (ryktas), det kan bli lite för mkt strukturella förändringar i defensiven. Samtidigt kan vi knappt släppa in fler mål nästa säsong jämfört med förra. Med tanke på suarez flykt så lär vi nog inte göra 100+ denna säsongen. Men 70-80 kanske, kan vi hålla lite mer tätt så kanske de flyktade målen inte spelar så stor roll.

  Men frågan nu är; vilka mer ska in i laget. Jag hade gärna sett en forward till och nån på vänsterbacken. Ser gärna att flanagan tar och petar Johnson på högern. Framåt är han inte kanske lika tongivande men han känns mer medveten om sina brister än Johnson, finns inte en spelare i liverpool med sämre konsekvenstänkande än vår nummer 2. Flanagan känns som konsekvenstänkande i hela sitt register.

 7. Varför är man så nöjda med Lovren? En säsong, sen kostar han en kvarts miljard. Varför inte satsa lite mer och få en erkänt duktig mittback. Vill gärna ha Varane om möjligt. Hoppas att Lovren visar iaf mig att han är den räddande ängel som flera gör honom till.
  YNWA

 8. Ni som drömmer om varane o hummels, vakna. Vi kan aldrig värva dem spelarna och det beror inte på attraktions kraft utan på att vi inte kan tänka oss betala ut dem lönerna som dem begär. Det är bara bs att sanchez valde Arsenal för staden utan det berodde på att dem betalar ut högre lön än oss.
  Lovren är för mig en bra värvning, något dyr men samtidigt så tror jag inte hans lön är så himla hög. Han o Sahko snackar samma språk o dem kan förhoppningsvis bilda ett stabilt mittlås i många år framöver.

  • Sakho, Lovren och Skrtel som våra främsta mittbackar. Coates eller Ilori på fjärdeplatsen, tycker inte det låter så dumt 🙂

  • Knappast lönen som var avgörande för Sanchez, snabbt googlat så skilde det ca 20 miljoner pund mellan Arsenal och Liverpools lönekontot förra säsongen. På 22 spelare är det i snitt 18k i veckan som skiljer per spelare. Så osannolikt att Loverppool inte gav de pengarna Alexis fick i London om de verklogen ville ha honom.

   Att vi inte kan värva Hummels eller Varane för att de kräver för hög lön stämmer knappast heller. Hummels verkar enligt en snabb googling tjäna ca €50.000 i veckan vilket är långt under vad T ex Johnson tjänar i Liverpool.

 9. Helt Off topic men!

  Adam lallana blir borta 6 veckor pga av skada under träningen i dag

  • Aj ja det var inte bra med skada på Lallana. Det är just pga skaderiskerna som vi behöver en stor trupp. Nu får inte Hendo gå sönder!!!

  • Nu lär Markovic få chansen dock, ska bli kul att se 😀

  • Hade nog fått chansen oavsett då om jag skulle gissa hade Lallana fått spela centralt.

 10. Läste någonstans (minns inte vart) att Rodgers gick ut under USA turnén och sa att Agger är hans förstaval i mittförsvaret. Att han inte fick så mycket speltid förra säsongen berodde på att han var skadad mycket och inte hundra procent fit när han väl kom tillbaka. Så om man ska tro det så blir det Lovren och Agger som mittbackar.

  Lovren var inte det namnet jag önskade mig på mittbacken men å andra sidan så håller han bra PL klass. När han spelade i Lyon för några år sen rankades han som en av de bästa yngre mittbackarna i Europa och de flesta storklubbarna hade scouter på läktarna som höll koll på honom. Men han åkte på en svår skada och intresset svalnade snabbt. När han väl kom tillbaka övertygade han inte lika mycket. Så Southampton tog en chansning när de köpte honom och den chansningen betalade sig väl då han kom tillbaka till en hög nivå och var en av de bättre mittbackarna i PL. Så att vi betalar en kvarts miljard för en mittback som inte bara är van vid PL spel, utan dessutom bemästrar det på hög nivå är inte speciellt konstigt.
  Tror han kommer bli bra!

Kommentarer är stängda.