_____________

Liverpools budget till sommarens transferfönster ligger på hela £60 miljoner (Twitter).

* * *

Ezequiel Lavezzi har en utköpsklausul på £26 miljoner och tjänar i dagsläget £35 000 i veckan (Twitter).

* * *

Villarreal kommer att sälja Giuseppe Rossi i sommar och har hört sig för om klubbar som Liverpool, Manchester United och Tottenham är intresserade av anfallaren. Rossi har varit skadad sedan oktober förra året och kan vara till salu för så pass lite som £12 miljoner. Inter är en aktuell nästa klubbadress för Rossi, som tros föredra en flytt tillbaka till Italien, men Premier League är också aktuellt, där ju ett flertal klubbar är i behov av förstärkningar på anfallsfronten (GOAL.com).

* * *

Liverpool försöker sno åt sig Crewes talang Dan Smith, trots att denne är nära en flytt till Manchester City. De sistnämnda är överens om en övergångssumma på £300 000 och 16-åringen förväntas genomgå en läkarundersökning inom kort, men Liverpool hoppas alltså kunna signa Smith innan City slutför övergången (The Mirror).

Raheem Sterling kan komma att lämna Liverpool i sommar, då hans mamma(!) är angelägen om att han ska flytta tillbaka till London. Familjen bor nämligen kvar i Englands huvudstad, samtidigt som Sterling inte har fått chansen i Liverpools A-lag och Tottenham är intresserade. Sterling har glänst i reservlaget, men Liverpool har ändå valt att tacka nej till mängder av låneerbjudanden från klubbar som Bolton, Swansea, West Ham och båda Sheffield-klubbarna (The Mirror).

* * *

Newcastle är intresserade av två backar från den holländska ligan. Det handlar om Erik Pieters samt Twentes brasilianska mittback Douglas (The Daily Mail).

Sunderland visar intresse för Blackpools yttermittfältare Matt Phillips och PSG-backen Sylvain Armand (The Daily Mail).

Barcelona förbereder ett jättebud på David Luiz (The Daily Mail).

* * *

Manchester United och Benfica fortsätter att förhandla om Nicolas Gaitan, men United är ovilliga att betala mer än £22 miljoner för argentinaren (TalkSPORT).

Manchester Untied ser ut att signa Crystal Palaces talang Nathaniel Clyne i sommar. Han blir kontraktslös, men United kommer troligtvis att betala omkring £2,5 miljoner för att undvika att ärendet går till en tribunal (Metro).