Monacos Park Chu-Young inväntar ett anbud från Liverpool. Sydkoreanen vill oerhört gärna till Liverpool – som är intresserade – men som ännu inte har lagt något konkret bud på anfallaren. Lille och PSG visar också intresse för Chu-Young, men han vill som sagt till Liverpool. Monaco kräver 6 miljoner euro för Chu-Young (GOAL.com).

Liverpool vill signa Stewart Downing, men Kenny Dalglish värderar yttermittfältaren till £10 miljoner – vilket är blott hälften av vad Aston Villa vill ha för att sälja honom. Downing är angelägen om att genomföra en flytt till Liverpool (The Mirror).

Wigan har accepterat att Charles N’Zogbia kommer att lämna klubben i sommar. Man vill ha £9 miljoner för fransmannen – men hela £12 miljoner från klubbar som inte spelar i Champions League. Liverpool, Sunderland, Everton och Newcastle uppges vara intresserade av N’Zogbia (The Mirror).

Kenny Dalglish måste lyckas skeppa iväg ”dead wood” om han ska kunna spendera riktigt mycket i sommar. Liverpool vill göra sig av med 13 spelare som sammanlagt tjänar £600 000 i veckan – vilket blir mer än £30 miljoner på ett år. Endast Joe Cole och Milan Jovanovic – som knappt tillför ett dugg rent sportsligt – kostar över £200 000 i veckan. Maxi Rodriguez, som kommer att säljas när Stewart Downing anländer, tjänar omkring £100 000 i veckan. Vidare återfinns Alberto Aquilani med en lön på £80 000 i veckan, och klubben avlönar fortfarande spelare som Nabil El Zhar, Emiliano insua, Paul Konchesky och Brad Jones. Den skadedrabbade duon Daniel Agger och Fabio Aurelio tjänar också stora pengar, medan klubben även vill göra sig av med David N’Gog och Christian Poulsen. Cole är ett intressant namn för Tottenham, medan Poulsen kan vara på väg till Danmark. N’Gog är nära Sunderland, Aurelio kan vara på väg tillbaka till Brasilien, samtidigt som Agger intresserar klubbar i såväl Spanien som Italien. Liverpool vill även göra utlåningarna av Aquilani, Degen, El Zhar, Jones, Konchesky samt Insua permanenta. Den som blir svårast att bli av med är Jovanovic, vars massiva lön inte kommer att matchas av någpn klubb. Liverpool kommer troligtvis att tvingas betala Jovanovic en summa för att överhuvudtaget bli av med honom. Maxi kommer troligtvis inte heller att hitta en klubb som är beredd att matcha hans lön (The Mirror).

Liverpool och Arsenal visar stort intresse för Connor Wickham, vars prislapp ligger på £12 miljoner. Arsenal vill signa Wickham och därefter låna ut honom till Ipswich en säsong (GOAL.com).

Charlie Adam kommer att genomgå en läkarundersökning på onsdagen. Vidare har Liverpool blivit informerade om att Scott Dann kostar £11 miljoner att köpa loss, vilket man verkar vara beredda att göra. Dessutom är Liverpool överens med Ipswich om en övergångssumma för Connor Wickham, och man diskuterar möjligheten att låna ut Wickham eller Jonjo Shelvey till Ipswich. Och så pratar Liverpool med PSG angående Clement Chantome (Twitter).

Liverpool är angelägna om att signa Adam Johnson. Man har framfört att förslag för mittfältaren (Twitter).

* * *

Liverpool vill värva en vänsterback, men det blir inte Nacho Monreal, som istället flyttar till Malaga (TalkSPORT).

Målvakten Doni har tackat nej till Liverpool (TalkSPORT).

Marko Marin vill stanna i Werder Bremen, trots intresse från Liverpool och Spurs (Bild).

Maxi Rodriguez vill återvända till sin gamla klubb Newell’s Old Boys, men påpekar att hans kontraktssituation i Liverpool måste lösas för att en flytta ska kunna genomföras (La Capital).

Villarreal har informerat Liverpool och andra intressenter om att Santi Cazorla kostar 20 miljoner euro att köpa loss (AS).