!

Newcastle har gett Liverpool ett låneerbjudande för Andy Carroll (Skysports.com, The Northern Echo, The Evening Chronicle, BBC Sport, The Liverpool Echo).

Newcastle är beredda att ta Carroll på ettårslån med köplöfte för £17 miljoner nästa sommar. Newcastle är även beredda att betala hela Carrolls lön på £75 000 i veckan under låneperioden (The Mirror).

Reportern David Craig har pratat med källor extrema nära Carroll. Den informationen som framkommit är att Carroll inte vill flytta från Liverpool – i synnerhet inte på permanent basis – men att han motvilligt skulle överväga att lånas ut. Liverpool vill däremot inte låna ut – man vill helt enkelt sälja Carroll och inväntar därför om någon av de intresserade klubbarna kommer att följa upp intresset med ett konkret bud på engelsmannen (Skysports.com).

* * *

Uppdatering #1:

Liverpool har tackat nej till Newcastles förslag om att få låna Carroll (BBC Sport).

Liverpool tackade nej till Newcastles förslag om lån, då man bara är intresserade av en försäljning i dagsläget (The Liverpool Echo).

* * *

Uppdatering #2:

Newcastle och West Ham ”battlar” om Carroll. Igårkväll budade West Ham £15 miljoner på Carroll (The Daily Star).

* * *

Uppdatering #3

Enligt The Evening Chronicle vill Andy Carroll återvända till Newcastle. En nära vän till anfallaren sa: “Newcastle are interested – and Andy wants to come home. He’s already told Liverpool that too.

“From a professional point of view Andy is miffed that he wasn’t given the chance to show what he can do in front of new manager Brendan Rodgers.

“He was expecting to get at least pre-season to show what he could offer him.

“He ended last season on a high and wanted to continue that.”

* * *

Uppdatering #4:

Liverpool vill bara göra sig av med Carroll på permanent basis och är villiga att lyssna på alla bud på omkring £15 miljoner (GOAL.com).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Personligen gillar jag inte detta.

  Håller med att Carrol inte var särskilt bra 3/4 av förra säsongen. MEN, i min värld är Lpool en klubb men en helt annan kontinuitet. Gillar köp-och-släng mentaliteten. Betalade detta sanslösa pris borde vi tro mer på honom och vara beredda att behålla honom.

  Oavsett ny tränare.

  Bara min tanke.

 2. Jag fattar hur vissa tänker?
  Även om Andy blir världens bästa så kommer han inte att funka i Rodgers spelbygge. Andy är en spelare som man måste bygga spelet runt. Hur bra skulle messi funka i Stoke?

 3. Behåll Carroll! Kan vara bra att slänga in honom om man måste ändra matchbilden någon gång när man kört fast.. 🙂

 4. Ja för han är verkligen en spelare som låser upp ett tight försvar…

 5. Akung / Kribba: Förstår ni inte att Rodgers anser att han helt enkelt inte passar in i hans system? Och att det inte är något personligt mot Carroll, det är mer den typen av spelare han är.

  Zlatan passade inte helt in i Barcas spel heller, även om han gjorde några fina och viktiga mål, det är inte det som är grejen. Carroll hade säkert gjort några mål för oss också, men han är för statisk helt enkelt.

  Och ”ändra matchbilden”, ska vi slänga in Carroll och börja tjonga långbollar då sista 5-10 min, som i princip är stick istäv den fotbollen Rodgers vill spela? Föga troligt. Även om det är 5-10 min så måste laget fortsätta spela lugnt och metodiskt och tro på sin idé.

 6. Tycker det låter som en bra idé att låna ut honom en säsong.
  Då får han speltid och förhoppningsvis kommer tillbaka ännu bättre nästa säsong.
  Men så ser ju uppenbarligen inte Liverpool på saken…

 7. Håller med dig Joakim helt och hållet. Det är ett spelande Liverpool vi vill se och Carroll har inte djupledsspelet eller tekniken för den typen av spel. Fast att jag personligen tror på honom och oavsett vilket lag han går till kommer göra stora avtryck. Även i landslaget framöver

 8. Tycker det är rätt att försöka göra sig av med Carroll. tror inte alls han passar in i den fotboll vi vill spela. givetvis tungt att vi går back ekonomiskt med tanke på vad vi hämtade honom för, men för de 10-15 jag tror vi kan få för honom kan vi hitta en spelare som passar betydligt bättre in i laget.

 9. Den ekonomiska smällen har vi redan tagit när vi betalade överpriset. Även om det inte hör till saken så fick ju rätt bra överpris för Torres samtidigt. Pengarna är redan förlorade och ska inte väga in i en ev. avgörelse om Carroll.

  FSG ser förra säsongen som ett stort misslyckande och har nu gjort sig av med alla som var i staben (förrutom Ayre) och var ansvarliga för värvningarna då. Dalglish, Comolli, Clarke — även kommunikationschefen som skötte Suárez-gate väldigt dåligt är sparkad.

  Det är ju även delvis därför Rodgers togs in för han har bevisat sig duktig på att förädlaa yngre, billigare spelare som Sigurdsson, Borini osv och drilla talanger i hans skola/system.

  Han uttalade sig mycket positivt om Henderson och snackade om att han kunde springa hela dagen och hade bra attityd, en sådan spelare går att forma. Man får ta med att han flyttade hemifrån och är väldigt ung. Även om vi betalade mycket för honom så tror jag om ett par års tid vi kan få tillbaka mycket på honom om han skulle säljas.

  Även om det är en utopi att få exakt alla de spelare man önskar sig (speciellt om man inte har en sugar daddy) så får man jobba med den truppen man har, men Rodgers måste såklart få forma gruppen på bästa sätt och det sättet han önskar att spela fotboll på.

  Förhoppningsvis är det den sista ”utrensningen” på ett bra tag, det lär dröja tills det kommer en sommar där vi kan spendera £50M igen. Vi får hoppas det kommer in 2-4 spelare till och att spelare som Suso, Sterling, Morgan, Coady, Amoo, Robinson får spelas in i laget i stället. Vi har massvis med spännande spelare på gång där.

 10. Pelle2x

  Vad tror du om Walcotts chanser att komma? Läste någonstans att BR skulle finansiera Carolls pengar på honom?

  Hur ser du på det? Eller vem skulle du vilja ha in istället? Kan du inte berätta lite om dina tankar,

  Tack för en bra blogg, helt klart det bästa stället för oss Liverpoolare

 11. Ni som gillar carrolls spelstil kan väl leta upp en tidsmaskin och åka tillbaka till 70 talet.

  Då fanns det många liknande spelare.
  I ett modern spelande fotbollslag platsar han inte !

  När ska folk lära sig det. Det är 2012 nu okej.

  Det ska spelas teknisk fotboll på marken .

 12. Oj så tråkigt det hade det varit om alla spelade likadant.

 13. Oj vad tråkigt det är att kolla på carroll… Och det är bara 1 spelare.
  Tänk om mer spelare hade samma spelstil… Vilken kass fotboll det hade varit då.

  Långbollar hit och långbollar dit.

 14. Kom igen nu carroll… Acceptera ett bud så klubben kan fortsätta i rätt riktning 🙂

 15. @Robin: Det är nog inte Carroll som accepterar bud på sig själv ska du se.

 16. @Robin

  Du har ju fortfarande inte svarat på mina argument som talar för Carroll som jag skrev för några dagar sedan. Den viktigaste aspekten i en diskussion är att förstå andras argument. Eller iallafall försöka förstå.

 17. Jag förstår att andra har sitt sätt att se på fotboll.

  Det andra ska förstå är att jag gillar fotboll och spelare som är ämnad för topplag och toppspelare.

  Man kan inte vinna en liga med att tjonga upp bollen till forwarden och hoppas på att han ska plocka ner den eller skarva vidare den ( exakt carrolls spel och syfte på plan) utan man måste ha ett eget spel på mittfältet och bygga upp ett spel.

  För att spela en sån fotboll krävs tekniska , rörliga och spelare med bra fotbollsfysik.
  Carroll har inget av de.
  Han är mest bara bra på huvudet.
  Och då tog det ändå 1,5 år för honom att visa det.

  Han har dessutom visat att han har dålig mental styrka

  Väger man över fördelar mot nackdelar när det gäller big Andy så lutar det kraftigt över på nackdelar.

  Så ser jag på fotboll.

  Fortsätt du gärna debatten om du så vill.

 18. Problemet Liverpool sitter på nu är att carroll inte vill lämna.

  Om det bara kommer in en hyffsad summa på carroll så kommer Liverpool att acceptera det.
  Vilket jag är övertygad på att Liverpool kommer göra.

  Därför skrev jag att carroll skulle acceptera vilket bud HAN än får.

 19. Robin, Försök att få ner dina tankar i ett och samma inlägg i framtiden.

  Tror förövrigt att det spelar väldigt liten roll om Carroll vill lämna eller inte. Just nu handlar det om att Liverpool inte fått ett bra bud nog för att sälja. När de väl får ett bra bud så tror jag knappast att Carroll har särskilt mkt att säga till om.

 20. Är väldigt kluven till Carroll, han var ett monster i slutet på förra säsongen och man vill så gärna se han lyckas, men jag tror tyvärr inte att han har tillräckligt många egenskaper för att vara BR nr1 där framme. En inhoppare som kan förändra en matchbild men inte mer.

  @Robin/

  De räcker inte med att säga att det är 2012 och att det bara ska spela tekniskt i dagens fotboll, kolla bara på chelsea, så många bolltrollare var det inte när dom vann CL va? Sedan behöver det inte bli per automatik att man spelar långbollar när man har Carroll inne, han är även underskattad med sina fötter, såg även mer fit ut i slutet på säsongen.

  Men jag delar ändå den uppfattningen om att jag inte tror han kan lyckas med Rodgers.

  Sen var har alla fått att vi ska spela exakt som Barcas tiki-taka? Av det jag såg av Swansea så var det kanske en typ av tiki-taka men definitivt mer fartfylld och mer rakt och inte särskilt likt Barcelona.

 21. Jag köper resonemanget om Carrol som spelare. Han är ingen av mina favoriter.

  Det jag har åsikter om är flödet av spelare. Sedan tycker jag att det är principiellt fel att betala ett sådant överpris och sedan inte ha tålamod. Spelar ingen roll om spelaren heter Carrol eller nåt annat.

  Håller samtidigt med om att BR måste få forma sitt lag.

  Kanske jag egentligen stör mig mest på köpet, och priset, av Carrol. 🙂

  • Akung: Flödet av spelare bör betraktas parallellt med flödet av managers. Varje ny manager har sin filosofi och vill forma truppen därefter. Kontinuitet på managerposten ger kontinuitet i spelartruppen.

 22. OS/ Mer likt åt det hållet iallafall!

  Att Rodgers även ratar Andy så extremt är även konstigt då Danny Graham inte är särskilt teknisk för den delen heller, 5 cm kortare än Carroll dessutom.

 23. @Robin: Hur vet du att han INTE vill lämna? Jag antar att du inte känner honom privat. Det senaste är ju att han vill gå tillbaka till Newcastle men är lite orolig för hur fansen kommer reagera. Känns tveksamt om han vill till Aston Villa, Fulham eller West Ham. Känns som ett stort nerbyte.

  Det är bara spekulationer, åt båda hållen.

  Liverpool är ett storlag, men ingen toppklubb i dagsläget, det är också en väsentlig skillnad. Vi kan i dag inte locka till oss Hazards, Modrics osv. Men visst kan vi få in mer spelande spelare än Carroll, men vi bör också ha rimliga förväntningar och vara lite realistiska på vad vårt lag kan göra och inse att det kommer ta en längre period med bra köp och succesivt förbättrande av truppen att ta oss tillbaka till topp 4 — sedan slåss om titeln.

  Som jag ser det spelar Manchester-lagen i en egen liga just nu, inte som Barca och Real Madrid men de är klart bäst. Klar 3:a är Chelsea. Sen har vi Arsenal, Tottenham, Newcastle att slåss med om fjärde platsen. Så att bara nå fjärde platsen är i dag väldigt svårt.