Guarin

Det senaste på transferfronten är att Liverpool helst vill låna in spelare.

* * *

Brendan Rodgers planerar inte att köpa dyrt i januari utan är istället endast fokuserad på att låna in spelare. Liverpool kommer att spendera om ”an opportunity arises that is too good to miss”, men annars blir det bara lån. En spelare som är tillgänglig är Inters mittfältare Fredy Guarin. Liverpool överväger att låna in Guarin med köpoption (The Sunday People).

Liverpool, Manchester United och Arsenal följer händelseutvecklingen kring Jan Vertonghen, som kan vara på väg att lämna Tottenham. Spurs kommer att kräva £17 mijoner för Vertonghen, men Liverpool skulle föredra att låna honom (The Sunday People).

Chelsea är intresserade av Bayer Leverkusens ytter Karim Bellarabi (The Sunday People).

* * *

Kontraktsförhandlingarna mellan Saido Berahino och WBA har upphört. Berahino har blivit bänkad på sistone och är ett intressant namn för flertalet toppklubbar, men han har fortfarande 2,5 år kvar på sitt nuvarande kontrakt (The Daily Star).

Roberto Mancini vill värva tillbaka Mario Balotelli till Inter. Även PSG överväger att köpa Balotelli – om de kan få Liverpool att sälja honom för £8 miljoner (The Daily Star).

* * *

John Ruddy ser ut att lämna Norwich i januari. Liverpool och Crystal Palace är intresserade (The Daily Mail).

West Ham är intresserade av att signa Glen Johnson nästa sommar (The Daily Mail).

Jürgen Klopp är Liverpools ledande kandidat om man bestämmer sig för att sparka Brendan Rodgers. Andre Villas-Boas namn nämns också inom Liverpool – och det kan heller inte uteslutas att Rafa Benitez återvänder (The Daily Mail).