Enligt The Mirror har Liverpool gett Lille en formell förfrågan rörande Eden Hazard, som värderas till £20 miljoner. Chefer i Liverpool har kontaktat Lille angående Hazard, och bett den franska klubben att informera om händelseutvecklingen kring stjärnan. Kenny Dalglish är beredd att konkurrera med alla andra intressenter, så som Arsenal, Chelsea och Real Madrid, om Hazards signatur.

Den extremt talangfulla Hazard kommer inte att bli billig; han värderas till £20 miljoner av Lille, och det stora intresset innebär att han endast kommer att flytta för en stor summa. Liverpool tror sig ha ett övertag i sitt försök att signa Hazard, eftersom man redan har visat att man är beredda att ge speltid till unga spelare. Liverpool kommer att erbjuda 20-åringen goda möjligheter till speltid, och trots att man inte är i Champions League, tror man sig kunna övertala spelaren att ignorera de andra intressenterna. Hazard har sagt öppet att han vill flytta till en ”storklubb” i sommar, och har dessutom varit noggrann med att påpeka att hans val kommer att baseras på vad som är bäst för hans karriär – inte pengar. Liverpool skräms inte av den stora övergångssumman, eftersom klubben är beredd att betala stora pengar för spelare som passar in i värvningsstrategin – vilket Hazard gör perfekt. Hazard är en idealisk värvning för Liverpool, då han kan spela på båda kanterna och offensiv mittfältare (The Mirror).

* * *

Chelsea är beredda att buda £13 miljoner för Willian, som även är ett intressant namn för Liverpool, Spurs och Barcelona (The Daily Star).

* * *

Uppdatering #1:

Liverpool har hört av sig till Lille angående Eden Hazard. LFC vill bli fortsatt informerade om Hazards prislapp. Dessutom förväntas Liverpool bli de första att konkretisera sitt intresse för Birminghams Scott Dann om dennes klubb åker ur Premier League. Birmingham vill ha omkring £10 miljoner för Dann (The Daily Mail).

St Etienne har nobbat Liverpools bud på 9 miljoner euro för Blaise Matuidi. Den franska klubben vill ha 12 miljoner euro för mittfältaren Matuidi. Förhandlingarna mellan klubbarna fortsätter (Envertetcontretous.fr)

* * *

Uppdatering #2:

Manchester City kan ha bränt sina chanser att signa Alexis Sanchez. Förra helgen förhandlade City och Udinese om chilenaren, vilket slutade med att Udinese åkte därifrån med stor besvikelse. Ursprungligen ville Udinese ha 35 miljoner euro för Sanchez – en summa som City vägrade att betala. Därefter var Udinese beredda att släppa Sanchez för 30 miljoner euro, varpå Citys svar blev att de bara är villiga att betala 20 miljoner euro för honom (TMW).

Manchester City visar intresse för Ezequiel Lavezzi (Sky Italia).

Marseille är intresserade av Momo Sissoko (Gazzetta dello Sport).

Juventus har uttryckt intresse för Royston Drenthe (Tuttosport).

Valencia kan bli nästa klubbadress för Bojan Krkic (Sport).

Manchester United är beredda att betala £35 miljoner för Karim Benzema (El Confidencial).

Gary Cahill vill flytta till Arsenal (The Mirror).

Spurs är intresserade av James Tomkins (The Mirror).

* * *

Uppdatering #3:

Liverpool har erbjudit Lille £20 miljoner för Eden Hazard (La Dernière Heure).