Liverpool är intresserade av Jack Rodwell, och planerar att buda över Manchester United för Evertonmittfältaren (RAWK).

Pedro Leon har tackat nej till en flytt till Liverpool (Twitter).

Manchester United har budat på Charlie Adam, men skotten vill ändå till Liverpool (Twitter).

Liverpool har informerat Blackpool om att man vill göra helt klart med Adam senast tisdag nästa vecka. Nu förväntas Adam pressa hårt för en övergång (Twitter).

Adam, Stewart Downing och Connor Wickham planeras bli klara för Liverpool under nästa vecka (Twitter).

Liverpool har återupplivat sitt intresse för Mamadou Sakho (Twitter).

* * *

Efter att ha misslyckat med att värva Doni visar Liverpool intresse för en annan av Romas målvakter. Det handlar om 32-årige Julio Sergio (Tuttomercatoweb).

Om Liverpool inte signar Charlie Adam vill man hämta in Celtics sydkorean Ki Sung-Yeung. Liverpool visar även ett visst intresse för dennes landsman Ji Dong-Won, som förväntas skriva på för Sunderland när/om han får arbetstillstånd i Storbritannien, men Liverpool avvaktar och kan komma att sätta in en stöt om Dong-Won får klartecken rörande arbetstillståndet (TalkSPORT).

Arsenal befinner sig i långt gångna förhandlingar med Bolton om Gary Cahill (GOAL.com).

* * *

Liverpool och Arsenal är angelägna om att värva Scott Dann, men ingen av klubbarna är beredda att matcha Birminghams prislapp på £12 miljoner. Det är inte heller de andra intressenterna Aston Villa, Stoke och Blackburn som bara är villiga att betala hälften av vad Birmingham kräver för att släppa Dann (The People).

Liverpool är villiga att låna ut Daniel Pacheco ytterligare en gång. Championship-klubbar står på kö för att få låna spanjoren (The People).

Liverpool och Fulham har länge varit överens om en övergång som tar Paul Konchesky tillbaka till Fulham, men klubbens nya manager Martin Jol har blockerat en övergång för vänsterbacken, som istället får leta efter en annan klubbadress (The People).

Mycket överraskande uppges Arsenal visa intresse för Joey Barton, som är tillgänglig för blott £1,5 miljon (The People).

* * *

De uppgifter som gör gällande att Liverpool är beredda att buda på Scott Dann är kraftigt överdrivna, då klubben är oroliga över mittbackens skadebesvär. 24-åringen missade en stor del av förra säsong på grund av skada (The Liverpool Echo).

Liverpool och Newcastle är intresserade av Ryad Boudebouz (Tuttomercatoweb).