Enligt The Daily Star har Liverpool beslutat sig för att rekrytera en brittisk manager – och Aston Villas Martin O’Neill uppges toppa önskelistan.

Dagens match mot Hull förväntas bli Rafa Benitez sista som manager för Liverpool.

Därav har Liverpool sonderat terrängen efter en ny manager och kommit fram till att O’Neill är mest lämpad för uppdraget.

O’Neills framtid i Aston Villa är alltjämt osäker, och precis som i Liveprool för managern ”crunch talks” med klubbledningen. Det är oklart om ägaren Randy Lerner är beredd att fortsätta satsa på klubben, vilket har gjort O’Neill osäker på om han vill stanna.

Enligt The Daily Star finns en ”genuin chans” att O’Neill kommer att lämna Aston Villa – vilket har uppmärksammat Liverpool.

Vidare skriver tidningen att Liverpools ledning – med Cristian Purslow i spetsen – föredrar att rekrytera en brittisk manager, då klubbens två senaste som bekant har varit utländska.

Utöver O’Neill är Roy Hodgson och Alex McLeish två managers som Liverpool överväger. Dessutom uppges Kenny Dalglish alltjämt vara aktuell, men O’Neill är som sagt det hetaste spåret i dagsläget.

2 kommentarer
  1. Vill du ha in en ny manager eller vill du fortsätta med Rafa? Vem vill du ha in om du inte vill ha kvar Rafa? Själv är jag mycket tveksam, en sak som Rafa verkar har fått ordning på är ungdomssidan, och skulle en ny tränare komma in så kanske det skulle förstöras?

    • Det beror på vad Benitez har för krav på ledningen. Jag tycker att han borde ha is i magen och invänta nya ägare, även om det betyder att han måste jobba med små resurser i det här transferfönstet. Försöka sälja av onödiga spelare typ Riera och fynda nyförvärv.

      Men tror att t.ex. Roy Hodgson och Jorge Jesus skulle göra bra jobb i Liverpool, men samtidigt uppskattar jag den kontinuitet som att behålla Benitez skulle innebära.

      Svårt att säga med ungdomssidan. Visst har Benitez förbättrat den, men samtidigt har han inte varit speciellt pigg på att ge talanger chansen i A-laget. Det är ju möjligt att en ny manager skulle använda talanger i större utsträckning.

Kommentarer är stängda.