Liverpool fortsätter att finkamma fotbollsvärlden.

Klubbens scout Igor Gluscevic har tagit sig till Kroatien för att bevittna helgens match mellan Dinamo Zagreb och Zadar.

Gluscevic har en intressant bakgrund. Han är bara 35 år och la av spelarkarriären för två år sedan. Han är från det forna Jugoslavien, och har en lång spelarkarriär bakom sig.

Faktum är att han hade Rafa Benitez som manager i Extremadura och att han hade sina bästa säsonger i holländska Utrecht – där han faktiskt bildade anfallspar med Dirk Kuyt.

Den kroatiska tidningen Vecernji har några intressanta kommentarer från Gluscevic.

”Anledningen att jag kommer till Zagreb förblir en hemlighet. Jag kan bara säga att Rafa är intresserad av en klubb som har gjort några stora spelarförsäljningar under de senaste åren. Jag kommer inte att prata om spelarna som spelar för den klubben, man nämner inte namn i mitt jobb. Det är inte rätt,” säger Gluscevic till tidningen.

Vidare erkänner scouten att han har varit i Kroatien många gånger och att ingen har känt igen honom.

Klubben som han syftar på är naturligtvis Dinamo Zagreb, som har gjort flera fantastiska försäljningar de senaste åren. Uppenbara exempel är naturligtvis Vedran Corluka, Luka Modric, Eduardo och nu senast Dejan Lovren, som gick till Lyon i januari.

Dinamo har fortfarande flera högintressanta unga spelare i sin trupp.

Den kanske mest intressanta för tillfället är innermittfältaren Milan Badelj, som ryktas intensivt till Manchester United, men Benitez är troligtvis också intresserad.

Dinamo kommer troligtvis att begära omkring £6-9 miljoner för att släppa 21-åringen, som även intresserar klubbar som Bayern München, Bayer Leverkusen och Inter Milan.

Badelj jämförs ofta med legenden Zvonimir Boban. Kroatiska bedömare menar att de har liknande spelstil – de är både spelskickliga och tuffa.

Det måste dock inte vara Badelj som Liverpool scoutar i och med att Dinamo har ännu fler intressanta spelare. 23-årige anfallaren Mario Mandzukic (39 mål på 72 matcher), 18-årige anfallaren Andrej Kramaric (10 mål på 16 matcher) och Ivan Tomecak är andra spelare som säkerligen är intressanta för fotbollseuropa.

Tomecak, 20,  är en oerhört offensiv högerback, som kallas för Kroatiens Cafu.

Den kroatiska tidningen Večernji List har som tradition att utse årets talang varje år. 2009 utsågs Badelj till överlägsen vinnare med 40 röster, medan Tomecak kom trea på 26 röster.

2 kommentarer
  1. Mycket mycket spännande och bra artikel!
    En ersättare till Lucas kanske? Eller vad tror du?

    • Jag tror att han är för oerfaren för att kunna gå in och ersätta Leiva nu på direkten, men på sikt kan han naturligtvis konkurrera ut brassen.

Kommentarer är stängda.