Liverpool scoutade nyligen de franska backarna Adil Rami & Rod Fanni, skriver News of the World.

Det var i matchen mellan Ramis Lille och Fannis Rennes som Rafa Benitez scouter uppges ha varit på plats för att kolla på duon.

Den 24-årige mittbacken Rami har ryktats till ett helt koppel klubbar de senaste året. Förutom Liverpool även Manchester United, Arsenal, Sunderland, AC Milan, Lyon och Marseille.

Rami var faktiskt nära en flytt till den sistnämnda klubben förra sommaren, men Lille valde att inte accepterade Marseille bud som låg på 11 miljoner euro, och krävde att Marseille skulle höja budet med ytterligare 4 miljoner euro, vilket de var motvilliga att göra.

Rami blev riktigt förbannad över den uteblivna flytten och hotade till och med att spela av sitt kontrakt i Lilles reservlag, men lugnade ner sig, och är nu åter igen en av klubbens absolut bästa spelare.

På landslagsnivå har Rami tackat nej till Marocko inte mindre än tre gånger, eftersom han vill spela för Frankrike. Han blev uttagen till VM-kvaltruppen mot Litauen, men fick inte spela. Många franska experter & tyckare anser att han förtjänar en plats i sommarens VM-trupp.

Rent spelmässigt är han en väldigt fysiskt robust (190 cm, 90 kg) mittback, som faktiskt har offensiva färdigheter. Att han har gjort 7 mål på 83 matcher beror inte bara på hans huvudspel i samband med fasta situationer, utan även på att han följer med i anfallen och dessutom har en bra frisparksfot.

Rod Fanni, 28, är en högerback som har flyttat runt mellan olika franska klubbar under sin karriär. Han har ryktats till England i många år nu, men en flytt har aldrig blivit av.

På Fannis meritlistan återfinns 4 A-landskamper för Frankrike. Han är också högaktuell till VM-truppen, och fanns med i den trupp som slog ut Irland i play off-matcherna till VM.

Han är Frankrikes andra val efter Bacary Sagna på högerbackspositionen.

Fanni är en offensivt lagd högerback, som helt klart förtjänar en flytt till en större klubb.