Enligt Liverpool Daily Post är Liverpool och Genk överens om att klubbarna ska inleda ett samarbeta.

Efter flertalet möten uppges klubbarna vara överens om ett avtal som gäller till 2014.

Tanken är att avtalet ska vara bra för både Liverpool och Genk, vars klubbdirektör Herman Vermeulen och scout Roland Janssen såg veckans reservlagsmatch mellan Liverpool och Manchester City (3-3).

Genk kommer att få tillgång av såväl information som spelare av Liverpool. Belgarna ska nämligen få ta del av Liverpools scoutingdatabas, samtidigt som de kommer att få låna spelare av Liverpool.

Liverpool vill kontraktera unga afrikanska och sydamerikanska spelare som ska komma till klubben via en mellanldning – Genk.

Storbritanniens nuvarande regler för icke-EU-spelare, alltså att de måste ha spelat 75% av det senaste årets A-landskamper för sitt landslag, gör det svårt för Liverpool att få arbetstillstånd för unga spelare.

Det har vi sett exempel på under de senaste åren, kanske främst i och med de uppmärksammade fallen Sebastian Leto & Mark Gonzalez.

Nu är tanken alltså att Liverpool ska kontraktera unga spelare från icke-EU-länder, som placeras i Genk där de utvecklas till etablerade spelare, och blir kvalificerade för arbetstillstånd i England där de naturligtvis ska spela för Liverpool.

Genk ligger för tillfället tia i den belgiska ligan.

Sedan tidigare samarbetar Manchester United med den belgiska klubben Royal Antwerp – ett samarbete som har skördat stora framgångar för båda parterna.