Liverpool vägrar låta sig köras över på transfermarknaden. Sent igår kväll befann man sig i förhandlingar med Ajax rörande Luis Suarez. Ingen av parterna är beredda att acceptera den andras krav. Ursprungligen krävde Ajax £28 miljoner, men Liverpool tror att man kan få anfallaren för omkring halva den summan, som kan reduceras ytterligare om Ryan Babel flyttar i motsatt riktning. Liverpool tror att man kommer att nå en överenskommelse med Ajax – möjligtvis redan imorgon torsdag – men man tänker inte betala något överpris. Detta gäller även för två andra måltavlor; nämligen Ashley Young och Lassana Diarra. Aston Villa har sagt att de inte kommer att sälja Young, men de skulle överväga en affär för omkring den summan de betalar för Darren Bent, men Liverpool är inte beredda att betala så mycket för yttermittfältare. Liverpool betraktas även Diarra som ett potentiellt fyndköp och Jose Mourinho har sagt att mittfältaren kommer att lämna om ett bra erbjudande kommer. Liverpool kommer bara att signa en av Young och Diarra, och det blir den som först blir tillgänglig för vad man anser är en rimlig prislapp. Om Liverpool värvar Suarez kommer man även att försöka få tillbaka Stephen Warnock på lån, och dessutom är man fortfarande på jakt efter Saints talang Alex Oxlade-Chamberlain, då man alltjämt jobbar på att övertala tonåringen att välja Liverpool istället för andra intressenter, såsom Arsenal eller Manchester City (The Mirror).

Liverpool och Ajax har ytterst svårt att komma överens om en övergångssumma för Luis Suarez. Liverpool är villiga att betala den relativt lilla summan på £12,5 miljoner medan Ajax vill ha omkring £21 miljoner för den målfarligare anfallaren (The Daily Star).

Ajax kräver £21 miljoner för Luis Suarez vilket är £8 miljoner mer än vad Liverpool är beredda att betala. Kenny Dalglish hoppas förstärka truppen med åtminstone två-tre spelare innan transferfönstret. Stephen Warnock på lån ser troligt ut, medan Ashley Young och Charles N’Zogbia också är spelare som Liverpool är väldigt intresserade av (The Independent).

Paul Konchesky kan komma att återvända till Fulham, då Liverpool letar efter sätt att bli av med vänsterbacken. Fulham är oroliga över Carlos Salcidos form och är intresserade av att hämta tillbaka Konchesky, som ju inte har övertygat i Liverpool. Enligt FIFA:s regler är Fulham den enda PL-klubben som 29-åringen får representera den här säsongen – utöver Liverpool – vilket onekligen gör en flytt ännu lämpligare. Reglerna möjliggör dock att Konchesky kan lånas ut till en klubb i the Championship. Mer nyheter från Fulham är att Danny Murphy är nära att skriva ett nytt ettårskontrakt med klubben (The Daily Mail).

Aston Villa är beredda att lägga ett tredje bud på Charlie Adam. Den här gången ligger budet på £4 miljoner. Adam har informerat Blackpool om sin önskan att lämna och igår bekräftade 25-åringen att han gärna vill byta upp sig; ”The bottom line is that everybody knows I want to  play at the highest level”, sa Adam. Blackpool vill dock ha närmare £8 miljoner för den spelskickliga mittfältaren. Utöver Aston Villa är även Liverpool, Tottenham, Sunderland, Blackburn och Everton intresserade av hans tjänster (The Daily Mail).

Liverpool, Aston Villa och Birmingham är angelägna om att signa Charlie Adam, som vill lämna Blackpool (The Daily Star).

Sunderland vill förstärka anfallet med både Peter Crouch och Jay Bothroyd (The Daily Star).