Ja, det ska bli sjukt intressant att se dagens derby mellan Liverpool och Everton.

Liverpool har ju varit snudd på skrämmande dåliga den här säsongen, både spel- och resultatmässigt, men flera av de engelska tidningarna väljer att lägga sitt (negativa) fokus på Everton.

Everton har bara fyra lag bakom sig i tabellen. Deras ägare har lite pengar och managern David Moyes kan bara drömma om att spendera de summorna som Rafa Benitez har haft på transfermarknaden.

Klubben planerade dessutom att bygga en ny arena i Kirkby, men problem de som bor där har gjort så pass kraftigt motstånd att inget arenabygge blir av där. Nu är Everton tillbaka på ruta ett med arenabygget.

Det ekonomiskt svåra läget har gjort att Everton mer eller mindre har varit tvungna att satsa på egna produkter. Och de egna produkterna har visat framfötterna.

Jack_Rodwell_734463a

Framförallt hypas Jack Rodwell (bilden), som värderas till £15-20 miljoner. Rodwell är en av de absolut mest lovande engelska spelarna för tillfället.

Everton ligger tvåa i tabellen över flest antal egna produkter per match. I snitt använder de fem per match, endast slagna av Manchester United som använder sex.

Förutom Rodwell är Leon Osman, Tony Hibbert och Dan Gosling exempel på egna produkter i Evertons trupp.

Liverpool har bara använt Jamie Carragher och Steven Gerrard kontinuerligt, medan unga trion Jay Spearing, Martin Kelly och Nathan Eccleston också har figurerat, dock i liten utsträckning.

Men jag är övertygad om att Kelly hade fått en hel del speltid, inte minst på grund av Glen Johnsons skada, om han hade varit hel.

Hur som helst, vad gäller egna produkter är Liverpool klart efter Everton, men man kan ju inte klandra Benitez för att ignorera detta.

Benitez har trots allt genomfört enorma förändringar på klubbens ungdomssida, och man hoppas att Kenny Dalglish och såklart även andra rekryteringar kommer att innebära stora positiva förändringar i framtiden.

Uppdraget är glasklart; Nästa Jack Rodwell ska spela för Liverpol och inte Everton!