Inför matchen:

John Flanagan, 18, startar sin första match för Liverpool i kvällens drabbning mot Manchester City. Tonåringen spelar högerback i den tungt skadedrabbade backlinjen.

Liverpools startelva: Reina, Flanagan, Carragher, Skrtel, Aurelio, Lucas, Spearing, Meireles, Kuyt, Suarez, Carroll.

Avbytare: Gulacsi, Cole, Robinson, Shelvey, Maxi, Wilson, Ngog.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna med 3-0 efter mål av Carroll(2) samt Kuyt. Det var en ytterst imponerande seger i en match där ett lag (Liverpool) mötte elva skickliga spelare (Manchester City). Som så många gånger förr vann laget över jaget och Liverpool kunde knipa tre poäng.

Debutanten Flanagan var iskall och gjorde en stabil insats. Många i Liverpool var bra, men det var förstås extra kul att Carroll fick göra sina första mål i den röda tröjan.

* * *

Det märktes på långa vägar att Liverpool var oerhört taggade. Spelarna med röda tröjor spelade väldigt intensivt och satte hård press på motståndarspelarna, som inte såg särskilt bekväma ut med detta. Manchester City har ju värvat många spelare från andra ligor under de senaste åren – kanske framförallt från Serie A sedan Mancinis ankomst – och inte minst de spelarna såg väldigt obekväma ut med Liverpools energifyllda och intensiva presspel.

Ja, Mancini har spenderat många miljoner pund, men när jag kollar på Citys matcher är jag alltid lika förbryllad över hur alla dessa miljoner har används. Spelare som den egna produkten Hart, Svennis fyndköp Kompany och Tevez utgör ryggraden i detta lag, trots att massa andra stora namn finns i truppen.

Jag tycker att City kändes som ett slaget lag redan när Tevez blev skadad i samband med Liverpools 1-0. City utan Tevez är inte samma lag. Han är lagets stora ledare; hans kombination av grovjobb och stjärnstatus gör honom till en enorm moralisk tillgång för laget. Sedan är han givetvis även en mycket skicklig spelare, men det känns som att han är länken som håller ihop alla stjärnorna.

Utan Tevez hade inte City en chans mot ett hungrigt Liverpool. Spearing och Lucas ställdes mot Barry och Touré – och Liverpool vann mittfältskriget hur lätt som helst. Framförallt Spearing var hur ettrig som helst och käkade hur enkelt som helst upp de proppmätta motståndarna Barry och Touré.

I anfallet mönstrade Liverpool duon Carroll och Suarez. De börjar hitta varandra. Carroll hade exempelvis en väldigt smart framspelning till Suarez som resulterade i en stolpträff för uruguayanen. Det är naturligtvis positivt inför fortsättningen, med tanke på att de kommer att spela massvis med matcher tillsammans i framtiden.

Spelarkommentarer:
Reina – Hade inte överdrivet mycket att göra. Gjorde någon enstaka räddning och var säker med fötterna.

Flanagan – Väldigt stabil. Märktes inte att han var en ung debutant.
Carragher – Spelade med stor vilja. Slog inte lika många långbollar som tidigare.
Skrtel – Riktigt bra i duellspelet mot Dzeko. Oväntat skicklig med fötterna – fortsätt så.
Aurelio – Oerhört bra comeback av brassen. Synd att han är skadad så himla ofta, därför att han är en stor tillgång när han spelar.

Kuyt – Makalös arbetsinsats som kröntes med ett mål. En av planens bästa.
Spearing – Min personliga man of the match. Ettrig, viljestark, bra med bollen. U21-landslaget nästa.
Lucas – Slarvade någon enstaka gång, men överlag en riktigt bra insats. Förvånansvärt framgångsrik i luftrummet.
Meireles – Tillförde smarta passningar och kreativt spel. Ingen naturlig yttermittfältare men gjorde det bästa av situationen.

Suarez – Mycket positiv insats. Ett ständigt hot.
Carroll – Hade en del problem med Kompany, men gick segrande ur en hel del strider och gjorde dessutom två mål. Både han och Suarez deltog i presspelet på ett bra sätt.