Enligt News of the World är Liverpool beredda att låta Javier Mascherano lämna klubben.

Argentinaren kommer att lämna in en transferbegäran när han återvänder från Sydafrika och Liverpool accepterar att en försäljning är bäst för alla inblandade parter. Detta sedan Mascherano tackat nej till Liverpools kontraktserbjudande på £100 000 i veckan.

Inter är intresserade, men de måste betala betydligt mer än de £20 miljoner som de uppges värdera Mascherano till. Liverpool kommer att påminna Inter om att deras egen manager satte en prislapp på hela £50 miljoner för mittfältaren under förra sommaren, medan italienarna kommer att påminna Liverpool om att endast två år återstår på spelarens kontrakt med klubben.

Däremot har Liverpool stora förhoppningar om att behålla både Steven Gerrard och Fernando Torres, som förväntas träffa Roy Hodgson när de återvänder från Sydafrika. Liverpool har varit i kontinuerlig kontakt med Torres på sistone och mycket tyder på att han vill ge klubben ytterligare en säsong.

Liverpool tror att Hodgson behöver göra 3-4 värvningar av absolut toppklass för att ta tillbaka klubben till eliten.

Klubben har £15 miljoner i transferkassan, men den kan utökas avsevärt genom försäljningar. Mascherano till Inter och Yossi Benayoun till Chelsea ligger närmast till hands, men många fler spelare kan komma att lämna klubben.

Man hoppas få in omkring £30 miljoner genom att sälja Ryan Babel, Albert Riera, Emiliano Insua och möjligtvis även Dirk Kuyt.

Det skulle ge Hodgson sammanlagt £80 miljoner att spendera i sommar.

Allt enligt News of the World.