[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool har för avsikt att agera snabbt och buda £25 miljoner för Adam Lallana. Manchester United är också intresserade av Lallana, men det råder osäkerhet i klubben eftersom de inte har säkrat någon manager. Lallana är entusiastisk över möjligheten att flytta till Liverpool, då han har imponerats av hur Brendan Rodgers arbete med andra unga engelska spelare. Rodgers är även intresserad av att signa Luke Shaw, men vänsterbackens höga prislapp innebär att det kan bli svårt. Manchester United, City och Chelsea är också väldigt intresserade av Shaw (The Times).

Rodgers har redan haft diskussioner med Liverpools transferkommitté. LFC vill förstärka inför kommande CL-spel, men istället för att rikta blickarna mot de allra dyraste spelarna på marknaden väljer man att värva 5-6 spelare som kostar £10-25 miljoner. Man vill signa en vänsterback, en mittfältare, en playmaker (Lallana) samt en anfallare (The Times).

Brendan Rodgers har identifierat Adam Lallana som en ’key summer target’. Liverpool förväntas värva upp till fem nya spelare i sommar, då man ska förbereda laget inför kommande spel i Champions League (The Telegraph).

Lallana22

Liverpool befinner sig i ’pole position’ i racet om Adam Lallanas signatur, trots att Manchester United och Chelsea också är intresserade. Lallana vill gärna flytta till Liverpool, som tror att Southampton kommer att acceptera en försäljning för omkring £20 miljoner. Liverpool är villiga att erbjuda Lallana ett fyraårskontrakt där hans nuvarande veckolön på £35 000 fördubblas (The Mirror).

Adam Lallana har beslutat sig för att välja spel i Liverpool istället för spel i Manchester United. Rodgers kommer att godkänna att Liverpool lägger ett första bud på £15 miljoner för Lallana, som även kan räkna med att dubbla sin nuvarande veckolön på £35 000. Däremot är Luke Shaw, som är högintressant för både Chelsea och United, beredd att flytta till de sistnämnda. Shaw är rädd för att gå miste om en storklubbsflytt om han inte rör på sig i sommar (The Daily Mail).

* * *

Suso har gjort en bra säsong i ett dåligt Almeria. Nästa säsong kan mittfältaren vara tillbaka i Liverpool: ”I will see what happens in the summer,” sa Suso till The Mirror.

”We will negotiate then, but I could be back at Liverpool because next season they are going to be playing in more competitions – they’re returning to the Champions League for one – so we will see what happens there”, fortsatte den unga spanjoren.

”I speak with [Brendan] regularly, we are always in contact and I’m also in touch with other people at the club. For those reasons I still feel part of the club and, when possible, I have watched the majority of their matches this season,” sa Suso till The Mirror.

19 kommentarer
 1. Att sno Lallana framför näsan på ManU hade varit fantastiskt. Vi har ju en del spelare i landslaget som kan övertala honom under VM. Och när vi ändå förhandlar med Southampton så kan vi väl ta Luke Shaw i samma paket.
  Ett mittfält med Gerrard, Henderson, Coutinho, Lallana, Allen, Lucas och Suso hade sett bra ut. Alberto behöver lånas ut. En anfallsbesättning bestående av Suarez, Sturridge, Borini, Sterling, Konoplyanka och Markovic skulle jag gärna vilja se.

 2. Bara tre mittfältare (Gerrard, Hazard och Yaya) har gjort fler ligamål än Lallana denna säsong. Lägg därtill 6 målgivande passningar. Rätt naturligt att Brendan visar intresse får man ändå säga då han gillar brittiska spelare, i synnerhet de med god teknik. Få engelska spelare – om ens någon? – överglänser Southampton-kaptenen i den grenen. Litet frågetecken för styrkan och den direkta snabbheten för att hålla på CL-nivå, dock. Inte direkt purung (26 i maj) men förmodligen känner Rodgers att han kan förädla Adams latinska fötter ytterligare iom en flytt till Merseyside. Ja tack för an summa av 20 millar.

  Varför inte slå till på Lallanas lagkamrat Rodriguez när vi ändå är i farten?

  • Rodriguez är duktig men tyvärr skadad och inte tillbaka förrän i oktober månad. Bättre att avvakta där.

  • Medveten om skadan men London-klubbar rycker i honom ändå.

   Har skrivit om Jay tidigare och han skulle passa perfekt i vår trupp som striker/winger. Northen boy, dessutom

  • Jag tror att samtliga intressenter kommer att invänta och se om Rodriguez hinner komma tillbaka innan nästa januarifönster. Om han är het igen innan dess, så kommer någon att slå till. Samtidigt kommer inte Southampton att behöva mer stålar i sommar, om de säljer både Lallana och Shaw… vilket väl får bedömas som troligt.

 3. Är lite osäker på lallana, tycker han kan försvinna ur matcher och han är inte jätte ung heller. Får lite downing -vibbar över honom men ni som tror på honom får gärna övertyga mig:)
  Frågan är hur mkt mer man kan utveckla en 26-åring.

  • Downing och Lallana är som natt och dag 🙂
   Tar emot Lallana med öppna armar. Vi behöver både djupet/bredden och konkurrensen om platserna.

  • Han är väl knappast värd 25 milj, 15 milj känns mer ok.
   För mig känns han som en mittenlag spelare, däremot tar jag emot plankan med öppna armar. Tänk han i ett lag med bra medspelare, det finns inga gränser för hur bra han kan bli. Han har så många spetskvaliteer samt att han känns prisvärd 10 – 15 milj.

 4. Tror att man kan få två mycket bra utländska spelare för £25 mille, summan som det pratas om i olika medier. Det är så tråkigt att engelska spelare är så överprisade, en spelare av samma kaliber från italien/spanien/tyskland hade aldrig kostat mer än £15, bara att se på Plankan.

  Sen så känns det lite som att detta är emot vår värvningsstrategi, värva ungt och utvecklingsbart. Tror inte Lallana passar i det facket.

  Är som ni märker lite osäker på denna värvning, ska vi bränna mer än halva budgeten på en spelare som haft 1,5 bra säsonger i PL. Är rädd att detta kan bli lite Benteke, en som dominerade totalt förra säsongen men som knappt syns denna säsong.

 5. Nu tror jag inte det här själv, men jag får känslan av följande.

  Real Madrid har tydligen kollat på Coutinho. Coutinho är den spelare som är ”sämst” i presspelet av de spelarna vi har på den positionen. Sterling har spelats in där mer och mer. Coutinho KANSKE har uttryckt att om real madrid knackar på dörren så vill han lämna…
  Så kanske är Lallana och Sterling tänkt för den offensiva mittfältspositionen. Coutinho är duktik, men inte världsklass när han spelar ute på någon kant, då han inte är supersnabb eller har styrkan att ”slita” sig förbi motståndarna.

  Kan de vara att Lallana är den som ersätter coutinho och sen sätts en stor del utav budgeten på en spelare som är vänsterforward/högerforward!?

  • Nej, inte en chans att Real vill ha Coutinho. De har redan 4-5 spelare i den positionen.

 6. Pelle, kan inte ni göra en utvärdering av truppen och framförallt de spelarna som potentiellt försvinner? Och hur mycket det kan inbringa. Tycker att det vore ett intressant perspektiv att addera till den ryktade transfersumman. Ger även en bättre inblick i vad som förväntas bli stommen fram över.

  Spontant känns det som att följande skeppas i sommar:
  – Reina
  – Agger
  – Enrique
  – Aspas
  – Alberto (lån)
  – Teixiera (lån)
  – Moses (ej förlängt)
  – Cissokho (ej förlängt)
  – Kelly
  – Coates
  – Lucas

  Borde väl kunna generera 30-35 miljoner pund iaf, för spelare vi knappt använder bortsett Agger.

  Ser gärna även att Sahko och Toure får titta på annan adress.

  • Skulle vi köpa/låna in lika många spelare som du vill ha ut då? Tänk på att vi inte har en bred trupp som det är och att nästa år kommer det bli ännu fler matcher.

  • – Reina – Utlånad
   – Agger – Måttligt spelad
   – Enrique – Skadad hela säsongen mer eller mindre
   – Aspas – Knappt fått spela sedan inledningen, när han gör det så är han kass.
   – Alberto (lån) – Knappt fått spela i år
   – Teixiera (lån) – Behöver utvecklas med a-lagsspeltid
   – Moses (ej förlängt) – Knappt spelat i år.
   – Cissokho (ej förlängt) – Knappt spelat i år.
   – Kelly – Har han spelat öht?
   – Coates – Skadad hela säsongen
   – Lucas – Skadad och bänkad, först fått chanser på slutet.

   Samt de två extra…
   – Toure – bra breddspelare men används måttligt, hänger inte riktigt med och lär inte bli snabbare.
   – Sahko bör kunna inbringa en viss summa men kan lika gärna stanna, men duger framförallt inte på sikt.

   In får vi i dagsläget garanterat:
   – Borini – har en framtid och förtjänar definitivt chansen mer än Aspas.
   – Suso – Ung och visar framfötterna i Almeria, förtjänar chansen mer än Alberto.
   – Wisdom – Ung och britt, dessutom mer eller mindre egen produkt. Tar honom framför Kelly.
   – Assaidi – Kan lika gärna säljas men hellre Assaidi än Moses.
   – Illori – Känns som att killen har framtiden för sig och är av den typ som BR vill ha.

   Bredd-mässigt är det bara Lucas och Agger som gör skillnad, jag ser gärna att Agger stannar men känns som att situationen inte är hållbar och BR verkar inte vilja satsa på Agger.

   Vi lär därför inte tappa särskilt mycket i bredd. Säljs Agger samt Sahko, ja då lär det ju inbringas tillräckligt med pengar för att köpa en klass-MB. Vill man ha en till…. varför inte ta Mussachio ifrån Villareal på free transfer?

  • Mao bör vi kunna lösgöra 30-35 miljoner som går att investera i åtminstone 2 men kanske 3 spelare som faktiskt bidrar till något utan att förlora bredd, snarare tvärtom.

  • Skulle Sakho säljas nu? Knappast troligt. Han är köpt för framtiden och jag är rätt säker på att du gör en felaktig bedömning av honom.

   Han får skit för att vara dålig med bollen när han har 92% passningsprocent.

  • Inte troligt men jag vill bli av med honom. Vilket jag skrev.

   Ja men han borde få utstå samma kritik som vissa andra; spelar bara i sidled. Dessutom, hur svårt är det att slå passen när man inte är bevakad? Det är snarare taffligheten i trängre lägen han får skit.

  • Klart jag kommer skriva om det, men inväntar tills säsongen är slut. Särskilt med tanke på att Liverpool fortfarande kan vinna ligan.

   Generellt sett tycker jag också att Liverpool skulle behöva en riktigt bra mittback, men samtidigt är det väldigt svårt att hitta den spelaren.

   Angående Musacchio. Många sidor listar honom som free agent efter säsongen, men det verkar vara felaktig information.
   http://www.insidespanishfootball.com/92323/only-e50-million-clause-value-will-move-musacchio-from-villarreal/

Kommentarer är stängda.